Dp
Gündem 5.08.2013 18:23:28 0

Dp'nin seçimlerde büyük iddiası var

Kahramanmaraş'ta en az iki ilçede belediye başkanlığını kazanacakları konusunda iddialı olduklarını söyleyen Gebel aday isimlerini ve söz konusu ilçeleri sır gibi saklıyor.

Gebel, Kahramanmaraş büyükşehir belediye başkanlığı için belirleyecekleri sevilen ve benimsenen bir adayla büyük iddiaları olacağını açıkladı. Kahramanmaraş'ta en kısa kongre çalışmalarını tamamlayarak seçimlere hazır olacaklarını kaydeden Gebel büyükşehir belediye başkanlığı için aday olmayı düşünmediğini belirtti. Demokrat Partinin tabanının büyük bir kısmının AK Partiye oy verdiğini söyleyen Gebel yapacakları çalışmalarla eski tabanlarını yeniden kazanmayı hedeflerini belirtti.

Gebel kahramanmaraş'ın en büyük sorunları olarak trafik ve imar uygulamasını gösterirken meclise giden 8 milletvekilinin şehrin sorunlarıyla ve tanıtımıyla ilgilenmediğini savundu.

KÖTÜ İHTİMALLE İKİ İLÇEDE BELEDİYE BAŞKANLIĞI KAZANIRIZ

Önümüzdeki yerel seçimlerde en az iki belediye başkanlığını kazanacaklarını ve iyi bir tercihle Büyükşehir Belediye Başkanlığında da iddiaları olduğunu söyleyen Demokrat Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Gebel şu şekilde konuştu:  "Partimizin Kahramanmaraş'taki son 8 aylık durumuna bakarsak şunları söyleyebiliriz. Özellikle son iki aydır gayet aktif, kendi çapımızda elimizden geldiğince gerek üye kayıtları, gerekse diğer konularda çalışmalarımız devam ediyor, şu an ben son 20 gün içerisinde 178 tane üye kaydı.

 

Bayramdan sonra Valilikten izin alarak özel idare önünde stand açarak pekiştireceğiz inşallah. 2002 seçimlerinden sonra ivme kaydederek geldik, bu sadece bizim parti için meclis dışında kalan bütün partiler için söz konusu olan bir durumdur. Ama Demokrat Parti köklü bir partidir, yarım asrın, Adnan Menderes'in partisidir. Kendini çok çabuk toparlayacağına inanıyorum, buna inancım tam. Kendimize göre kendi içimizde de iddialarımız var. Kahramanmaraş'ta da en kötü ihtimalle iki ilçede belediye başkanlığı kazanırız diyorum. Adaylarımızla şu an görüşmelerimiz devam ediyor.

İYİ BİR SEÇİMLE İDDİALI OLACAĞIMIZI SÖYLÜYORUM

Burada öyle bir şey yapmalıyız ki özellikle Büyükşehirde hem Kahramanmaraş'ın tamamen sevdiği benimsediği kişilerden birini yapabilirsek ben Kahramanmaraş Büyükşehir belediyesinde dahi büyük iddiamız olduğunu söylerim. Bu seçim öyle bir seçim ki merkezde yüzde 80 olabilir AK Parti, olsun güle güle olsun, onda bir sıkıntı yok. Ama bu seçimde tüm Kahramanmaraş çevresi Büyükşehir için oy kullanacak. Burada ciddi anlamda iyi bir seçimle iddialı olacağımızı söylüyorum."

Seçim öncesi hazırlıklarını tamamlayarak güçlü bir şekilde devam etmek istediklerini ifade eden Gebel şöyle konuştu: "Biz atamayla görevi devraldık, bayramdan sonra ilçe kongre çalışmalarımız başlayacak. Tamamen demokratik şekilde yapılacak olan ilçe kongrelerimiz bittikten sonra il kongremizi yapacağız. Bizim gibi Türkiye genelinde yapılanma var bunlar bittikten sonra büyük kongre yapılacak. Bu bir süreçtir hedefimiz seçim öncesi bunların tamamını bitirmektir. Seçime güven tazelemiş, yep yeni kadrolarla birlikte girmek."

İDDİASIZ VE HEYECANSIZSAN BENCE HİÇ SİYASETLE UĞRAŞMAYACAKSIN

Kahramanmaraş'taki seçim çalışmaları hakkında bilgi veren Gebel şunları dile getirdi: "Bu ekip işidir, seçim atmosferinde bütün ilçelerde bütün mahallelerde ekipler kuracağız. Mahalle temsilcilerimiz var, köylerde köy temsilcilerimiz var. Demokrat Partinin yapısı sadece şehir merkezindeki insanları bir araya getirip bir teşkilatlanma şekli değildir. Demokrat partinin yapısı en küçük köy temsilciliğinden başlar bölge temciliğine gelir. Ondan sonra bütün koordinasyon il başkanlığı tarafından yürütülecektir. İlçelerdeki ve köylerdeki temsilcilerimizle yer yer bu konularla ilgili olarak toplantılar yapıyoruz. Her hafta toplantımız var, yönetim olmazsa mutat halk toplantılarımız var. Biz geleneksel hale gelmiş Cuma günleri halk toplantılarını biz iki aydır tekrar başlattık. Ama 8-9 aylık duraksama dönemine girmişti, bir önceki yönetimdeki arkadaşlarımızın döneminde. Heyecanını kaybetmeyeceksin, iddian olacak yani iddiasız ve heyecansızsan bence hiç siyasetle uğraşmayacaksın."

AK PARTİ'NİN İVME KAYBETTİĞİNE İNANIYORUM

AK Parti iktidarının bir diktatörlük olduğunu iddia eden ve gezi olaylarının bunun sonucu olarak meydana geldiğini savunan Gebel, AK Partinin ivme kaybettiğini bundan dolayı toparlanmasına fırsat vermeden Demokrat Parti olarak kaybettiklerini geri alacaklarını söyleyerek şunları konuştu: "Bir lig 18 takımdan oluşur bana göre hepsinin de gücü aynıdır. Bir takım mücadelesini daha iyi ortaya koyar ve şampiyon olur, hoş Türkiye'de şampiyonlarımız hep belli de. Yani siyasette geriden geldiğimiz zaman 10-11 yıldır AK Parti iktidarı var, bu dikta rejimi artık. Ben AK Parti iktidarının şu anda tamamen demokratik bir iktidar sürdürdüklerine inanmıyorum. Biz milletin tamamına ineceğiz, burada sen A'sın, sen B'sin şeklinde kimseye yaklaşmayacağız. Ben aslında gezi olaylarına hiç değinmek, o konuyla ilgili olarak tartışmak da istemiyorum çünkü gezi olayları orada ağaçtan ibaret bir olay değil. Milletin 10 yıldır içinde biriktirmiş olduğu işte bu dikta rejimin, diktatörlüğün, biz yüzde 50'yi aldık biz ne dersek o olur. Tamam, yüzde 50'yi aldınız da diğer yüzde 50'de küçümsenecek rakam değil, silip atamazsınız. Yani o yüzden oradaki dengeyi çok iyi kurmak gerekir. Ben AK Parti'nin ivme kaybettiğine inanıyorum, özellikle bu diktatörlükle gezi olaylarından sonraki dönemde. Toparlar mı, çok iyi çalışır toparlar onda bir şüphe yok. Ama onun toparlanmasına fırsat vermeden biz kaybettiklerimizi geri alacağız. Kahramanmaraş'ta gözle görülen köy kılavuz istemez misali rakibimiz AK Parti ancak bizim tabanımızın büyük bir kısmı orada."

EN BAŞTAKİ SORUNUMUZ TRAFİK SORUNUDUR

Kahramanmaraş'ın en önemli sorunlarının trafik ve imar uygulaması olduğun belirten Gebel şöyle konuştu: "Kahramanmaraş'ta en baştaki sorunumuz trafik sorudur. Sanayinin oradan başlayalım, zaten oradaki kavşak başlı başına bir muamma. Artık onun projesini kim çizmiş, benim 12 yaşında bir oğlum var ona versem daha iyi bir proje çizeceğine eminim. Kimin çizdiğini de bilmiyoruz, en son bildiğim kadarıyla AK Partinin son seçimlerde son sıradaki adayının müteahhitlik firması tarafından yapıldığını biliyorum. Bu kadar yandaşlık olmaz da işte yapılıyor, yapacak bir şey yok. Sanayi kavşağı bir, Müftülüğün orası iki, eski SGK'nın orası üç, Valiliğin önü dört, Yaşarın önü beş, kapalı çarşının önü altı, ulu caminin önü yedi. Yedi tane ışık sistemi var, bırakın artık ya, bırakın. Kahramanmaraş'ın oralara alt geçit yapacak gücü yok mu? Yok mu yani, Kahramanmaraş'ın çevresine bir çevre yolu düzeni verildi, şu çevre yoluna çıkalım, şehrin nüfusunun yüzde kaçı kullanıyor. Çevre yolu dediğin yerde transit gidiş olur, çevre yoluysa transit gidilmesi lazım. "

8 TANE MİLLETVEKİLİNİ ORAYA UYUMAYA GÖNDERİYORUZ

Kahramanmaraş'ın tanıtımının yeterince yapılmadığını ve bu konuda şehrin milletvekillerinin de yeterli çalışması olmadığını savunan DP İl Başkanı Ahmet şu şekilde konuştu: "Şehrimizi tanıtmak için çok geç kaldık, bu gün Antep fıstığının yüzde 60'ına yakınını Türkoğlu veya Pazarcık kesimlerinden Antep'e gönderiyoruz, Antep fıstığı oluyor. Bu gün bizim kahramanlık ünvanımız, madalyamız var, Antep yıllar sonra gitti kendine madalya aldı, yıllar sonra aldı. Biz 8 tane milletvekilini, burada ben kesinlikle AK Parti, CHP, MHP olarak tartışmıyorum 8 tane milletvekilini diyorum, oraya uyumaya gönderiyoruz. Hoş bu dönem hepsi buralarda geziyorlar da, gezmesin kardeşim, gezmesin. Benim şehrimi tanıtsın, benim şehrimi layık olduğu yere getirsin. Mademki kahramanların harman olduğu diyardayız, ben hiçbir yerde bu kadar kahramanın atıl durumda olduğunu hatırlamıyorum."

Kahramanmaraş'ın önemli sorunlarından birinin de imar planı olduğunu ifade eden Gebel şunları ifade etti: "Kahramanmaraş'ı gezdiğimiz zaman, ciddi anlamda imar planı dört dörtlük yapılmış bir mahalle söyleyin bana, var mı? Kadın doğum hastanesine yakın bir yerde bulunan 25-30 binanın olduğu yerin imar planını seviyorum, başka yok. Şu anda itfaiyenin, ambulansın giremediği sokaklar var, bu bizim için büyük bir sorundur. Şu anda tam bilinçli olmayan yanlış idrak edebilir ama sen uygulamanı yapıp bitirdikten sonra Allah razı olsun demezse bana ne diyorsanız deyin. Kahramanmaraş'ın en büyük sorunlarından bir tanesi imar uygulaması tamamen yanlış, savunulacak hiçbir yanı yok." (M. Serhat TOPALCA)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.4° / 13.5°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı