Siyasi 25.02.2015 13:06:23 0

''Hadi ben de aday olayım şeklinde bir adaylık asla düşüncem değil''

AK Partiden Milletvekili aday adayı olan Doç. Dr. Mustafa Sarıbıyık, düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında gazetecilerle bir araya geldi.

Toplantıda, kendisi ve çalışmaları hakkında bilgi veren aday adayı Doç. Dr. Mustafa Sarıbıyık, siyasete girmesiyle ilgili konuştu.

Bu güne kadar yaptığı çalışmalar ve siyaset içerisinde üstlendiği görevler hakkında bilgi veren Sarıbıyık konuşmasına şu şekilde devam etti: "2011 yılında başlayan çözüm süreciyle alakalı olarak Sayın Prof. Dr. Beşir Atalay'ın Başbakan Yardımcısı sıfatıyla o dönemde başlattığı milli birlik ve beraberlik kardeşlik süreci veya barış süreci adına ne dersek diyelim bu süreci bu hükümet biraz da inisiyatif alarak, biraz da risk alarak bu bölgede kanın durması adına güzel bir adım attı. İşte bu faaliyetlerin bütün siyasi toplantılarına davet edildik ve katıldık, orada görüşlerimizi ortaya koyduk. Ayrıca üniversitenin yaptığı bir takım bilimsel toplantılara bu anlamda katıldım hatta bir kısmına başkanlık yaptım."

Aday adayı Sarıbıyık: "Bir üniversite hocası olarak kendimizi asla laboratuara, amfilere veya sınıflara tıkayarak orada kalmadığımızı belirtmek isterim. Sivil toplum ayağı itibariyle sürekli olarak gençlerin arasında halkın arasında bulunduk, bulunmaya devam ediyoruz. Çocukluk yıllarından başlayarak gençlik hareketinin sivil toplumun içinde bulunmak, öbür taraftan eğitim öğretimimizi sürdürürken yine öğrenci faaliyetlerinde bulunmak, arkasından Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütlerinin içinden gerçekten altı çizilecek şekilde işler başarmak, aktif siyaset açısından da önemli olduğunu düşünüyorum."  şeklinde konuştu.

Aday adayı olmadan önce çeşitli kurum, kuruluş ve kişilerle görüştükten sonra yola çıktığını ifade eden Sarıbıyık şöyle konuştu: "Bu süreç içerisinde ben şunu hemen size rahatlıkla söyleyeyim, yani bir furya var, AK Parti'den herkes aday adayı oluyor, hadi ben de aday olayım şeklinde bir adaylık asla benim düşüncemde yer alamaz. Aşağı yukarı 3-4 ay öncesinden başlayan bir istişare süreci oldu, ben İstanbul'daki Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun yol arkadaşları, şu anda Medeniyet Üniversitesinde bu arkadaşlar, onlarla, danışmanlarıyla bizatihi birebir görüşmeler yaptım. Ankara'da AK Parti Merkez Teşkilatıyla, Genel Başkan Yardımcılarımızla birebir görüşmeler yaptım. Daha sonra Kahramanmaraş'taki yakın dostlarımla, bunların içerisinde fabrikatör olan arkadaşlar var, Üniversite Rektörümüz var, çeşitli okulların müdürleri var ve buradaki sivil toplum örgütleri ve kanaat önderleriyle birebir istişareler yaparak bu işe adım attık. Kahramanmaraş'ta bu işe başladığımızda ilk ziyaret ettiğim şahsiyet şüphesiz Kahramanmaraş'ın en üst düzeydeki idari, mülki amiri valimiz oldular. Valimizle 2 saat kadar görüşmeler yaptım, geçmişte yaptığımız çalışmaları kendilerine aktardım. Kahramanmaraş'ta neler yapmak istediğimle ilgili bazı şeyleri paylaştım. Doğrusu valimiz biraz da teveccüh göstererek: ‘Hocam sizinle çalışmak için heyecanlanıyorum.' ifadesini kullandılar. Bu benim için onur verici bir durumdur."

Aday adayı Doç. Dr. Mustafa Sarıbıyık, konuşmasının ardından basın mensuplarından gelen soruları cevaplandırdı. (MURAT KAVUN)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.2° / 14°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı