İHH Yetim Dayanışma Gecesi
Gündem 27.04.2015 10:07:46 0

İHH Yetim Dayanışma Gecesi

İHH Yetim Birimi Başkanı Yılmaz; ''Eğer yetim çocukları tek bir ülkeye toplayıp bir devlet yapsak dünyanın 3. en büyük devleti oluyor. Nüfus açısından dünyanın en büyük 3. ülkesi bu ülke oluyor''

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Yetim Birimi Başkanı Murat Yılmaz, ''Eğer yetim çocukları tek bir ülkeye toplayıp bir devlet yapsak, dünyanın 3. en büyük devleti oluyor. Nüfus açısından dünyanın en büyük 3. ülkesi bu ülke oluyor'' dedi.

Yılmaz, İHH Kahramanmaraş Şubesince Mehmet Akif Kültür Merkezi`nde düzenlenen ''İHH Yetim Dayanışma Gecesi''nde yaptığı konuşmada, dünyada 400 milyon yetimin olduğunu belirtti.

İnsanların dünya telaşından yetim çocukları göremediğini söyleyen Yılmaz, ''Eğer yetim çocukları tek bir ülkeye toplayıp bir devlet yapsak, dünyanın 3. en büyük devleti oluyor. Nüfus açısından dünyanın en büyük 3. ülkesi bu ülke oluyor'' ifadesini kullandı.

Dünyadaki tüm yetim çocuklara bakmanın bir insanlık görevi olduğunu dile getiren Yılmaz, bu kapsamda İHH`nın bu yıl 180 bin yetim çocuğa destek vereceğini kaydetti.

- Yetimlere 400 milyon liralık destek

Dünya ülkelerinin suriye`ye yaptığı yardımların fazlasını İHH`nın tek başına yaptığını dile getiren Yılmaz, şöyle devam etti:

''İHH olarak şu an Suriyeli kardeşlerimize 400 milyonun liranın üzerinde bir destek sunduk. Bu gerçekten Anadolu insanının kadirşinaslığıdır. Kendi ihtiyacı olmasına rağmen kardeşini öncelemesidir. Eski para ile 400 trilyondan bahsediyorum. Bugün tüm Avrupa ülkelerinin Almanya, Fransa, Belçika, İtalya ve Hollanda`nın yaptıkları yardımları üst üste koysanız, sadece İHH`nın yaptığı yardımlara ulaşamıyor. Tabi konuşmaya geldiğinde `mangalda kül` bırakmazlar. Dünyayı onlar kurtarmışlardır. Ama maalesef durum öyle değil, bunları da iyi bilmek lazım.''

''Her sınıfın bir yetim kardeşi var'' adlı projeye destek veren okul ve sınıf temsilcilerine teşekkür beratı veren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise öğrencilerin büyük bir dayanışma örneği gösterdiğini belirtti.

Genç bedenlerinde merhamet dolu kocaman yürekleri ile başarıya imza atan öğrencileri tebrik ettiğini belirten Erkoç, ''Yetimler peygamber efendimizin bize emanetidir. Bunun çok büyük üzerimizde vebal ve sorumluğunu var. İHH üyelerine bu hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

İHH Şube Başkan Yardımcısı Yusuf Bülbül ise kent olarak Türkiye genelindeki yetim çocuklara destekte 4. sırada olduklarını, her ay 400`den fazla yetime yardım ettiklerini vurguladı.

Konuşmaların ardından, ''Yetim Gülerse Dünya Güler'' isimli şiir ve resim dalında dereceye giren ortaokul ve lise öğrencilerine ödülleri Merkez Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay tarafından verildi.

Etkinlik, sanatçı Umut Mürare`nin konseri ile sona erdi.

Programa, AK Parti İl Başkanı Metin Doğan, AK Parti milletvekili adayları Nursel Reyhanlıoğu, İlker Çitil ile Kahramanmaraş Baro Başkanı Vahit Bağçı, öteki ilgililer ve vatandaşlar katıldı. (AA)

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

19.1° / 8.7°

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Sakarya’da Fetö/Pdy Suçundan Aranan Şahıs Kahramanmaraş’ta yakalandı

Kahramanmaraş'ta 4 dolandırıcılık şüphelisi yakalandı