1.Ulusal Halk Oyunları Gösterileri Başladı
Eğt.-Kült. 7.02.2017 16:19:06 0

1.Ulusal Halk Oyunları Gösterileri Başladı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl ikini gerçekleştirdiği 1. Uluslararası Kahramanmaraş Kurtuluş Günü Halk Oyunları Gösterileri'nin ilki gerçekleştirildi.


Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yıldönümü kutlama etkinlikleri çerçevesince gerçekleştirilecek olan 1. Uluslar arası Kahramanmaraş Kurtuluş Günü Halk Oyunları Gösterilerine Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Ukrayna, Makedonya, Bosna-Hersek, Adige ve Kosova ülkelerinin yanı sıra Trabzon, Ankara, Adıyaman, Trakya, İzmir ve Silifke Halk Oyunları Takımları olmak üzere 200 kişi katılıyor.


Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirilen ilk programda Ankara, Adıyaman ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Makedonya ekipleri kendi yörelerine ait halk oyunlarını sergilediler.


Burada bir açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakcı: "Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yıldönümü kutlama etkinlikleri çerçevesince Milli Mücadele Döneminde Maraş Sempozyumu ile 11. Ulusal Kurtuluş Güreş Turnuvamızı tamamladık. Bu yıl bir değişikliğe giderek 6 ülkeden ve 6 ayrı şehirden olmak üzere halk oyunları ekiplerini şehrimize davet ettik. 7-12 Şubat tarihleri arasında Demokrasi Meydanı, Atatürk Meydanı, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi önü ve ilçelerimizde gösteriler sunulacak. Aynı zamanda 11 Şubat akşamı da tören alanında bütün halk oyunları ekipleri gösterilerini sergileyecekler. Tüm halkımızı 12 Şubat Kurtuluş Bayramı kutlama etkinliklerine bekliyoruz" diye konuştu.


Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirilen halk oyunları gösterilerini izleyen Kahramanmaraşlılar etkinlikten oldukça memnun oldular ve alkışlarla destek verdiler.


Halk Oyunları gösterileri akşam saat 19.00'da Göksun'da, 8 Şubat 2017 Çarşamba günü saat 14.00'te Atatürk Meydanı'nda, akşam saat 19.00'da Afşin'de,  9 Şubat Perşembe günü Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi önünde saat 14.00'de, Elbistan'da ise saat 19.00'da, 10 Şubat 2017 Cuma günü saat 14.00'te Demokrasi Meydanı'nda iki ülke ve iki şehir Halk Oyunları ekiplerinin katılımı ile gerçekleştirilecek.


Beşinci program ise 11 Şubat 2017 akşamı tören alanında (Valilik Kavşağı) bütün ülke ve şehir halk oyunları ekiplerinin katılımı ile gerçekleştirilecek.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

17.9° / 6.4°

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Sakarya’da Fetö/Pdy Suçundan Aranan Şahıs Kahramanmaraş’ta yakalandı

Kahramanmaraş'ta 4 dolandırıcılık şüphelisi yakalandı