Ak Parti İl Başkanı Özdemir, Gündeme İlişkin Açıklamalar Yaptı
Gündem 31.08.2016 14:08:04 0

Ak Parti İl Başkanı Özdemir, Gündeme İlişkin Açıklamalar Yaptı

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir, basın mensuplarına 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasındaki süreç hakkında bilgi vermek amacıyla bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Hain darbe girişimiyle Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini belirten

FETÖ operasyonunu büyük bir titizlilikle yürüttüklerini belirten Özdemir: "Gözaltına alınan kişiler gerçeği yansıtmıyor. Bu gözaltı kararı çıkartılan kişiler çok daha fazla, onlara da en kısa süre içerisinde ulaşacağız.''dedi.

 

" 17-25 ARALIK'TAN SONRA YAPILANLAR AFFEDİLEMEZ"

Gözaltına alınan kişileri17-25 Aralık'tan sonra yapmış oldukları eylemler sonucu aldıklarını kaydeden Özdemir konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bunların okullarına bunlar terör örgütü denildikten sonra çocuklarınızı vermişseniz, siz bunlara destek oluyorsunuz demektir. Cezalandırılacaksınız ama 17-25 Aralık'tan önce çocuğunuzu vermişsiniz, 17-25 Aralık dönem tatiline geliyor, yani okulun ara dönemi o okulun dönem tatilinden bu yana Haziran ayına kadar çocuğunuzu oradan almamanızdan dolayı kimse sizi cezalandırmayacak. Yani Haziran 2014`de kadar çocuğunuzu almayabilirsiniz, çünkü bizde biliyoruz ki yarı dönemde çocuğu almak onun eğitim hayatında olumsuz etkiler olabilir. Haziran 2014`te dönem sonunda buradan çocuğunuzu almamışsanız, yeni dönemde kaydını yaptırmışsanız bazıları parasını peşin olarak yatırmış, gelecek yılın artık bunun sonucuna katlanacaksınız demektir. Bakın burada size göre bize göre değişir bir doğru yok. Tespit edilebilir bir doğru var. Bank Asya`ya para yatırma konusunda, 17-25 Aralık sürecinden sonra biliyorsunuz ki bunların bankaları ve finansları zayıfladı. Bu zayıf finansmanı telafi etmek için buraya para yatırmışsanız artık bunun sonucuna katlanacaksınız. Oraya para yatırmışsanız artık, ben masumum tesadüfen oraya para yatırdım deme şansınız yok. Bu ülkede yaşıyorsanız o tarihten sonra terör örgütü ilan edildiğini biliyor olmanız lazım. Eğer by lock kullandığınız tespit edilmişse artık ben bunu tesadüfen kullandım deme şansınız yok. Bu programı sizler kuramazsınız ne zaman kurabilirsiniz içeriden bir kullanıcı size referans olursa size bir şifre verirse bir şifreleme yöntemi var programın onlara özel yapılmış kendi içinde içeriden referanslı bir program her hangi bir program kurup da onu çalıştırması mümkün değil. Şöyle bir iddia var. Hani kamuoyunu yanıltmak ve bir algı operasyonu yaratmak bu ya ben bir defa girmiştim. Evet, bir defa girmişsen talimat alıp girmişsin ve sonucunu bekliyorsun demektir. Sana verilecek talimatı bekliyorsun demektir. By lock kullanıcılarının bir defa kullananı da on defa kullananı da bu örgütün bir üyesidir. Hatta örgütün üst yönetim kadrosundadır demektir.

"SOSYAL PAYLAŞIMLAR DA BİR KRİTER"

 Operasyonu her yönüyle araştırdıklarına dikkat çeken Başkan Özdemir: "17-25 Aralık'tan sonra Facebook, Tiwitter, İnstegram veya her hangi bir belgeye dayalı şekilde bu adamlara desteğini açıklamak; yani terör örgütünü övmek bu da cezalandırılacak.Yasada bütün terör örgütleri için terör örgütü içinde hiyerarşik içinde olmanın cezası farklıdır. Örgüte yardım ve yataklık etmenin cezası farklıdır. Yani siz hiç bir eylemde bulunmazsınız, fakat suçu översiniz örnek veriyorum 5 yıl ceza alırsınız 3 ay cezaevinde yatarsınız. Herkes aynı cezayı alacak değil! Tabi ki konumuna göre cezalandırılacak. Bir diğer husus şimdi, hiç bir şey yok, örgütle hiç bir bağlantısı görülmüyor genelde hani kripto denilen adamlar böyle gazete aboneliği yok. Banka hesapları yok ama yapılan tetkiklerde gizli soruşturmalarda ve bu işe bulaşmış kişilerin verdiği ifadelerde onların amir statüsünde olduğunu söyleyen kişiler var.  Yani işte yönetici, imam ne denirse bu şahıslarda o soruşturmadaki alınan ifadelerle ihbar değil. Bakın ihbar vatandaşın yaptığıdır o soruşturmada alınan ifadelerle bu kişilerinde cezalandırılması söz konusu olacak.

Emniyetimizde, adliyemizde soruşturmaları yaparken kriterleri yazmışlar. Buraya karşılarına çarpı koyuyorlar, karşıları dolu karşısı boş olan hiç bir kimse bugün ceza evinde değil! Bu iş iyi takip ediliyor ama iyi takip edildiği içinde doğal olarak biraz yavaş yürüyor olabilir. Birde şunu söyleyeyim, siz sağlık kontrolüne giden tutuklamaya sevk edilenleri biliyorsunuz ama operasyon örnek veriyorum son operasyonda kaç kişi gözaltına alındı, ilk seferde 24 kişi gözaltına alındı. 8'de sonra alındı 32 kişi falan ama benim bildiğim o operasyon 97 kişiydi.  O operasyonda hakkında yakalama kararı çıkarılan kişi sayısı 97`idi ama bunların bir kısmı yurt dışına kaçmış, bir kısmına henüz ulaşılamamış, bir kısmı başka şehirde bu konudan tutuklanamamış. Siz basın olarak bizde siyasetçiler olarak onun 24`ünü gördük ve soruşturmada 24`ten zannediyoruz. 15 Temmuz'dan önce bir soruşturma yapıldı. Örneğin sütçü imam üniversitemizde yapılan soruşturmada spor bakanlığından üniversiteye aktarılan oradan da üniversite`den de bu örgütün bir derneğine aktarılan bir para soruşturması vardı. Yani dolandırıcılık ve zimmet soruşturmasıydı FETÖ`cü terör örgütü soruşturması değildi o. Adamlar soruşturmadan sonra bir müddet cezaevinde kaldı ve çıktı. Ama şimdi o adamların bir kısmı FETÖ`cü terör örgütü soruşturmasından yeniden gözaltına alındı. Bu soruşturmalar daha kapsamlı soruşturmalar." ifadelerini kullandı.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

17.9° / 6.4°

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Sakarya’da Fetö/Pdy Suçundan Aranan Şahıs Kahramanmaraş’ta yakalandı

Kahramanmaraş'ta 4 dolandırıcılık şüphelisi yakalandı