KMTSO, Genç kadroyla gümbür gümbür geliyor
Gündem 28.05.2013 19:17:05 0

KMTSO, Genç kadroyla gümbür gümbür geliyor

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük düzenlediği toplantıda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

KMTSO yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenleyen Karaküçük, yeni dönemdeki projeleri hakkında bilgiler verdi. Karaküçük, KMTSO'da daha aktif bir yönetim ve daha aktif bir meclis arzusuyla çalışmalara başladıklarını ifade etti. KMTSO olarak büyük ve global projeleri olduğuna dikkat çeken Karaküçük, Tomsuklu Organize Sanayi Bölgesi, Bölgesel Havaalanı, Serbest Bölge ve Germenicia Antik Kenti projelerinin hızla hayata geçirilmesi için çalışmalar yapacaklarını belirtti.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen seçimlerle yeni yönetim kurulunda gençleşme olduğunu aktaran Karaküçük şöyle konuştu: "Şu andaki mecliste ciddi bir gençleşme söz konusu. Yaklaşık yarı yarıya gençleşen bir nüfus var, gençleşen bir üye kategorisi var. Bununla birlikte yine yönetim anlamında da böyle. Sonuç itibariyle bunların bir bayrak yarışı olduğunu bildiği ve herkesin belli bir dönem görevini yapıp ayrılma erdemliliğini gösterebilmenin, ortak bir çatı altında yaşamanın, bulunduğu bir yer. Biz de bize tebliğ edilen bu görev süresini ifa ediyoruz. Bir hakkı yerine getirmek için bununla alakalı tüm meclis üyelerimiz ve yönetim kurulu üyelerimizle birlikte çalışmayı hedefliyoruz."

 "Bu meclis ve yönetim kurulundaki genç, dinamik ama bununla birlikte içinde bulunan devam eden, tecrübeli üyelerimizle birliktede inşallah daha dinamik, daha güzel, daha üretken, bir çalışma dönemi yaşamayı arzu ediyoruz." şeklinde konuşan Karaküçük sözlerine şöyle devam ett: " Bununla birlikte inşallah yapmış olduğumuz yönetim kurulu ve inşallah yapacağımız meclislerde sürekli istişare yaparak meslek grupları ve meslek örgütlerinin problemleri, çözüm önerileri, o meslek grubunun meclis üyesi ve meslek grubu başkanlarını da bu işin içerisine katarak daha da aktif bir yönetim ve daha aktif bir meclis olmasını arzu ediyoruz."

KMTSO Başkanı Karaküçük konuşmasında,  Kahramanmaraş için düşündüklerini, Kahramanmaraş'ın tüccar ve sanayisi için, Kahramanmaraş ekonomisin önünün açılması adına gerekli çalışmaları yapmaktan ve bu gayreti göstermekten başka bir düşüncelerinin olmadığını söyledi.

BÜYÜK VE GLOBAL PROJELERİMİZ VAR

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası olarak büyük ve global projeleri olduğunu ve bunları sonuçlandırmayı arzu ettiklerini kaydeden Karaküçük şu şekilde konuştu: "Şuanda sona geldiğimiz yeni bir Tomsuklu Organize Sanayi Bölgemiz var inşallah son aşamada, kamu yararı kararı da Sayın Vali Bey'in gayretleriyle çıktı ve Bakanlar Kuruluna gönderildi. İkinci bir büyük heyet gelecek bu heyetin gelmesinden sonra bakan beyin onayıyla organize sanayi bölgesini resmen kurmuş olacağız. Bu arada ikiyıl önce ara dönemde ben göreve geldiğimde 3 tane büyük proje söyledim ilk mecliste 1.'si Organize Sanayi Bölgesi, 2'cisi Hava Alanı, 3'üncüsü Serbet Bölge diye. İnşallah 1'incisini finalize etme yolundayız, çok yaklaştık. İkincisiyle alakalı malumunuz biz o bölgede havaalanıyla alakalı çalışmamızı ulaştırma bakanlığı çalıştayında da anlattık, ama Bakan bey bu projeye sıcak bakmamıştı. Yani yarın bir gün bu bölgede bir hava alanı yapılacak olduğunda hava alanının yeri belli veya bu bölgeyi başka bir kamu kurumu tasarruf etmek istediği zaman orasının çevre düzeni planının komple değişmesi lazım. Biz bunu yapmışken şu anda, daha önce ütopik görünen veya uygun görülmeyen bu proje şimdi yeniden ortada, fikirler dolaşmaya başladı.

HAVAALANI SADECE TÜCCARA, İŞ ADAMINA LAZIM DEĞİL…

 Bölgesel havaalanı yapılması için gerkli çalışmaları yapacaklarını anlatan Karaküçük şu şekilde konuştu: "Ulaştırma Bakanlığı'na, Kahramanmaraş'lı iş adamları olarak, Kahramanmaraş'lı tüccar ve sanayiciler olarak, bu bölgenin yeni bir bölgesel havaalanı yapılması konusunda özel sektör lisansına müracaat edeceğiz. Biz sanayici ve işadamları olarak kurmuş olduğumuz, herkesi dâhil edeceğimiz, olmak isteyenleri dâhil edeceğimiz, bir şirket kurup ve bu bölgenin yeni bir havaalanı yapılması konusunda bize lisans verilmesi müracatında bulunacağız. İnşallah bu müracaatı yaptığımızda bu lisansı alabilirsek, biz özel sektör yatırımı olarak, bu bölgeyi yap, işlet, devrek modeliyle bu bölgeyi bölgesel bir havaalanı yapma arzusu içerisindeyiz. İki yıl önce söylediğimiz ve iki yıl önce ütobik olan şeyler, bu gün en azından bizimle beraber ortak noktada düşünen yetkililer bulmaya başladık. Olabilir, gidelim, görelim, değerlendirelim diyen insanlar olmaya başladı, bunun da bir mesafe olduğunu düşünüyorum. Bunlar da kamuoyunda yer bulsun istiyorum ki kamuoyu buna ne kadar sahip çıkarsa bu iş toplumda ve kamuoyunda o kadar önem arz eder ve bunu yapma noktasında da o kadar ön plana çıkartmış oluruz diye düşünüyorum. Kahramanmaraş havaalanı, bölgesel bir havaalanı, sadece tüccar ve sanayiciye değil Kahramanmaraş halkına lazımdır ve biz Kahramanmaraş halkı için istiyoruz, şehrimizin gelişmesi için arzu ediyoruz. İnşallah biz sesimizin soluğumuzun yettiği her platformda bunu yine ile getireceğiz devletin yapması mümkün değilse devlet bu işe sıcak değilse bize özel lisans verin biz yapalım diyoruz. Bundan daha güzel bir şey olamaz diye düşünüyorum bu aynı zamanda Kahramanmaraş tüccar ve sanayicinin kendine olan öz güveni ve bununla birlikte cesaretiolarak görüyorum. İnşallah devletimizin yetkilileride bu noktada heyecanımıza ortak olurlar ve bu işinde inşallah önü açılır diye düşünüyorum."

SERBEST BÖLGE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Konuşmasında serbest bölge çalışmalarına da değinen KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük şunları dile getirdi: "serbest bölgede yine çaşamba günü benim Ankara'da serbest bölgelerden sorumlu müsteşar yardımcısıyla bir randevum var. İnşallah orada Kahramanmaraş'taki düşündüğümüz serbest bölge projesini de anlatacağım ama Sayın Bakanımız göreve geldiği zaman herşey dâhil serbest bölgeler getireceğiz demişlerdi. Biz bu oluşumun biran önce tamamlanmasını bekliyoruz. Sayın ekonomi Bakanımız buraya geldikleri zaman bundan kendilerine bahsettik kendileri de bu çalışmada şu anda sona yaklaşıldığını söylemişlerdi. Şu andaki serbest bölgelerin formatı direk üretimde çok büyük cazibeler sağlamıyor, kısmen bazı cazibeleri var. Biz, Kahramanmaraş'ta kurulmasını arzu ettiğimiz serbest bölgenin tamamiyle üretime dönük, emek yoğun sektörlerinin oradaki infişaf edeceği bir serbest bölge olmasını arzu ediyoruz. Sadece lojistik anlamda mal depolaması yapılan, liman serbest bölgeleri değil gerçekten burada tekstil hazır giyim konfeksiyonları yapılabilen, altın işletmeciliği yapılabilen, metal mutfak eşyası sektörünün, emek sektörünün de olduğu ve bununla birlikte belki inşallah ayakkabıcılık ve ileriye dönük kendini ön plana çıkaran sektörlerin hepsinin üretim yapabileceğini umut ediyorum."

GERMENİCİA ANTİK KENTİ GÜN YÜZÜNE ÇIKARILMALI

Karaküçük, Kahramanmaraş'ın sadece sanayisiyle değil, tarihi ve kültürel varlıklarıyla da bölgenin en önemli merkezlerinden biri olduğunu ifade etti. Kentin turizm noktasında da bir cazibe merkezi olabilmesi için Germenicia Antik Kenti'nin gün yüzüne çıkarılmasını isteyen Karaküçük, sözlerini şöyle tamamladı: "Antik mozaikler bizim kültürel varlıklarımız. Bunların ön plana çıkması noktasında maalesef Kültür Bakanlığı ciddi ödenekler aktaramıyor. Ama şu anda Kentsel Dönüşüm Yasasıyla birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın bunu yapabileceği ve bu bölgede yaşayan insanların TOKİ marifetiyle, onlara birer ev sağlanarak bu bölgenin tamamıyla kamulaştırılmasının yapılabileceği masalarda konuşuldu. Bunun önemli olduğunu düşünüyorum ve şu anki yasal düzenleme de buna kâfi. İnşallah önümüzdeki dönemde bunun da ciddi anlamda gelişim göstereceğine inanıyorum." (M. Serhat TOPALCA)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.4° / 13.5°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı