Şengül, “CHP olarak seçimlere asılacağız”
Siyasi 21.08.2013 18:52:36 0

Şengül, “CHP olarak seçimlere asılacağız”

CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül partinin Kahramanmaraş'ta seçimlere çok iddialı bir şekilde hazırlandığını söyledi.

Aday müracaat sürelerinin yoğun ilgiden dolayı uzatıldığını söyleyen Şengül, başvuruların 2 Eylül'de sona ereceğini belirtti.

Kahramanmaraş merkezde belediye başkanlığı için bir müracaat yapılmadığını ifade eden Şengül, şu anda başvuru olmasını da beklemediğini söyledi. Aday adaylıkları için partililerin son günü beklediğini aktaran Şengül, bunun parti içi içsel durumlardan dolayı başka adayların beklenmesinden kaynaklandığını ifade etti. Şu anda kesinleşmiş aday isimleri olmadığını belirten Şengül, Pazarcık ve Nurhak'ta mevcut başkanların büyük bir ihtimalle yeniden aday olacağını ifade etti.

CHP'nin bütün hazırlıklarını tamamladığını ve iddialı bir şekilde seçimlere katılacağını aktaran Şengül şöyle konuştu: "CHP yerel seçimlere çok iddialı bir şekilde hazırlanıyor, biz yaklaşık bir buçuk seneden bu yana parti içi yaptığımız eğitimlerle alt yapı çalışmalarını tamamladık. Sandık görevlilerini, mahalle sorumlularını, müşahit gözlemcilerin tamamının eğitim çalışmalarını tamamladık.

Artık final için bekliyoruz, CHP biraz erken başladı, 2 Temmuz'da adayların müracaatını başlattı. Önce 31 Temmuz'a kadar süre vardı fakat yoğunluktan dolayı süre 2 Eylül'e kadar uzatıldı. 2 Eylül'e kadar gerek Belediye Meclis üyeliklerine gerek Belediye Başkan aday adaylıklarına başvuran arkadaşlarımızın adaylık süreci devam ediyor."

"PAZARCIKLA İLGİLİ BİR SORUNUMUZ YOK"

Kahramanmaraş merkezde adayların henüz belki olmadığını ifade eden Şengül şu şekilde konuştu: "Kahramanmaraş'ta henüz adaylar konusunda bir şey öne çıkmış değil çünkü bizim parti biraz içsel durumdan dolayı da aday adayı erken çıktığı zaman biraz yıpranırım düşüncesiyle kafasından geçiriyorsa bile henüz bize resmi bir açıklamayla gelen bir başkan adayı yok.  İlçelerimizde var Pazarcık ilçesinde biliyorsunuz belediye zaten bizde, mevcut başkan tekrar aday. Kamil başkan başarılı bir belediye başkanı. Pazarcıkla ilgili bir sorunumuz yok, Nurhak'ta yine mevcut belediye başkanımız aday ayrıca orada büyükşehir olmasından dolayı iptal edilen beldelerden Barış Belediyesinin Başkanı da Nurhak ilçe Belediye Başkanı aday adaylığını açıkladı, bize resmi olarak da başvurdu. Dolayısıyla Nurhak'ta CHP için çok önemli ilçelerden bir tanesi. Biz burada kesinlikle hiçbir arkadaşımıza birine değişecek değiliz. Üye ile bir ön seçimle yapılması en doğrusu olur, halkın iradesi ortaya çıkarsa daha güzel şeyler olacağına inanıyorum.

"EKİNÖZÜ'NDE DAHA RAHAT BİR SEÇİM KAZANACAĞIZ, MÜJDESİNİ BURADAN VERMEK İSTİYORUM"

Daha önce hiç seçim kazanamadıkları Ekinözü'nde daha iddialı olduklarını belirten Şengül şu şekilde konuştu: "Adaylığını garanti gördüğüm bir diğer ilçemizde Ekinözü, orada Fatih Vicdan isimli bir arkadaşımız aday. Ekinözü daha önce hiç seçim kazanamadığımız, CHP adına zayıf bir bölgemizdi. Ancak şunu iddia ediyorum Ekinözü'nde biz Pazarcık'tan ve Nurhak'tan daha rahat bir seçim kazanacağız, onun müjdesini buradan vermek istiyorum. 

"ÇAĞLAYANCERİT'TE DE İDDİALI BİR DURUMA GELECEK"

Çağlayancerit'te AK Parti MHP'ye rağmen seçimlerde iddialı olduklarını kaydeden Esat Şengül şunları dile getirdi: "Çağlayancerit'te adaylık başvurusu yapmış olan arkadaşlar var, henüz bana isim olarak intikal etmedi. Çağlayancerit'te bir sürpriz gerçekleştireceğiz, orada seçime asılan iktidar partisinin adayları var, MHP'nin adayları var. Dolayısıyla o birleşmeden dolayı bizim iptal edilen bir beldemiz direk Çağlayancerit'e oy kullanacak. O sayıları birleştirdiğimiz zaman CHP Çağlayancerit'te de iddialı bir duruma gelecek."

Nurhak ve Pazarcık dışında diğer ilçelerde de iddialı adaylarla seçimlere katılacaklarını dile getiren Esat Şengül şu şekilde konuştu: "Diğer ilçelerimizde de aday isimleri teleffuz edilse de henüz resmi bir başvuru olmadığı için belli bir kişinin adını söyleyemiyoruz. Ancak biz CHP olarak seçimlere asılacağız, Andırın'da seçimlere asılacağız çünkü daha önce Andırın'ı biz yönettik, çok da başarılı bir yönetim gerçekleştirdi Belediye Başkanımız, orada bir potansiyelimiz de var. Yine zayıf olduğumuz, oy potansiyeli olarak vatandaşın teveccühünü CHP'ye kullanmadığı ilçelerimizde de iddialı adaylarla yola çıkacağız, dolayısıyla iddialı duruma geleceğiz."

Kahramanmaraş merkezde zayıf olduklarını ifade eden Şengül şunları açıkladı: "CHP bu ülkenin en köklü partilerinden bir tanesi, en zayıf olduğu yerlerden bir tanesi de merkez. Merkezde bize teveccüh maalesef istediğimiz, arzuladığımız oranda değildi. Ama merkezin iki tane ilçeden oluşmasından dolayı Dulkadiroğlu ilçemizde bir hareketlilik var. En azından Belediye Meclis üyeliklerine yoğun bir şekilde adaylık söz konusudur. Tabi Oniki Şubat'la ilgili birkaç müracaat var, bu önümüzdeki hafta hız kazanacaktır çünkü 2 Eylül'e kadar süreç var." (M. Serhat TOPALCA)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.4° / 13.5°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı