En Gelişmiş Akıllı Duraklar İlimizde
Gündem 28.08.2015 09:46:33 0

En Gelişmiş Akıllı Duraklar İlimizde

Türkiye'nin en gelişmiş akıllı duraklarının Kahramanmaraş'ta olduğunu belirten Akıllı Durak Bölge Teknik Müdürü Asım Yıldız ve Kahramanmaraş Belediyesi Ulaşım Hizmetleri E-Kent Sorumlusu Ahmet Can, gazetemize açıklamalarda bulundu.

Akıllı durağın Türkiye'de en kapsamlı şekilde Kahramanmaraş'ta uygulandığını ifade eden Kahramanmaraş Belediyesi Ulaşım Hizmetleri E-Kent Sorumlusu Ahmet Can, "Akıllı durak uygulaması sayesinde vatandaşlar duraklara yerleştirdiğimiz ekranlardan bekledikleri otobüsün kaç dakika sonra durağa geleceğini görebilecekler. Otobüslerde bulunan GPS teknolojisi sayesinde sistemimiz otobüslerin anbean nerede olduklarını belirleyip duraklardaki ekranlara yansıtıyor. Böylece vatandaş beklediği otobüsün nerede olduğunu, ne zaman geleceğini ve geldikten sonra nasıl bir güzergah izleyeceğini öğrenmiş oluyorlar." dedi.

Sistemin otobüs içerisinde de benzeri bir uzantısı olduğunu ifade eden Can, "Akıllı durak projemiz kapsamında otobüs içlerine ekran ve ses sistemleri yerleştirildi. Bu sistemler otobüsün yaklaştığı durağı hem görsel hem de işitsel olarak yolcular için anons ediyorlar. Yaklaşılan durağın ismi ekranda yazıyor, sesli olarak da anons ediliyor." dedi.

"TÜRKİYE'NİN EN GELİŞMİŞ AKILLI DURAĞI KAHRAMANMARAŞ'TA"

Türkiye'nin bazı illerinde de Akıllı Durak benzeri projelerin olduğunu ifade eden E-Kent Bölge Teknik Müdürü Azim Yıldız, "Adana, Gaziantep, Şanlıurfa gibi çevre illerde Akıllı Durak uygulamasının olmadığı gibi bu teknoloji Türkiye'de en gelişmiş şekilde Kahramanmaraş'ta uygulanıyor. Bu uygulamamızın bir diğer uzantısı ise telefonlarda toplu taşıma takip sistemi. Kurduğumuz yeni sistem sayesinde vatandaşlar akıllı telefonlarına ilgili mağazalardan KahramanKart uygulamasını indirerek kendilerine en yakın otobüs durağı, en yakın otobüs gibi bilgilerin yanında duraklardaki tablonun birebir aynısına da erişebiliyorlar." dedi.

"OTOBÜS İÇLERİ KAYITTA"

6 aylık bir çalışma sonucu bu aşamaya geldiklerini belirten Yıldız, "Akıllı Durak Projesiyle birlikte otobüslerin içlerindeki kameralar sürekli olarak video kaydı yapıyorlar ve ihtiyaç duyulduğunda merkezimizden 30 gün öncesine kadar izleyebiliyoruz. Geçmiş kayıtları izleyebildiğimiz gibi otobüslerdeki yolcu yoğunluğunu ve takviye otobüs çıkarmamız gerekip gerekmediğini takip etmek için otobüslerin içini canlı olarak merkezimizden izliyoruz." dedi.

HANGİ DURAKLAR AKILLI?

Yeni otobüsler ve yeni akıllı duraklar için çalışmaya devam ettiklerini belirten, "14'ü Kahramanmaraş merkezinde 2'si Elbistan ilçesinde olmak üzere 16 akıllı durak hizmete başladı. Mevcut akıllı duraklarımız şunlar, Merkez Otobüs Durağı, Belediye Durağı, Arçelik (Gözde) Durağı, Ulu Camii Durağı, Otogar Durağı, Avşar Yerleşkesi Durağı, Necip Fazıl Kültür Merkezi Durağı, Karacasu Yerleşmesi Durağı, 12 Şubat Parkı Durağı, Çocuk Hastanesi Durağı, Piazza Durağı, Doğukent Kütüphanesi Durağı, Eski SSK Önü, Özel İdare Önü, Valilik Durağı, Öğretmenevi Durağı, Elbistan Altınşiş Durağı, Elbistan Candargazi Durağı." (SAFA GAYRET)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

30.7° / 18.3°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı