Hareket ve egzersiz ayrı şeylerdir
Gündem 4.07.2015 09:54:36 0

Hareket ve egzersiz ayrı şeylerdir

2015 Türkiye Kadınlar Vücut Geliştirme Şampiyonu aynı zamanda Fitness Antrenörü Müjgan Paçacı ev hanımlarının sağlıklı ve fit görünmek için yapması gerekenler hakkında gazetemize açıklamalarda bulundu.

Sağlıklı zayıflamak için bilirkişilerden destek almak gerektiğini belirten Fitness Antrenörü Müjgan Paçacı, "Hedef sağlıklı bir şekilde zayıflamaksa profesyonel destek şart, sadece yemekten keserek ya da sadece yürüyüş yaparak sağlıklı zayıflamak mümkün değil. Yürüyüş yapmakla spor salonunda yapılan bir egzersiz aynı etkiyi oluşturmaz. Düşünülenin aksine spor yapmak için en çok vakit ayırabilecek kitle ev hanımları, spor yapmak istediklerini ancak zaman bulamadıklarını söyleyen ev hanımlarına ‘Siz ancak bu bahanelerle eşinizi kandırabilirsiniz' diyorum. Beni kandıramazsınız. Çalışan kadınlar aynı zamanda ev hanımlığı da yapıyor. Çalışan kadın bu tempoda spor yapacak vakit bulabiliyorsa ev hanımları rahatlıkla spor yapacak vakit bulabilirler." dedi.

Spor yapmayı alışkanlık haline getirmemiz gerektiğini dile getiren Paçacı, "Bazı toplumlarda insanlar spor yapmayı su içmek yemek yemek kadar gündelik hayata yedirmişler. Örneğin Japonya'da çalışan insanlar iş yerlerine yarım saat önce gidip işlerlerinin alt katında bulunan spor salonunda egzersizle güne başlıyorlar ardından üst kata çıkarak çalışmaya başlıyorlar. Bu istenildiğinde spor yapılabileceğinin en somut örneği. Ülkemizde iş yerlerinin alt katında spor salonu yok evet ama insanlar günlük olmasa da haftada birkaç gün iş çıkışından sonra bir saatini spor salonunda geçirebilirler. Uzmanlar sporla geçirilen bu saate ‘Kurtarılmış zaman' adını veriyorlar. Dinimizde ‘Bugün Allah için ne yaptın?' sorusu var ya, sağlığımız için buna benzer şu soruyu her gün soralım, ‘Bugün kendin için ne yaptın?' zaten kendi için hiçbir şey yapmayanlar Allah için de hiçbir şey yapamazlar. Hayatımız çalışmakla geçiyor, temizlikti çoluktu çocuktu bunların peşinde koşuşturuyoruz sonra hastalıklarla uğraşıyoruz." dedi.

Hareket etmekle egzersiz yapmak arasında fark olduğunu ifade eden Paçacı, "İnsanlar şunun ayrımını yapamıyor. Hareket ve egzersiz ayrı şeylerdir. Örneğin anne öğrencilerim diyorlar ki ‘Hocam akşama kadar çocukların peşinde, ev işlerinde koşturuyorum ama bu kadar harekete rağmen zayıflayamıyorum.' Bu koşuşturmayla egzersiz yapmak aynı şey değil. Günlük ev ve iş hayatındaki hareket ile spor salonunda yapılan egzersiz arasında fark var. Günlük hayattaki hareket ne kadar temposu yüksek olursa olsun yıprandırmaktan öteye geçemez ama egzersiz gençleştirici ve dinçleştiricidir." dedi.

SPOR SİHİRLİ BİR DEĞNEK DEĞİL

Birden bire zayıflamanın mümkün olmadığını belirten Paçacı, "Yorulmadan, yemekten kısmadan egzersizleri düzenli olarak takip etmeden zayıflamak, sağlıklı olmak mümkün değil. Spor devamlılık ve istek işidir. Kişiler spor yaptıkları zaman kısa sürede elde ettikleri sonuçlarla yetinmeyip düzenli olarak yaptıkları egzersizleri sürdürmeliler. Yerçekimi diye bir gerçek var. Her ne kadar yerçekimine karşı direnç uygulasak da süreklilik arz eden yerçekimi vücudumuzda sarkmalara neden olacak. Spor yaparak bu sarkmaları en aza indirmek mümkün. Düzenli olarak spor yapan kadınlar ileri yaşlarda bile genç kızlara taş çıkarıyor. Gerçi günümüzdeki genç kızların vücutlarını ideal vücut olarak gösteremiyoruz, egzersiz yapmadıkları ve yediklerine dikkat etmedikleri için hiç de fit ve sağlıklı vücutlara sahip değiller. Günümüzde hareketsizliğe bağlı olarak çocuklarda bile cilt sorunlarıyla, yırtıklarla karşılaşıyoruz." dedi.

İNTERNETTEN ÖĞRENİLEN EGZERSİZLER SAĞLIĞINIZDAN EDEBİLİR

Her bilginin sağlıklı bir şekilde zayıflatmayacağını belirten Paçacı, "İnternetten öğrenilen egzersizlerin sağlığı tehdit edebileceğini belirten Paçacı, "Bazı hareketler çok basit gibi görünse de bel fıtığı gibi ciddi sorunlara sebep olabilir. Belediye'nin parklara yerleştirdiği egzersiz aletleri de aynı şekilde tehlikeli olabiliyor. Aletle yapılan sporlarda yapılacak çok küçük bir hata zincirleme bir sorun başlatabilir. Bu gibi spor aktiviteleri bir antrenör ya da bilirkişi gözetiminde yapılmalı." dedi. (SAFA GAYRET)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

19.1° / 8.7°

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Sakarya’da Fetö/Pdy Suçundan Aranan Şahıs Kahramanmaraş’ta yakalandı

Kahramanmaraş'ta 4 dolandırıcılık şüphelisi yakalandı