Kahramanmaraş Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası İddialara Cevap Verdi
Gündem 24.08.2016 11:10:41 0

Kahramanmaraş Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası İddialara Cevap Verdi

Kahramanmaraş Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası tarafından bir gazete tarafından yapılan haberdeki iddialarla ilgili basın açıklaması yaptı.

Kahramanmaraş Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası tarafından bir gazete tarafından yapılan haberdeki iddialarla ilgili basın açıklaması yaptı. Yapılan yazılı açıklamada 'Haber de yer alan 100 (Yüz gün) geçmesine rağmen çalışma yapılmadığı iddia edilen geçmiş iki dönemin itibarını sıfırladığını iddia eden asılsız ve mesnetsiz haberlerin kamuoyuna yansıtılarak haber yapılması, odamızın saygınlığına zarar verilmeye malum kişiler tarafından haber yaptırılmaktadır.' ifadeleri yer aldı.

Basın bildirisinde yer alan açıklama şu şekilde:

'Odamız 3568 sayılı yasayla kurulmuş olup odamızın Kurulları Her üç yılda yapılan Olağan Genel Kurul da yapılan seçimlerle iş başına gelmektedir. Mayıs 2016 tarihinde yapılan oda organları seçimi neticesinde odamız Kurulları oluşturulmuş olup, odamızın başta Yönetim Kurulu olmak üzere Denetim ve Disiplin Kurulları yapılan seçim neticesinde görev dağılımları belli olmuştur.

Haber de yer alan 100 (Yüz gün) geçmesine rağmen çalışma yapılmadığı iddia edilen geçmiş iki dönemin itibarını sıfırladığını iddia eden asılsız ve mesnetsiz haberlerin kamuoyuna yansıtılarak haber yapılması, odamızın saygınlığına zarar verilmeye malum kişiler tarafından haber yaptırılmaktadır. Odamız üyelerinin duyarlılığına güvenerek haberin tüm camiamıza zarar verdiği açıktır. Röportajı veren meslektaşımız yeni dönemde oda faaliyetlerinden hiç birine katılmamıştır.

Söz konusu röportajda  seçimden önce bitirilip hizmete geçirilmesi gerektiği iddia edilen oda hizmet binamızın belirtilen tarihte hizmete açılmasının mümkün olmadığı, projede bir çok hataların ve eksiklerin olduğu yetkili kişilerce belirlenmiş ve bu proje hataları ve eksikleri tarafımızdan üç aydan beri çalışılarak düzeltme yoluna gidilmiş ve 05.08.2016 tarih ve 1063 sayılı Yönetim Kurulu kararı ile de Oda Hizmet binamızın 3. etap ihale süreci başlatılmış olup 31.08.2016 tarihine kadar da tekliflerin toplanması ihale duyurusu mesaj yoluyla ve web sitemizde yayımlanarak üyelerimize ve kamuoyuna duyurulmuştur.

Nasıl oluyor da % 85' i bitmiş denilen, 47.000.00 TL doğrudan teminle açılacağı söylenen oda hizmet binamız bundan kat kat fazla bir maliyet hesabıyla yönetime sunuluyor, bu kararı da dürüstlük şeffaflık adına üyelerimizin ve kamuoyunun takdirine sunuyoruz.

3 aydan beri basına açıklama yapmamamız faaliyetlerimiz olmadığı anlamına gelmemektedir, 3 ay içerisinde odamız stajyer adayları için Staja Giriş Sınavı Hazırlık Kursu, İlimizde bulunan Ticaret Lisesi Mezunları Ön Lisans Mezunları ve Lisans mezunlarının istihdama katılması için Ara Elaman yetiştirme Kursu ön kayıtları başlatılmıştır, en kısa zaman da kurs süreci de başlatılacaktır.

Oda hizmet binamızın ihale sözleşme tarihinden itibaren 90 gün içerisinde tamamlanarak çok fonksiyonlu, çağdaş, modern, üyelerimize,  stajyerlerimize tüm meslek camiamızı ve şehrimize hizmet sunmanın gayreti ve çalışması içerisindeyiz.

3 Ağustos 2016 tarihinde Kahramanmaraş da bugün gazetesinde " MUHASEBE ÜCRETLERİNDE % 50 İNDİRİM" manşetli yazısının ve içeriğinin tamamen farklı olduğu odamıza yapılan sözlü müracaatlar da tüm Muhasebe ücretlerinde % 50 indirim olduğu algısı oluşturulmaktadır. Kaldı ki bu tür bir ücret indirimi söz  konusu olduğunda bu yetkinin Yönetim Kurulunda olduğunu tüm kamuoyuna açıklayacağı şüphesizdir. Kaldı ki oda üyelerimizden herhangi birinin basın yoluyla kamuoyuna bilgi vermesi odamız "Haksız Rekabet" yönetmeliğinin 21. madde c ve ç bendinde ve  madde 7 (1) de yer alan "Meslek Mensupları mesleki dayanışma sorumluluğunun bilincinde olarak ücret ve mali nitelikteki uygulamalar da Haksız Rekabete neden olacak eylem ve davranışlarda bulunamazlar." Madde 8 Meslek Mensupları mesleki dayanışma sorumluluğunun bilincinde olarak  Reklam yoluyla Haksız Rekabete neden olacak eylem ve davranışlarda bulunamazlar."  Odamız Yönetim Kurulu Oda Üyemiz hakkında ilgili yönetmeliğimizin maddeleri uyarınca işlem yapacaktır.

Odamız  Yönetim Kurulu paylaşımcı tek başına hareket etmeyen ortak kararlarla odamızın Yürütme organları görevlerini bir ittifak halinde birlik ve beraberlik içerisinde yürütülmektedir.

Yine gazete haberinde, ismi geçen odamızın  personeli yaklaşık 15 yıldan beri odamıza hizmet etmektedir. Oda personeli kendisine verilen görev çerçevesinde görevini titizlikle ifa etmektedir, kaldı ki oda üyelerimiz ve stajyerlimiz oda personelinden memnuniyetlerini her fırsatta dile getirmektedir, odamıza önceki dönemde Bakanlık Müfettişleri tarafından yapılan denetim raporunda oda personelimiz hakkında " Oda Personeli Kadir GÜLER in üstün kabiliyeti ve çalışma gayreti teftiş süresince Müfettişliğimizce gözlenmiş olup, adı geçen personelin takdir edilerek onurlandırılmasının yerinde olacağı" hususunda teftiş raporunda yer verilmiştir.

Bu vesileyle odamız Kurumsal kimliğiyle görev ve yetkilerin tek elde toplanmadığı bütün kurulların kendi içerisinde rahatça görev yaptığı bir oda konumuna gelmiştir. Kaldı ki haberde söz konusu iddiaların asılsız ve mesnetsiz olduğu meslek camiamız tarafından tamamen bilinmektedir.

Kaldı ki röportajı veren oda üyemiz daha önceki oda ile ilgili yaptığı paylaşımlarla alakalı yazılarında taraflı ve maksatlı olduğu tüm camiamız tarafından bilinmektedir.

Kamuoyuna saygıyla arz olunur.'


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

30.1° / 16.9°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı