BBP Çalışmalara Erken Başlayıp Fark Atacak
Siyasi 20.08.2013 20:01:11 0

BBP Çalışmalara Erken Başlayıp Fark Atacak

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olmayacağını açıklayan BBP Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır Oniki Şubat ve Dulkadiroğlu ilçelerinde iddialı olduklarını söyledi.

Seçimlerde etkili bir kampanya ile çalışmalara ağırlık vereceklerini kaydeden Çayır, 29 Eylül'de yapılacak kongreden sonra aday isimlerini açıklayacaklarını ifade etti. Seçim çalışmalarına erken başlayarak diğer partiler arasındaki farkı açmak istediklerini anlatan Çayır, adayların sadece idealist olmalarının yeterli olmayacağını halkın düşüncelerinin de önemli olduğunu belirtti.

Parti olarak ciddi bir gelir kaynakları olmadığını aktaran Çayır, seçimlerde projeler ve gerekli çalışmalar için finansmanı BBP'lilerden toplacaklarını söyledi. Bunun için 3-4 tane evi olanlardan birini satmasını isteyeceklerini açıklayan Çayır, gerekli olan maddi kaynağı temin etme seçeneklerinden birinin de bu olduğunu kaydetti.

Yerel seçimlerde aday olmayacağını, il genelinde birçok ilçede iddiaları olduğunu ifade eden BBP Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır şunları dile getirdi: "Yerel seçimlerde Oniki Şubat ve Dulkadiroğlu ilçelerinde iddialı adaylar çıkacak. Eylül ayında yapacağımız kongrede isimleri açıklamak istiyoruz.  Büyükşehir belediye başkanlığı için Ben aday değilim ancak Göksun, Afşin ve Elbistan'da iddialıyız. Andırın'da ismi geçen 3 adayımız var bunlara daha sonra karar vereceğiz, bu kadar ismin olması güzel bir şey. Çağlayancerit'te arkadaşımız var zaten. Büyükşehir için de halkın nabzını yoklayacağız, anket yapacağız en çok oyu kim alırsa ona göre karar vereceğiz."

"OY ORANLARININ BU SEÇİMLERDE ÇOK CİDDİ ANLAMDA DÜŞECEĞİNE İNANIYORUM"

Seçimlerde AK Partinin oylarının düşeceğini tahmin ettiğini belirten Çayır şöyle konuştu: "AK Parti en son genel seçimlerde yüzde 60 oy almıştı, ben şu andaki oy oranlarının yüzde 60'larda olmadığına inanıyorum, yüzde 40 ile 50 arasında bir oy oranları var. Kırsalda biraz daha güçlü, onun sebebi de şu dullara maaş bağlamış adam. Çok uyanık. Askere gidenlere maaş bağlama projesi bizimdi, şimdi onu uygulayacaklar. 2011'daki promizdi,  ben birçok yerde söyledim bunu. Dolayısıyla ben oy oranlarının bu seçimlerde çok ciddi anlamda düşeceğine inanıyorum. AK Parti bundan sonra yükseliş yerine aşağı doğru bir trend sergileyecektir. Yani yüzde 52-53'lere değil yüzde 40'lara, aşağı doğru düşecektir diye inanıyorum. "

"BAŞBAKAN'DA MAL BULMUŞ MAĞRİBİ GİBİ ONA SARILIYOR"

CHP'nin muhalefet anlayışının kutuplaşmayı tetiklediğini ve Başbakan Erdoğan'ın da bunu kullanarak faydalanmaya çalıştığını savunan Çayır şu şekilde konuştu: "CHP'nin ortaya koyduğu muhalefet ne yazıkki kutuplaşmayı getiriyor, yani CHP yanlış yapıyor. O da kendi seçmenini elde tutmak için böyle bir strateji izliyor. Başbakan'da mal bulmuş mağribi gibi ona sarılıyor, o da siyasette kutuplaşmayı ön gören ifadeler ve tavırlar ortaya koyuyor. Ondan sonra oradan da kendisine kazanç sağlıyor. Onu terketmek lazım muhalefet yok, biz çok canlı değiliz, ben çok net söylüyorum, biz oturup arkadaşlarla konuştuk, para işini nasıl aşacağız? Sonuçta bir proje yapıyorsun, duyurmak için gazeteyi, bilboardları, televizyonu kullanmak lazım bunun bir bedeli var bunu nasıl karşılayacağız diye oturduk, düşündük, konuştuk.   Yine bizim için tek kaynak arkadaşlarımız ve kendimiziz, yani dışardan bir kaynağımız yok, hazine yok şu yok bu yok. Gerekirse 3-4 evi olan arkadaşlarım 1 evlerinden vazgeçecekler, böyle bir düşüncemiz var. Cidden çok güzel bir reklam filmi yapmayı düşünüyoruz."

Diğer partilere fark atmak için seçim çalışmalarına erken başlayacaklarını ifade eden Çayır şunları konuştu: "Biz başarılı olmak istiyorsak kesinlikle ve kesinlikle 7-8 ay önce başlarsak başarılı oluruz aksi takdirde başarılı olamayız. Çünkü adamların gücü var parası pulu var 2-3 ayda seni boğup bırakıyor. Bu arada ben gelip gideceğim, belki haftanın bazı günleri burada olacağız, en doğrusu neyse onu yapacağız. Şimdi adam diyor ki ben aday adayıyım, bazısı idealistçe davranıyor, idealistçe davranan da oy alamayacak. Sadece idealist olmak yetmiyor ki. Toplumda karşılığının olması lazım, onunla ilgili çalışma yapacağız, Allah nasip ederse Eylül'de açıklarsak, 7 ay kalıyor. Onlar son 2-3 ay kala başlarlar, biz bir mesafe kat etmiş oluruz. Yoksa son 2 ayda adam tutuyor reklama giriyor. Ben oy istemeye gidiyorum, konuşuyorum ama adamın kulağı burada ama iş bitmiş, biz boş konuşuyoruz yani."

(M. Serhat TOPALCA) 

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.4° / 13.5°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı