İçişleri Komisyonu Başkanı Güvenç Fransız Ulusal Meclisi Terörle Mücadele Araştırma Komisyonunu Kabul Etti
Gündem 5.05.2016 09:13:56 0

İçişleri Komisyonu Başkanı Güvenç Fransız Ulusal Meclisi Terörle Mücadele Araştırma Komisyonunu Kabul Etti

AK PARTİ Kahramanmaraş Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, Fransa`dan gelen parlamento heyetini TBMM`de kabul etti.

İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, Fransa`dan gelen parlamento heyetini TBMM çatısı altında görmekten ve ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Komisyon Başkanı Güvenç kabulde gerçekleştirdiği konuşmasında terörün artık küresel bir tehdit olduğunu belirterek Türkiye ve Fransa`nın bu tehditten en çok etkilenen iki ülke olduğuna dikkat çekti.

Türkiye`nin Ortadoğu`nun sınır komşusu olduğunu, Suriye ve Irak ile toplam 1300km. Sınırı bulunduğunu ifade eden Güvenç, '' Ortadoğu`nun birçok yönden önemi ve özelliği var. Dünyanın önemli doğalgaz ve petrol kaynakları bu bölgede. Bu bölge maalesef demokrasi ile tanışmamış ve bunca zamandır monarşilerle yönetilen bir bölge olmuştur.'' dedi

Ortadoğu`da halkı Müslüman olan ve 100 yıldır demokrasi ile yönetilen tek ülkenin Türkiye olduğuna dikkat çeken Güvenç, Türkiye`de cumhuriyet kurulduğundan beri Türkiye`nin AB`nin bir üyesi olmak için çaba sarf ettiğini ve çalıştığını vurguladı.

Türkiye`nin batı dünyası için önemli bir şans olduğunu düşündüğünü de ifade eden Güvenç, Türkiye`nin İslami kimliğini koruyarak demokrasi ile yönetilen bir ülke olduğunu söyledi.

Türkiye`nin AB`ye gerekli AB`nin de Türkiye`ye gerekli olduğunun altını çizen Güvenç, '' Türkiye`nin Ortadoğu`da ki demokratik varlığı ve gücü AB ve Dünya güvenliği için önemlidir.'' dedi

Terörün dili, dini ve ırkı olmadığını ifade eden Güvenç, ''Daha adil ve yaşanabilir bir dünya için işbirliği yapmalıyız. Güçlü ve demokrat bir Türkiye`nin AB ve dünya için çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Teröre karşı ortak mücadelede varız ve bu konuda Türkiye olarak her türlü yapılabilecek işbirliğine hazırız.'' dedi

Türkiye`de özellikle son 14 yıldır iktidardaki yönetimlerin halkı ile bütünleşerek demokratik kurumları arttırdığını da bildiren Güvenç, AB`nin bu konularda Türkiye`ye zaman zaman destek verdiğini zaman zaman da destek görmediklerini belirtti.

Fransa Parlamento Heyeti adına konuşan konuk heyet başkanı ise İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç`e kendilerini kabul ettiği için teşekkür etti ve onur duyduklarını ifade etti.

Son zamanlarda Türkiye`de yaşanan terör olaylarından dolayı üzüntü duyduklarını belirten konuk heyet başkanı Fransa`nın Türkiye`ye terör konusunda her türlü desteği vermeye hazır olduğunu söyledi ve iki ülke arasında terör ile ilgili işbirliğinin mükemmel düzeyde olduğunu belirtti.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

19.1° / 8.7°

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Sakarya’da Fetö/Pdy Suçundan Aranan Şahıs Kahramanmaraş’ta yakalandı

Kahramanmaraş'ta 4 dolandırıcılık şüphelisi yakalandı