Bu Belgesel Toplumdaki Kahramanmaraş Algısını Değiştirecek
Gündem 6.07.2015 10:04:30 0

Bu Belgesel Toplumdaki Kahramanmaraş Algısını Değiştirecek

Filozof medya ve Tepe medya ortaklığında Kervanhan'da düzenlenen iftar programına Kahramanmaraş'ta görev yapan basın mensuplarının yanı sıra haber ajansı temsilcileri, internet gazetecileri, kurum ve kuruluşların basın birimi yetkilileri ve müdürleri katı

Programda Kahramanmaraş merkez ve ilçelerinde çekimleri devam eden Kahramanmaraş tanıtım belgeseli hakkında bilgiler veren Tepe Medya Genel Yayın Yönetmeni Fatih Alper Gültepe konuşmasını şöyle sürdürdü;

 "Bu belgesel Kahramanmaraş'ın sanayisi, ekonomisi, turizmi, tarımı, tarihi, kültürü ve edebiyatı ile ön plana çıkmasını amaçlayan bir projedir. Özellikle sosyal paylaşım siteleri ve arama motorlarından Kahramanmaraş'ı incelemek, görmek ve tanımak isteyen yurtiçi ve yurt dışındaki insanlara yardımcı olmaktır.

Toplumdaki Kahramanmaraş algısının gelişmesine katkı sağlayacağı düşünüyoruz.  Proje kapsamında Kahramanmaraş'a ait özellikler ve güzellikler tanıtılacaktır. Tekstil, dondurma, biber, Ashabı Kehf, kurtuluş mücadelesi, Malik Ejder Türbesi, Sütçü İmam, Madalyalı Kavşak, Müze, Mamut kalıntıları, Taş Köprü, Germenicia, Klavuzlu Köprüsü, Kahramanmaraş'ta gün doğumu, Abdulhamit Han Camii, Andırın Kaleleri, Kaya Mezarları, Süleymanlı köprüsü, tarhana, çelik mutfak eşyaları, bakır, altın, yedi güzel adam, şiir " şair, milli mücadele kahramanları projemizin anahtar kavramlarıdır."

Ulusal TV'lerle Görüşmeler Devam Ediyor!

Süresinin yaklaşık 30 dakika olacağına değinen Belgeselin Yönetmeni Ibrahim Baykut: ``Bu projede amacımız herhangi bir kamu kurumunun tanıtımından ziyade şehrin tanıtımını ön plana çıkarmak. Uzun yıllar arşivlerde saklanabilecek, kaynak olarak kullanılabilecek, şehri tanımak isteyen herkesin beğenerek izleyebileceği bir eser olacak`` dedi.

Baykurt konuşmasının devamında, Belgesel yayına hazır hale geldiğinde Kahramanmaraş'ın kanaat önderlerinin, siyasi parti temsilcilerinin, basın " yayın organlarının temsilcilerinin, bürokratların ve işadamlarının katılımıyla galasının düzenleneceğini belirtti.

Baykurt ``Belgeselin internetteki yerel ve ulusal tüm haber siteleri ve ajanslarda paylaşılması sağlanacaktır. Ayrıca Kanal D Euro, TGRT Euro veya ÜLKE TV kanallarından birinde yayınlanması görüşmeleri devam etmektedir. Belgeselin tüm valiliklere ve büyükşehir belediyeleri ile ilçe belediyelerine DVD formatındaki örneği hediye edilecek``dedi

Belgeselin metin yazarlığını Kurtuluş Şükür yaptı. Selim IŞIK ve Alper GÜLTEPE'nin yapımcılığını üstlendiği belgesel çok yakında ilgilenenlerin beğenisine sunulacak.(SİBEL ATICI)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

23.3° / 11.5°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı