Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Toplantısında Bütçe Görüşüldü
2.12.2016 10:46:05 0

Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Toplantısında Bütçe Görüşüldü

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi kasım ayı olağan toplantısının 4. Oturumunu tamamladı. Başkanvekili Cemal Tanrıverdi Başkanlığında dördüncü birleşimini tamamlayan Büyükşehir Belediye Meclisi'nde komisyonlardan gelen raporların görüşülmesinin ar

Başkan Erkoç yaptığı konuşmada: "Büyükşehir Belediyemizin 2017 mali yılında toplam bütçe gider tahmini 750.000.000,00 TL'dir ve Kaski Genel Müdürlüğümüz ile birlikte değerlendirdiğimizde toplamda kullanılacak kaynak 1.020.000.000,00 TL'yi bulmaktadır. İlçe Belediyelerimizle ve Kaski Genel Müdürlüğümüz ile birlikte şehrimiz için kullanacak konsolide bütçe tahmini ise 1.600.377.615,93 TL'yi bulmaktadır. Şehrimizin büyükşehir statüsünü kazanmadan önceki son mali yıl verilerine bakıldığında, belediyeler tarafından kullanılan kaynak toplamı 454.287.057,18 TL olduğu görülmektedir. 2017 yılı şehrimizin konsolide bütçesi, 2013 yılı verileri ile karşılaştırıldığında yaklaşık  % 350 oranında bir artış yaşandığı görülecektir.

Büyükşehir Belediyesi olarak halkımıza hizmetin en iyisini sunma gayretindeyiz.

Tarihi değerlerimize sahip çıkarak genç nesillere aktarmak üzere, Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi restorasyon çalışmalarına başladık. Tarihi çarşılarımızın bakım ve onarımlarını sürekli kıldık ve yine tarihi çarşılarımızdan Demirciler Çarşısının restorasyon çalışmalarına başladık. Tarihi konaklarımızın ve sit alanlarımızın restorasyonu yoluyla gelecek kuşaklara aktarılması hususunda planlama çalışmalarını bitirdiğimiz projeleri inşa etmeye devam edeceğiz. Kentsel dönüşüm alanında Yusuflar Mahallesi ve Çamlık Mahallesi ile ilgi planlama çalışmalarımızı bitirme aşamasına getirdik.

Uzun bir planlama ve çalışma dönemi sonunda hazırlanan 2017 mali yılı belediye bütçelerimizin şehrimize hayırlı hizmetlere vesile olmasını diliyorum" diye konuşarak Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı çalışmalardan bahsetti.

Başkan Erkoç daha sonra, Büyükşehir Belediye Meclisi'ni izlemeye gelen Kipaş Eğitim Kurumları 4-A sınıfı öğrencilerinden gelen soruları cevaplandırdı.

Öğrencilerden gelen ‘Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal sorumluluk konusunda ne gibi faaliyetler yürütüyorsunuz' sorusuna Başkan Erkoç: "Başta dar gelirli vatandaşlarımız olmak üzere dezavantajlı ve engelli bireylerimize hizmet ediyoruz. Onların daha rahat ve daha güzel ortamlarda yaşamaları için engelleri ortadan kaldırıyoruz. Özellikle Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları(KAMEK) ile vatandaşlarımızın meslek sahibi olmalarına imkan sağlıyoruz. Şehrimizdeki vatandaşlarımıza sunduğumuz hizmetlerin yanı sıra şehrimizde bulunan 96 bin civarındaki Suriyeli ve diğer kardeşlerimize de hizmet veriyoruz. Bunun yanı sıra eğitime yatırım yaparak çeşitli okullar, kütüphanelerle öğrencilerimize yardımcı oluyoruz. Yaptığımız sempozyum, konferans, panel gibi kültürel etkinliklerle şehrimizin tarihi ve kültürel değerlerini gün yüzüne çıkarıyoruz" dedi.

Yine öğrencilerden gelen; ‘Neden Büyükşehir Belediye Başkanı oldunuz?' sorusuna Başkan Erkoç: "Kahramanmaraş halkına daha iyi hizmet sunabilmek için bu görevi tercih ettim. Daha öncesinde siyasi partide görev aldığım için halkımıza daha iyi hizmet sunabilmek adına Büyükşehir Belediye Başkanı oldum ve bana oy veren vermeyen bütün Kahramanmaraş halkına hizmet vermek için Büyükşehir Belediye Başkanı oldum" dedi.

Başkan Erkoç öğrencilerin sorularını cevaplandırmak üzere onları makamına davet ederken, Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili Cemal Tanrıverdi, Kasım ayı Meclis toplantısının tamamlandığını ifade ederek, aralık ayındaki meclis toplantısının 13 Aralık 2016 tarihinde toplanacağını duyurdu.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

23.3° / 11.5°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı