Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla kutlandı
Gündem 29.10.2013 17:37:32 0

Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla kutlandı

Cumhuriyet'in ilanının 90. yıldönümü dolayısıyla gerçekleştirilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreni Kahramanmaraş'ta coşkuyla kutlandı.

Vali Şükrü Kocatepe, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Kerim Acar ve Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'ın, Valilik makamında tebrikleri kabul etmesinin ardından tören Trabzon Caddesi`nde devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe'nin konuşmasıyla devam eden programda öğrenciler Cumhuriyet Bayramı ile ilgili şiirler okudu.

Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe törende yaptığı konuşmada Cumhuriyet'in ilanının 90. yılını kutlayarak şunları söyledi: "Bu gün tarihi şan ve şerefle dolu yüce ulusumuzun yedi düvele karşı göğsünü siper edip istiklal mücadelesini vererek Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluşunu tüm dünyaya ilan ettiği günün 90. Yıl dönümüdür. Tarihte eşine az rastlanan büyük bir zaferle sonuçlanan kurtuluş savaşımızı yeni, güçlü bir devlet ve Cumhuriyet yönetimiyle taçlandırışımızın üzerinden tam 90 yıl geçti. Her yıl ayrı bir gurur ve sevinçle kutladığımız bu çok önemli ve anlamlı günde tüm ulusumuzu ve sizleri büyük bir içtenlikle kutluyorum."

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ PEK ÇOK ÜLKE İÇİN ÖRNEK BİR MODEL OLMUŞTUR"

Türkiye Cumhuriyeti'nin iç ve dış badirelere rağmen uluslararası platformlarda itibarlı ve sözü dinlenir bir konuma geldiğine vurgu yapan Kocatepe şu şekilde konuştu: "Kuruluşundan bu güne geçen 90 yılda Türkiye Cumhuriyeti çok önemli gelişmeler kat etmiş, dünya imparatorluğundan hasta adam durumuna düşürülen bir devlet kısa sürede yaşadığı iç ve dış badirelere rağmen dünyanın tüm ortak platformlarında sözü dinlenilen, bölgesi için barış güvencesi olan, ekonomisi güçlü, demokrasiyi özümsemiş, modern bir ülke haline gelmiştir. Cumhuriyetin sağladığı barış ve huzur ortamı sayesinde 90 yılda eğitimden sağlığa, insan haklarından sanayileşmeye, demokratikleşmeden ekonomiye her alanda önemli atılımlar gerçekleştirmiş olan Türkiye Cumhuriyeti, köklü, büyük, güçlü demokratik ve laik bir sosyal hukuk devleti olarak pek çok ülke için örnek bir model olmuştur."

"ATATÜRK, ÖĞRETMENLİK MESLEĞİNİN ÖNEMİNİ VE KUTSALLIĞINI VURGULAMIŞTIR"

Nitelikli, kişilikli öğrencilerin yetiştirilmesinde öğretmenlere önemli görevler düştüğünü aktaran Kocatepe şöyle konuştu: "Değerli öğretmenler Atatürk, ' ben her şeyden önce öğretmenim' diyerek tüm unvanların ötesine taşıdığı öğretmenlik mesleğinin önemini ve kutsallığını vurgulamıştır. Bu nedenle sizler vatanını koruyacak, Cumhuriyetini yaşatacak, yüceltecek, kişilikli, nitelikli, fikir ve manevi değerlerine bağlı, insani değerlere saygılı bireyler yetiştirdikçe Cumhuriyet'imizin nice yıl dönümleri daha güçlü, daha huzurlu ve mutluluk içinde kutlanacaktır."

"TÜRKİYE CUMHUTİYETİ DÜNYANIN EN GELİŞMİŞ VE MÜREFFEH ÜLKESİ OLUNCAYA KADAR VAR GÜCÜNÜZLE ÇALIŞMALISINIZ"

Konuşmasında öğrencilere seslenen Kocatepe Türkiye'yi geleceğe taşıyacak olanların yetişmiş, bilgili gençler olduğunu ifade ederek şunları dile getirdi: "Sevgili öğrenciler, Fatih'lerin, Akşemseddin'lerin, Sütçü İmam'ların evlatları olan sizler Türkiye Cumhuriyeti dünyanın en gelişmiş ve müreffeh ülkesi oluncaya kadar var gücünüzle çalışmalısınız. Sizler bizim geleceğimizin teminatısınız. Bu nedenle çağın teknolojik gelişmelerinden mutlaka yararlanmalı, kendinizi iyi yetiştirmeli, okuyan, araştıran, sorgulayan, dünyayı dönüştürecek fikirler üretebilen, başkalarına saygılı bireyler olarak yetişmelisiniz.  Büyük Önder Atatürk sizlere olan güvenini şöyle ifade etmiştir:  Türkiye Cumhuriyeti her manası ile büyük Türk milletinin öz ve aziz malıdır. Kıymetli evlatlarının elinde daima yükselecek ebediyyen yaşayacaktır."

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı,  Gazi dernekleri üyeleri, öğrenciler ve askeri birliklerin tören geçişi ile sona erdi. Törene, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, askeri erkân ve vatandaşlar katıldı. (M. Serhat TOPALCA)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

32.7° / 14.8°

Türkiye Kamu Sen Kahramanmaraş İl Temsilciliği’nden Basın Açıklaması

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”