Kahramanmaraş
Gündem 30.04.2015 17:09:27 0

Kahramanmaraş'ta sinema filmi çekilecek

Sözün Ustaları Dergisi Ana sponsorluğunda, tamamı Kahramanmaraş'ta, Kahramanmaraşlılar tarafından çekilecek olan "Belalı Davul” adlı sinema filminin hazırlıklarına başlandı.

Oyuncu kadrosu Kahramanmaraşlı gönüllülerden oluşan filmin yönetmenliğini Yorum Gazetesi Ailesinin üyesi Safa Gayret üstlendi. Kamera arkası işlerini daha önce onlarca kısa filmler çekmiş olan "anagramedya" çekim ekibi yapacak. Senaryosunu Sözün Ustaları Dergisi İmtiyaz Sahibi Cuma Ali Çetin'in yazdığı hikaye 1960'lı yıllarda geçiyor. 

İlk defa bir filmde rol alacağını belirten senarist Cuma Ali Çetin, "25 yıldır şiir ve düz yazı yazıyorum ancak ilk defa bir senaryo yazdım. Filmciliğin zor bir meşgale olduğunun, dönem filmlerinin daha da zor olduğunun farkındayız. Dergi çıkarmak da oldukça zor bir iş hatta dergimizi ilk kez çıkarırken hayli stresliydik ve tereddütlerimiz vardı. Çok şükür 3. sayımızın hazırlıkları bitmek üzere dostlarımızın desteğiyle birçok zorluğu aştık. İnşallah bu film projesinde de Kahramanmaraş halkının ve dostlarımızın yardımıyla tüm zorlukları aşıp, filmimizi tabiri uygunsa imece usulüyle çekeceğiz." dedi. 

Dönem filmciliğinin teknik anlamda masraflı olduğunu belirten yönetmen Safa Gayret, "Sadece kostümler bile belli bir bütçeye tekabül ediyor, 150'den fazla oyuncuyla çekeceğimiz Belalı Davul filmi, şimdiye kadar çektiğimiz kısa filmlerin yanında sıklet bakımından hayli ağır. Senaristimiz ve aynı zamanda başrolümüz olan Cuma Ali Çetin'in gayreti ve hevesi hepimizi harekete geçirdi. Çekim yapabileceğimiz mekanları keşfetmek için köyleri gezerken oldukça güzel ilgi gördük, hemşerilerimiz film projelerinin şehrimizin tanıtımına katkısının farkındalar ve bir fırsat olarak görüyorlar. İnşallah yüklendiğimiz bu görevi hakkıyla yerine getireceğiz." dedi.

 Şeref Dere'nin de rol alacağı filmin Haziran 2016'da vizyona girmesi planlanıyor. Ökkeş karakterini canlandıracak olan Şeref Dere film hakkında şunları söyledi. "Şehrimizin tanıtımı için televizyon programı yaparak hizmet ediyoruz. Şimdi bir yandan da bu filmle hizmet edeceğiz." 

Filme katkı sağlamak üzere gönüllü oyuncu başvurularının devam ettiğini belirten Safa Gayret, "Filmimizde yer almak isteyen gönüllüler filmimizin Facebook sayfasından (facebook.com/belalidavul) bizimle iletişime geçebilirler." dedi. 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

23.4° / 13.5°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı