Kadına Karşı Şiddete Sende Dur De
Gündem 27.11.2015 16:58:31 0

Kadına Karşı Şiddete Sende Dur De

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla düzenlediği bir etkinlik düzenledi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kadın ve Aile Şube Müdürlüğü'nce düzenlenen etkinliğe AK Parti Milletvekilleri Nursel Reyhanlıoğlu, İlker Çitil, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ile ilimizdeki sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcileri katıldı.

Etkinlik öncesi Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, yaptığı konuşmada şiddetin her türlüsüne karşı olduklarına dikkat çekerek: "Ülkemizde ve tüm dünyada kangrenleşmiş bir sorun, kitlesel bir hastalık haline dönüşmüş ''Kadına Şiddet'' konusuna dikkat çekmek, bir farkındalık oluşturmak üzere burada toplanmış bulunuyoruz. Her şeyden önce bir birey olarak insan onuruna aykırı, toplumun huzur ve refahına engel olan bu sorunla mücadele etmek, şiddetin karşısında durmak ve çözüm yolları üretmek zorundayız. Bir anne, bir eş, bir evlat, bir kardeş, komşu, arkadaş olan kadın bütün bu vasıflardan önce insandır. İnsan da eşref-i mahlukattır. Yaratılmışların en şereflisidir. Burada kadın veya erkek demiyoruz. İnsan diyoruz. Bu sebeple kadına kalkan her el tüm insanlığa kalkmıştır. Onun onuruna, haysiyetine yapılan her saldırı tüm insanlığa yapılmıştır. Öldürülen her kadınla birlikte aslında tüm insanlık katledilmiştir.

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Büyükşehir Belediyesi olarak düzenlediğimiz ''Kadına Şiddete Sen de Dur De''  buluşmamıza hoş geldiniz diyor, hepinizi saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum" dedi.

Daha sonra söz alan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nursel Reyhanlıoğlu ise kadının insanlara Allah'ın bir emaneti olduğuna dikkat çekerek, insanlık tarihinin, duruşlarıyla ve toplumsal hayata kattıklarıyla iz bırakan kadınlarla dolu olduğunu söyledi.

Daha sonra söz alan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İlker Çitil ise kadına yapılan şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını ifade ederek bir selamlama konuşması yaptı.

Konuşmaların ardından balonlar uçurulurken, etkinliğe katılanlar ellerini boyayarak Kadına Karşı Şiddete Sende Dur De platformuna el bastılar.(HABER MERKEZİ)

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

17.9° / 6.4°

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Sakarya’da Fetö/Pdy Suçundan Aranan Şahıs Kahramanmaraş’ta yakalandı

Kahramanmaraş'ta 4 dolandırıcılık şüphelisi yakalandı