Bu Hamle Teröre Tehdit, Vatandaşa Güven Ve Yatırımcıya Umuttur
Gündem 6.09.2016 11:18:32 0

Bu Hamle Teröre Tehdit, Vatandaşa Güven Ve Yatırımcıya Umuttur

TÜMSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Adnan Toprak, Başbakan Binali Yıldırım'ın Diyarbakır'da açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu yatırım ve destek paketini değerlendirdi

Sayın Başbakanımızın açıkladığı teşvik ve yatırım paketi bölgenin en önemli ve acil ihtiyaçları arasında bulunan sorunlara yönelik önemli bir adım özelliği taşımaktadır. Şuan konut, ulaşım, üretim tesisleri, sağlık, güvenlik birimleri ve sosyal imkânlar yatırım bekleyen en önemli konular ve hükümetimizin projeleri de bu ihtiyaçlara cevap verir niteliktedir.

Yapılacak yatırımların ve projelerin 2027 yılına kadar 10 katrilyon lirayı bulması hedefleniyor. Bu yatırım, bölge için şimdiye kadar planlanan iş olanaklarının oluşması, istihdamın artması ve kalifiye iş gücünün oluşturulması gibi başlıkların getireceği faydayı maksimize edecektir.

Teşvik ve yatırım planları ile Doğu ve Güneydoğu şehirlerindeki fabrika, makine, teçhizat ve ticarethane gibi üretim yerlerinin kurulmasında sağlanacak ‘'0 faizli krediler'' bölge iş insanlarına da can suyu niteliğinde olacaktır. Bu can suyu da bölgesel kalkınma ve istihdam farklarını da büyük oranda ortadan kaldıracaktır. Bununla birlikte bu faizsiz kredilerin diğer bölge üreticileri için de sağlanması 2023 yılı hedeflerimizdeki kümülatif kalkınmamıza büyük katkı sağlayacaktır.

Diğer bölgelerimizdeki beyaz yakalı iş gücümüzü de Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimize yönlendirebilecek günlük hayatı düzenleyen sosyal ortamın da sağlanması önemli katkı oluşturacaktır. Bu teşviklere personel desteklerini de ekleyebilirsek, yatırımlarımızın katma değeri çok daha fazla olacaktır.

Doğu ve Güneydoğu bölgelerimizin üreten ve ekonomiye katkı sağlayacak bir güce ulaşması, sadece Türkiye`de değil özellikle Ortadoğu`da da istikrarın ve huzurun oluşmasında pay sahibi olacaktır. Terör kargaşadan, gözyaşından, sosyal refah düzeyinin düşüklüğünden güç almaktadır. Bu yüzden terör Doğu illerimize yatırımların yapılmasına yıllarca engel olmaya çalıştı. Daha önceki yatırım ve sosyal refahı artırıcı politikalara ek olarak bu paketle sağlanacak güvenlik, sosyal yardım ve istihdam imkânları da teröre karşı sahip olduğumuz gücü artıracaktır.

Güneydoğu, Türkiye`nin geleceğidir ve hükümetimizin attığı kararlı adımlar inanıyoruz ki en yakın zamanda meyvesini verecektir. Hasretle beklediğimiz huzurlu, kardeşçe yaşayacağımız, barışın hüküm süreceği günlere kavuşuyoruz. Bugün büyük mücadele verdiğimiz terör belası, yatırım ve teşvik paketleriyle mutlaka sona erecek ve 2023 yılı geldiğinde Güneydoğu ekonomimizin devlerinden birisi olacaktır.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

22.5° / 10.7°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı