Eksiklerine Rağmen Güzel Organizasyon
Eğt.-Kült. 23.10.2017 20:14:49 0

Eksiklerine Rağmen Güzel Organizasyon

Şair ve Yazar Yalçın Yücel, 4. Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı ve Kahramanmaraş'ta yayınlanan dergiler üzerine değerlendirme yaptı.

Şair ve Yazar Yalçın Yücel, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından 4.'sü gerçekleştirilen Uluslar arası Kitap ve Kültür Fuarı'nın, görünen bazı eksikliklerine rağmen bu sene daha kaliteli olduğunu söyledi. 

Fuar organizasyonunda gelişen değişikliklerin görüldüğünü aktaran Yücel, bu seneki fuarın karışıklıktan uzaklaşarak, biraz daha düzenli olduğunu ifade etti.

Fuarın düşünülmesinin bile güzel olduğunu aktaran Yücel, organizasyonun eksiklikleri dahil her halini sevdiklerini belirtti. Yücel: "Öncelikle şunu söylemek istiyorum, bir kitap fuarını düşünmek bile güzel. Onun için ben fuarı düşünen, hazırlayan insanlara ayrıca teşekkür ediyorum. Tabi ki eksiklikler var, ama biz eksiklikler de olsa sevdik. Niye, daha önce böyle güzelliklerle hiç karşılaşmamıştık, ben onun için de böylesi güzelliklerin daha da geliştirilerek ileriye taşınması görüşünü taşıyorum." şeklinde konuştu.

Fuar hakkında önemli bir noktaya dikkat çekmek isteğini ifade eden Yücel şunları dile getirdi: "Eksiklerimizi çok kısa zamanda görmeliyiz ve tamamlamalıyız. Yani yapacağımız organizasyon en güzeline erişmeli. Eğer eksiklerle kalıyorsa ve eleştirileri çok fazla alıyorsak o zaman kendimizde bu mutsuzluğu hissetmeliyiz. Ben biraz da şunu söylemek istiyorum, yöneticilere karşı herhangi bir tepkim yok, ama hazırlayanların bir, iki kişiyle hazırladığı görüşünü taşıyorum. Oysa bu konuyu bilenlerle hazırlık yapılsa çok daha doyurucu olacak. Ve eleştiriyi çok daha az alacağız.

DERGİLER GERİ PLANDA MI?

Dergilerin fuar alanında en geri plana itildiğini savunan Yücel şunları söyledi: "Oysa dergiler en başta olması gerekir. Niye? Kültür adamlarının öne geldikleri, kendilerini tanıttıkları, kendilerini büyüttükleri yerler dergilerimizdir. Dergi bir yazın insanı, kültür insanı için, toplum için en gerekli öğelerden birisidir. Şimdi biz dergiciliği ön plana tutarsak toplumu da ön plana getirmiş oluruz. Ben bundan yanayım, dileriz yöneticiler kısa zamanda görür ve düzeltirler."

KAHRAMANMARAŞ'TA DERGİ 1 TANEYDİ 3 OLDU

Kahramanmaraş'ta yayınlanan dergiler hakkında kısaca bilgi veren Yücel şunları konuştu: "Kahramanmaraş'ımızın bir dergisi vardı, Alkış.  Aslında yazarlar ve şairler şehri diyoruz, diyoruz ama orada da kalıyoruz. Ötesi yok. Çünkü bir işler yapıldığı zaman birkaç yazardan ve birkaç şairden söz ediliyor. Peki, nerede bu saydıklarımız 100, 200 kişi? Her insan sizce şair, yazar olabilir mi?

Alkış'ın ötesinde beni hep düşündürmüştür, niye Kahramanmaraş tek dergiyle kalsın? Ve tüm gücümü vererek 2 dergi daha kazandırdık Kahramanmaraş'a. Önce Usare, daha sonra Güzlek. Yazarlarımız da değişik, 2 dergide de nerdeyse yüzde 85'i Kahramanmaraş'ın dışında. Gönül isterdi ki benim Kahramanmaraş'ımın insanı yazsın bende, bunu çok istemişimdir.

Karar aldık bundan sonra Usare'de 2-3 sayfamızı genç kalemlere ayıracağız. Önemli olan orada iç dünyası zengin olan,  yazmaya yönelik olan gençlerimizi kazanmak ve onları geleceğe taşıyabilmek.

Güzlek'i daha sonra çıkardık, Güzlek'teki yazarlarımız genellikle İstanbul yazın dünyasının simaları. Bunlar benim dostlarımdı, dostlarla birlikte düşündük. O dergiyi de Can Ajans destekledi. Kahramanmaraş'ta edebiyatı destekleyen insanın çıkması ne güzeldir, hep böyle çoğalsalar bu destekler. Yani 2 derginin dışında, 2 dergi daha gelse, bu sayı 10'a çıksa ne güzel olur."

Fuarda, dergilere gösterilen ilgi üzerine konuşan Yücel şunları anlattı: "Şu güne kadar dergi üzerine bir ilgi hiç görmedim. Gönül isterdi ki ve özellikle, iş başında olan, kültürün başında olan kişiler gelsinler sohbet edelim. Dergimiz üzerine sorsunlar biz söyleyelim, sıkıntılarımız nedir dinlesinler, giderelim birlikte. Ama yok, öylesi bir şey yok. Umutluydum ama olmadı, yine de umudumuzu yitirmedik, olacak diyoruz bir gün." 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

22.5° / 10.7°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı