“Kahramanmaraş
Siyasi 13.04.2013 03:31:31 0

“Kahramanmaraş'ta zihniyetin değişmesi gerekir”

Kahramanmaraş Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mustafa Bastırmacı, " Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Dulkadiroğlu ile 12 Şubat'ta iddialı olacağımızı ortaya koyacağız.”dedi.

2014 yerel seçimlerinde aynı partiden adayın başkanlığı kazandığı zaman gelişmeyeceğini ve komşu illerle yarışamayacağını savunan Bastırmacı şunları söyledi: "Kahramanmaraş MHP olarak 2014 yılında yapılacak olan mahalli idareler seçimi ile ilgili çalışmalarımızın 1 Ocak 2013'te başlattığımızı teşkilatımız olarak kamuoyuna açıklamıştık. 5. dönemini yaşayan AKP düşüncesinde ve zihniyetinde bir heyetin başkanlığındaki, Kahramanmaraş'ın imarının, caddelerinin ve sokaklarının ne halde olduğunu sizlerin takdirine bırakıyoruz.

Kahramanmaraş'ta esas bir zihniyetin değişmesi gerektiğini ifade ediyoruz.  Oradaki adın ne olduğu bizi çok ilgilendiren bir konu değil, sadece ve sadece aynı düşüncenin takibi olacaksa, 2014 seçimleri aynı partiden olacaksa asla ve asla ben buradan bir kez daha söylemeye çalışıyorum, Kahramanmaraş'ın bırakın büyükşehir olmayı, geride kalacağını düşünüyorum.  Yakın vilayetleri ile yarışma içerisinde olamayacağını ve getirecekleri ekonomik yükle, vatandaşımızın ekonomik sorunlar ve yüklerin altından kalkamayacağını ben bir kez burada ifade etmek istiyorum."

İYİ ADAYLARLA, İYİ ARKADAŞLARLA BÜYÜKŞEHİRE TALİBİZ

 Kahramanmaraş'ta esnafların, halkın ve sivil toplum örgütlerin şehre yakışır bir adayın çıkmasını beklediklerini istediğini söyleyen Bastırmacı şu şekilde konuştu: "Bizler de Milliyetçi Hareket Partisi olarak sivil toplum örgütleri, esnaflar, vatandaşlarımızla görüştüğümüz de bizlerden Kahramanmaraş'ımıza yakışır ve konsersuyum içerisinde çıkaracağımız bir adayın beklentisi içerisinde olduklarını defalarca izah etmişlerdir ve iletmişlerdir. Bizler de bu seçim çalışmalarından dolayı İnşallah Kahramanmaraş'ın büyükşehir belediyesi ve Dulkadiroğlu ve 12 Şubat'ta iddialı olduğumuzu ortaya koyacağız. Takdir edersiniz ki Kahramanmaraş önümüzdeki yerel seçimlere Büyükşehir olarak girecek. Nüfusuyla ve doğal zenginlikleriyle, sanayi yatırımlarıyla, istihdamıyla ve cennet gibi bir Kahramanmaraş'ımıza yakışır bir şekilde inşallah bu konuda bizden beklentilerine cevap vermek için çalışacağız. Diğer ilçelerle iyi adaylarla, iyi arkadaşlarla İnşallah Büyükşehire talip olduğumuzu sanırım önümüzdeki bir ay içerisinde takdirlerinize ve görüşlerinize sunacağız."

EKİNÖZÜ BELEDİYE BAŞKANINI İHRAÇ EDİLME NEDENLERİ

Bastırmacı Ekinözü Belediye Başkanı Erol Üstü'nün partiden ihraç edilmesinin nedenleri hakkındaki soruya şöyle cevap verdi:  " Bizler bir siyasi partiyiz, dağ başındaki seçim çalışmalarında veya bir köydeki, beldedeki bir arkadaşımızdan oy isterken, takdir edersiniz ki bir tane belediye başkanımızı ihraç etmek istemiyle disiplin kuruluna sevk edip oradan ihraç kararı alınmasını kimse arzu etmez. MHP her zaman söylediğimiz gibi milletine, devletine, vatanına hizmet etme aşkıyla yanan kadrolara ihtiyacı olduğunu ve milliyetçi hareketin misyonunu taşımayanın asla bizimle ve milletiyle barış içinde olamayacağını belirtmek isterim. Sayın belediye başkanının toplumun, oradaki, memleketindeki insanların hizmetinde bulunamadığı ve oradaki insanlarla barışık içerisinde olmadığını, kamuoyu nezdinde çok büyük tepkilerin olduğunu biz yıllardır gözlemliyorduk. Aynı şekilde yine teşkilatlarıyla bir uyum içerisinde olmayan ve genel merkezde birlikteliği sağlayamayan, düşüncelerini anlatmayan toplantılara katılmayan yıllardır diğer siyasi partilerle dirsek teması içerisinde olan bir arkadaşımızı, sonuç itibariyle milliyetçi hareket ülküsü ve davasına hizmet etmemiş konumundan dolayı teşkilatların aldığı kararla ve genel merkezimizin isteği doğrultusunda ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilerek sayın belediye başkanımızı milliyetçi hareket partisinden ihraç etmiş bulunuyoruz."

"VATANDAŞLAR TEŞEKKÜR ETTİ"

Ekinözü Belediye Başkanı'nın partide ihraç edilmesinden sonra vatandaşların kendilerine teşekkür ettiğini ifade eden Bastırmacı şöyle konuştu: "Onun içinde kamuoyunda ve teşkilat içerisinde bize bu konuda teşekkürlerini ileten orada vatandaş ve halkımız olmuştur. Teşkilatlarımıza rağmen kimse siyaset yapamaz teşkilatımızın istediği bir konuda da bizler aynı doğrultuda karar alarak yolumuza yürürüz. Görevini yapmayan bizimle asla yol arkadaşlığı yapamaz. Yani bir bayrak altında seçilmişse o arkadaşlarımız davasına ve milletine hizmet etmekle mükelleftir. Bunun sonucu uyum içinde çalışmayan arkadaşlarımıza adı ne olursa olsun, görevi ne olursa olsun asla bizimle yol arkadaşlığına yürümeyeceğini belirtirim." (M. Serhat TOPALCA)  


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.4° / 13.5°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı