Kahramanmaraş Tanıtım Günleri
Gündem 2.10.2017 08:09:59 0

Kahramanmaraş Tanıtım Günleri

Kahramanmaraş'ın tanıtımına ışık tutacak Kahramanmaraş Tanıtım Günleri Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde başladı. Atatürk Kültür Merkezi önünde gerçekleştirilen açılış törenleri saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Mehter Takımının s

Açılış konuşmaları bölümünde kürsüye ilk gelen Kahramanmaraş ve İlçeleri Derneği Başkanı Abdurrahman Köroğlu oldu. Bir hoşgeldiniz konuşması yapan Dernek Başkanı Köroğlunun ardından ikinci konuşmacı olarak Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun oldu.

Kahamanmaraş'ın taihi ve turistik değerlerinden kültürel değerlerine ve ekonomik değerlerine kadar değinen Oda Başkanı Zabun, Kahramanmaraş'ın gezilip görülmesi gerektiğini ifade etti.

Daha sonra kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş'ın birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını ve gezip görülecek illerin başında geldiğini söyledi.

Geçen hafta içerisinde Dondurma Festivali yaptıklarını hatırlatan Başkan Erkoç: "Maraş Dondurması hem doğal bir lezzet kaynağı hemde gıda sektöründe ihraç edilen ürünlerin birinci sırasında yer almaktadır. Kahramanmaraş gerek tarihi gerek kültürü gerekse doğa harikası ile görülmeye bir yerdir. Bir tarafta Karadeniz iklimini, bir tarafta Akdeniz iklimini yaşabilirsiniz. Aynı zamanda zengin mutfak kültürü ile de tam bir gastronomi şehridir. Güneydoğu ve Doğu Anadalo bölgelerimize et ağırlıklı, Ege bölgemizde ise sebze ağırlıklı bir mutfak kültürü vardır. Ama Kahramanmaraş'ta bunun hepsini birlikte bulabilirsiniz. Kahramanmaraş'ın çok zengin ve bol çeşitli bir mutfak kültürü vardır ve tam bir gastronomi şehridir" dedi.

Daha sonra kürsüye gelen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Kahramanmaraş'ın çok zengin bir insan mozaiğe sahip olduğunu ifade ederek, Kahramanmaraş'ın Kurtuluş Savaşı'nda Milli Mücadeleyi ateşleyen ilk kıvılcım olduğunu söyledi.

Daha sonra kürsüye gelen Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş'ın Kahramanlık payesini gerçekten hak eden bir il olduğunu işaret ederek: " Kahramanmaraş'ı kelimelerle anlatmak yetmez. Kahramanmaraş'ı yaşamak gerekir. Birazdan açılışını yaptığımızda içerideki standlarda Kahramanmaraş'ı her türlü yönüyle göreceksiniz" dedi.

Son olarak kürsüye gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Parti Sözcüsü ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş'ı bir bütün olarak ele almak gerektiğini söyledi.

  Ünal: "Şiirin Başkenti'nden Türkiye'nin Başkentinde tanıtım günleri düzenlemek gerçekten güzel. Kahramanmaraş tarihi, kültürü, edebiyatı,sanatının yanı sıra geçmişte verdiği birlik ve beraberlik mesajı ile de Türkiye'ye örnek olmuş bir şehirdir. Ülkemiz üzerine oynanan oyunlar karşısında dimdik duracaksan bu Kahramanmaraş gibi olmalı. Kahramanmaraş'ın Milli Mücadele yıllarında göstediği birlik ve beraberlik örneği ülkemizin kurtuluşuna vesile olmuştur.

Bu tanıtım günlerinin düzenlenmesinde emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Maraş İşi Sim Sırma kıyafetlerinden oluşan defile gösterilerinin ardından Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibi muhteşem bir gösteri sundu.

Defile sonrası Dondurma Şovu'nun ardından açılış kurdelesi kesilerekAtatürk Kültür Merkezi içerisinde açılan standlar tek tek gezildi.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

24.7° / 10.6°

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Sakarya’da Fetö/Pdy Suçundan Aranan Şahıs Kahramanmaraş’ta yakalandı