Çeyrek asır sonra ilk adımını attı
Sağlık 11.06.2015 15:47:48 0

Çeyrek asır sonra ilk adımını attı

Kahramanmaraş`ta yaşayan Parkinson hastası Bedriye Bolat, bölgede ilk kez uygulanan özel bir tedavi sonucu 25 yıl sonra desteksiz yürümeyi başardı.

Merkez Dulkadiroğlu ilçesi Dereli Mahallesi`ndeki evinde eşi ve çocuklarıyla ikamet eden 55 yaşındaki Bolat, 25 yıl önce yakalandığı Parkinson hastalığı nedeniyle kaybettiği yürüme kabiliyetine yeniden kavuştu.

Necip Fazıl Şehir Hastanesi Nöroloji Uzmanı Şeyda Çevik, Bedriye Bolat`a yaklaşık bir ay önce ''Apomorfin'' isimli ilacı alt karın bölgesinden cilt altına doğrudan uygulayarak tedavi gerçekleştirdi.

Tedavi süreci hastanede takip edilen Bolat, gözle de görülen hızlı iyileşmenin ardından el ve ayak fonksiyonlarını yeniden kazandı.

Bedriye Bolat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen çeyrek asrın ardından desteksiz olarak yürümeyi başarmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Tedavi sonrası destek almadan yerinden kalkabildiğini ve birçok işini de kendisinin yaptığını ifade eden Bolat, ''Çocuklarım beni yürürken gördüğünde çok mutlu oldu. İlaçlarımı düzenli olarak kullandığım sürece hiç problem yaşamıyorum. Çok şükür iyileştim artık. Her işimi kendim yapıyorum. Bu hastalığa yakalanan varsa beklemesin, gelsin tedavisini olsun'' dedi.

Ahmet Bolat ise eşinin yıllardır çeşitli merkezlerde tedavi gördüğünü, ancak yürüyemediğini belirterek, şifayı Necip Fazıl Şehir Hastanesinde yapılan tedavide bulduklarını kaydetti.

Doktor Şeyda Çevik`in uyguladığı tedavisiyle eşinin ilk defa kendi başına ayağa kalkıp, kendi işini yapmaya başladığını anlatan Bolat, ''Çok mutluyuz, teşekkür ederiz'' diye konuştu.

- ''Apomorfin infüzyon'' tedavisine olumlu yanıt verdi

Nöroloji Uzmanı Şeyda Çevik de 30 yaşından bu yana Parkinson hastalığıyla mücadele eden Bedriye Bolat`a daha önce piyasadaki tüm tedavi yöntemlerinin uygulandığını, fakat vücudunun hiçbirisine cevap vermediğini ifade etti.

Bağımsız hareket kabiliyetini kaybettiği için Bolat`a daha önce bölgede hiç uygulanmayan ''Apomorfin infüzyon'' tedavisini uygulamaya karar verdiklerini dile getiren Çevik, şunları kaydetti:

''Hasta bize geldiğinde ileri Parkinson evresindeydi. Aşırı derecede titremesi ve hareketlerinde belirgin yavaşlama vardı. İlk adımı bile atmakta güçlük çekiyordu. Parkinson hastalığının tedavisi çok sınırlı sayıdadır. Hastamız piyasadaki tedavilere artık cevap veremez hale gelmişti. Biz de hastamızı `Apomorfin infüzyon` açısından değerlendirdik ve tedaviye olumlu yanıt verdi. Artık bağımsız şekilde yatağından kalkabiliyor ve kendi isteğiyle ilk adımını atabiliyor.''

Şeyda Çevik, bu tarz hastaların tedavileri için bundan sonraki tedavi takip sürecinin önemli olduğunu da sözlerine ekledi. (AA)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

19.1° / 8.7°

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Sakarya’da Fetö/Pdy Suçundan Aranan Şahıs Kahramanmaraş’ta yakalandı

Kahramanmaraş'ta 4 dolandırıcılık şüphelisi yakalandı