Kamek Başarıdan Başarıya Koşuyor
Gündem 5.02.2016 10:21:43 0

Kamek Başarıdan Başarıya Koşuyor

Kısa adı KAMEK olan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme ve Sanat Eğitimi Kursları faaliyetlerine 2016 yılında da başarılı bir şekilde devam ediyor.

   Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Mesleki Eğitim Şube Müdürlüğü'nce hizmet veren KAMEK sadece kurs veren bir yapıya sahip olmayıp, aynı zamanda çeşitli eğitim faaliyetleri ve sosyal etkinliklerle de adından sıkça söz ettiriyor.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi ve Özel İdare İş Merkezi başta olmak üzere Afşin ve Elbistan ilçelerinde de kurslara devam eden KAMEK, 2015 yılı içerisinde toplamda 2 bin 527 kişiye kurs verdi.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde; Yazarlık Atölyesi, Aşçı Yardımcılığı, Resim, Ebru, Stilistlik, Çini-tezhip, Kağıt Rölyef, Ahşap Boyama, Diksiyon, Drama, Halk Oyunları, Ney, Ud, Kanun, Keman, Bağlama, Klarnet, Tasavvuf Musikisi Korosu, Sanat Müziği Korosu, Halk Müziği Korosu dallarında kursiyerlere eğitimler veriliyor.

Özel İdare Kurs Merkezi; Kuaförlük, Özel Gün ve Nikah Şekeri Hazırlama, Autocad, Bilgisayar Kullanımı, Osmanlıca, Ney, Ud ve Keman dallarında kursiyerlere kurs veriliyor.

Afşin'de; Doğalgaz İç Tesisatçılığı, Osmanlıca ve Dış Ticaret, Elbistan'da ise Cnc Operatörlüğü, Autocad, Osmanlıca, Kuran-ı Kerim ve Dış Ticaret dallarında kurslar devam ediyor.

Eğitim faaliyetlerinde toplamda 13 bin 300 öğrenciye ücretsiz YGS Deneme sınavı yapan KAMEK, bu sınavda dereceye giren 150 öğrenciyi Çanakkale Gezisine götürdü.

KSÜ, Afşin Ticaret ve Sanayi Odası, Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası, Denetim Serbestlik Müdürlüğü gibi kurumlarla eğitim ve işbirliği protokolü imzalayan KAMEK, Çamlıca Sosyal Tesisleri'nde garsonlara, Havaalanı Emniyet Görevlilerine gerekli eğitimleri verdi.

Konservatuar faaliyetleri konusunda çeşitli tarihlerde 11 adet konser ve müzik programı gerçekleştiren KAMEK, tiyatro faaliyetlerinde de 5 adet oyun sergiledi.

Halk oyunları faaliyetlerinde çeşitli tarihlerde 7 adet halk oyunları gösterisi gerçekleştiren KAMEK aynı zamanda 8 adet yılsonu sergisi gerçekleştirerek kursiyerlerin yaptığı ürünleri sergiledi.

KAMEK bünyesinde gerçekleştirilen kurslara katılan kursiyerler kurs sonunda sertifikalarını alırken aynı zamanda kendilerine iş kurma imkanı da buluyorlar.(HABER MERKEZİ)

 

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

19.1° / 8.7°

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Sakarya’da Fetö/Pdy Suçundan Aranan Şahıs Kahramanmaraş’ta yakalandı

Kahramanmaraş'ta 4 dolandırıcılık şüphelisi yakalandı