Kızılot, Türk Ticaret Kanununda Ki Güncellemeleri Değerlendirdi
Gündem 26.12.2013 11:50:19 0

Kızılot, Türk Ticaret Kanununda Ki Güncellemeleri Değerlendirdi

Kahramanmaraş Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Derneği (KAMMİYAD) organize ettiği 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu ve Mevzuattaki Değişiklerin konuşulduğu Konferans Sabancı Kültür Merkezinde yapıldı.

Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü Mali Hukuk Maliye-Vergi Hukuku Uygulama Ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Şükrü Kızılot  KAMMİYAD'ın Davetlisi olarak geldiği Kahramanmaraş'ta verdiği konferans ile hem güldürdü hem düşündürdü.

Sabancı Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konferansa İş Adamları ve KAMMİYAD üyesi mali müşavirler ve öğrencilerin katıldığı Türk Ticaret Kanununda ki güncel değişiklikler değerlendirildi. Muhasebecilere uyarılarda bulunan Prof Dr Şükrü Kızılot "Herkesin dikkat etmesi gereken çok önemli değişiklikler yapıldı. Mevzuattaki değişiklikler sadece mali müşavirleri değil aynı zamanda mükellefleri de ilgilendirmekte ve ceza geldiği takdirde bundan mükellefte etkilenmektedir".

Prof Dr Şükrü Kızılot'un yaptığı konferanstan önemli başlıklar…

GAYRİMENKUL'Ü KİRAYA VERİP HİÇ VERGİ VERMEMENİN YASAL BİR YOLU VAR

Prof Dr Şükrü Kızılot; "Gayrimenkul sahipleri iş yerlerini kiraya verip hiç vergi vermeme gibi yasal hakları var. Bir vergi kaçırmak vardır bu suçtur birde vergiden kaçınmak vardır bu yasal haktır. Vergi kanunlarımız kira geliri elde edenlere diyor ki iki hakkınız var; basit usul götürü gider gerçek gider. Hangisini seçerseniz eğer gerçek gideri seçerseniz özellikle yeni aldığınız ev için ki bu yeni alınan ev sıfır olması şart değil kullanılmış bir yeni ev de alabilirsiniz o zaman şöyle bir durum var yeni aldığınız evin %5'ini gider olarak göstere bilirsiniz. Örneğin 300 bin liraya bir aldığınızda bunun %5 yani 15 bin lirayı düşebilirsiniz. Ayrıca %2 de Amortisman düşeceksiniz %7 gibi bir rakam yapıyor buda iyi bir rakam demektir.  Bunun yanı sıra ödediğiniz emlak vergisini de düşebiliyorsunuz. Kendiniz kirada oturuyorsanız bunu düşebiliyorsunuz, banka kredisi kullandıysanız onları düşüp hiç vergi ödememe ya da az vergi ödeme sizlere sağlanan bir haktır. Tabi bundan 5 yıl yararlana bilirsiniz.

KAYNANA VERGİSİ ARTIK KALKIYOR

Bedelsiz olarak kiraya verilen evden alınan vergi belirli kişiler (Eş, Anne Baba ve Çocuklar) dışında herkesten alınan vergi artık Kaynana ve Kayınbaba'yı da kapsayacak. Daha önceden kaynana'dan için alınan vergi tepkiler üzerine kaldırıldı ve artık Kaynana vergisi alınmayacak. İş yerlerinde ise hiçbir ayrıcalık olmayacak.

İŞ YERİ KİRASI ÖDEMESİNDE CEZA ŞOKU

Bir yerde işyeri kiralayan şahıslar ya da iş yerini kiraya veren bir kişi, öteden gelen süre gelen uygulamaya göre iş yeri kiraları Türkiye genelinde bankaya yatırılıyor. Bu dönem mayıs 2013'te maliye bir özelge yayınladı, iş yeri kiralanmasının belgelenmesinde banka dekontu yetersizdir. Mal sahibine Ayrıca gider pusulası imzalatılması gerekiyor. Bu konuyu birçok kişi bilmiyor ben bunu daha önce köşemde de ele aldım okuyan olduysa onlar fark etti. Bu konu çok ciddi cezalara yol açabilmekte olup her ay imzalatılması gereken Gider Pusulası yıllık ödenen kiralarda bir defa yaptırılması yeterlidir" dedi.(Fatih YALÇIN)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.2° / 14°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı