Çocuklar Müzikle Disiplin Kazanıyor
Eğt.-Kült. 16.03.2014 11:49:53 0

Çocuklar Müzikle Disiplin Kazanıyor

Kahramanmaraş`ta bir derneğin kurduğu Türk sanat müziği korosuna katılan çocuklar, müzikle hem nota öğreniyor hem de disiplin kazanıyorlar.

Akşam Sefası Türk Sanat Müziği Derneği, adliye gelen 10 dosyadan 6`sının ''uyuşturucu ve hap kullanma'' suçu olması üzerine ''Cebinde hap taşımaktansa omuzunda enstrüman taşı'' sloganıyla gerçekleştirdiği projenin ardından çocuklara disiplin kazandırmak amacıyla çalışma başlattı.

Bir sınıf öğretmeninin koro anneliği yaptığı çalışmada, 5-13 yaş arası çocuklar, müzikle hem nota öğreniyor, hem de hem de disiplin kazanıyorlar. Notalara göre koroya dahil olmayı, nerede başlayıp nerede duracaklarını öğrenen çocuklar, hayatta karşılaştıkları olaylar karşısında da neye öncelik verip nasıl hareket edeceklerine yönelik kabiliyet kazanıyorlar.

Dernek başkanı Mehmet Bülent Paköz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dernek olarak kentte çeşitli alanlarda faaliyet gerçekleştirdiklerini, son olarak da müzik ve disiplin konulu çocuk korosu oluşturma kararı aldıklarını söyledi.

Müzikle çocukların disiplin kazanacaklarına inandıklarını dile getiren Paköz, ''Makamı ve usulü olan müziği öğrenen çocuklarımız, küçük yaşta bu kalıbın içine girerek, ileride yapacakları her türlü işte disiplin içinde hareket etmeleri gerektiğini anlayacaklar. Sanat müziğini de bu yaşta dinlemeye başlayacakları için önümüzdeki yıllar için sanat müziğinin temellerini atmış oluyoruz'' dedi.

Paköz, verdiği destekten dolayı Kahramanmaraş Belediyesi`ne teşekkür etti.

- Hem eğleniyorlar, hem müzik öğreniyorlar

Koronun başkanı Betül Bakacak da çocuklara müzik eğitimi verirken, hem eğlendirmeyi hem de disiplin kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.

Koronun çocuklar arasındaki iletişimi de güçlendirdiğine işaret eden Bakacak, ''Çocukların hem birbirleriyle iletişime geçerek uyum sağlayabilmelerini, hem de notalarla beraber kulaklarının gelişmesine yardımcı oluyoruz. Tam yaramazlık çağında olan 5-13 yaş arası çocuklara biraz daha kendilerini sınırlayıp disiplin kazanabilmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Çocuklar burada hem eğleniyorlar hem de müzik öğreniyorlar'' dedi.

Koro annesi sıfatıyla çalışmada yer alan sınıf öğretmeni Arzuhan Doğan ise çocukları iyi ve olumlu duygularla yetiştirmek için koroda annelik yaptığını ifade etti.

Öz güvenlerinin gelişmesi için çocukların sanata yönelmesi gerektiğini belirten Doğan, ''Bu yüzden de elimden gelen ne varsa çocuklara sunmaya çalışıyorum'' diye konuştu.

Öğrencilerden 9 yaşındaki Duru Güzel Çiftçi ise çalışmada yer almaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Küçük yaşlardan itibaren bir Türk sanat müziğinin güzelliğini ve önemini fark ederken, diğer yandan da disiplini öğrendiklerini anlatan Çiftçi, kendini bu alanda geliştirmek istediğini kaydetti.AA


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

19.1° / 8.7°

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Sakarya’da Fetö/Pdy Suçundan Aranan Şahıs Kahramanmaraş’ta yakalandı

Kahramanmaraş'ta 4 dolandırıcılık şüphelisi yakalandı