Bambaşka Şiir Sergisi
Gündem 25.08.2015 09:02:34 0

Bambaşka Şiir Sergisi

Gazeteci Şair Narin Demirci, 26 Ağustos Çarşamba günü saat 11:00'da Şelale Park'ta düzenleyeceği "Bambaşka Şiir Sergisi” hakkında gazetemize açıklamalarda bulundu.

Daha önce böyle bir serginin yapıldığını duymadığını belirten Gazeteci Şair Narin Demirci, "İddialı olmamak adına ilk kez ben yapıyorum demek istemiyorum ama daha önce şiir sergisi yapıldığını duymadım. Konsept bakımından da sergimizin oldukça şaşırtacağını umuyorum. Serginin adı sergide yer alacak "Bambaşka" adlı şiirimden geliyor. Format bakımından klasik sergi algısını yıkacak bir sergi olacağını planlıyorum. Sergide sadece şiir değil şiirlerin konusuna uygun şekilde kara kalem çalışmaları da yer alacak." dedi.

Kahramanmaraşlıların şiir konusunda yeterince bilinçlendirilmediğini ifade eden Demirci, "Şiirin başkenti olan Kahramanmaraş'ta şiir konusunda farkındalık yok. Teknolojinin soğuk hazır tüketimi yüzünden maneviyattan, romantizmden kopmuş durumdayız. Bu hazır ve hızlı tüketim, üretimi engelliyor. Sergimizde yer alan eserlerin tamamı el emeği olacak. Eserler dışında davetiyeler bile tamamen el ile hazırlandı. Böylece teknolojinin üretimi engellediğine de dikkat çekmek istedim. Sergimiz her kesime ve her yaştan insana hitap ediyor. Sergimizdeki eserler de çok çeşitli olacak. Sergide hüzünlendiren, neşelendiren her türden şiirin bulunması mümkün. Şiir tarzı olarak genellikle güncel sözcüklerden yararlanıyorum, eski ve anlaşılmaz kelimeler yerine gençlerin de rahatlıkla anlayacağı şekilde yazıyorum." dedi.

"KADINLAR HER İSTEDİKLERİNİ YAPABİLİRLER YETER Kİ İSTESİNLER"

Kadınların her alanda bir şeyler yapmaları gerektiğini belirten Demirci, "Dünya'da kadın şair hiç yok diyecek kadar az, bu konuda da bilinç oluşturmak için şiirlerimi sergiliyorum. Kadınların her alanda bir şeyler yapabileceğini de vurguluyorum, ben kendimi şair oldum diye addetmiyorum, "Kadınlar her istediklerini yapabilirler yeter ki istesinler" mesajı oluşturmaya çalışıyorum." dedi.

Şiirin Başkenti'nde şiire dair her şeyin yapılması gerektiğini belirten Demirci, "Kahramanmaraş'ın şiirin başkenti olduğunu sadece ben söylemiyorum, eski belediye başkanlarımızdan Mustafa Poyraz, basınla buluştuğu bir toplantıda "Kahramanmaraş dondurmasıyla tescillendi, sıra şiirde" demişti. O günden itibaren ilimizin yöneticileri açısından şiire önem arttı. Şairler ve Yazarlar Evi, Şairler Parkı gibi inşaların yanında Şiir Sempozyumu gibi bir etkinlik yapıldı. Etkinliği Uğur Işılak sunmuştu. Uğur Işılak programı sunarken, "Kendime idol seçtiğim iki isim Necip Fazıl Kısakürek ve Abdurrahim Karakoç, ikisi de Kahramanmaraşlı bu bir tesadüf olamaz, demek ki buranın havasında, suyunda, toprağında bir şey var." dedi. Kıbrıs Üniversitesi'nin Edebiyat Fakültesi'ndeki bir akademisyen "Kahramanmaraş'ta sıra dışı bir edebi hava var. Şairler oradan çıkıyor." demişti. Yani Kahramanmaraş'ın şiir konusunda farklı bir boyutta olduğunu birçok kişi söylüyor. Biz bunu kanıtlamakla görevliyiz." dedi. (SAFA GAYRET)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

30.3° / 16.7°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı