Kaya, ilk albümüyle müzik dünyasına iddialı giriş yaptı
8.06.2013 04:46:57 0

Kaya, ilk albümüyle müzik dünyasına iddialı giriş yaptı

Kaya Kamil Kaya, kendi imkânlarıyla ve emekleriyle yaklaşık iki yıl uğraşarak hazırladığı ‘Bir Gün Anlarsın' isimli ilk albümünü geçtiğimiz günlerde müzik severlerin beğenisine sundu.

Aslen Kahramanmaraşlı olan Kaya Kamil Kaya, bütün zorluklara rağmen ortaya çıkardığı ilk albümüyle adından çok söz ettirecek. Her ne kadar Kahramanmaraş'ta yaşamasa da memleketine duyduğu sevgiyi ve vefa hissini konuşmasında sık sık vurguluyor. İlerde şehri için elinden gelen bütün çalışmaları yapacağını söyleyen Kaya, memleketine karşı her zaman büyük bir aşk duyduğunu ve bunu da her fırsatta çalışmalarıyla göstereceğinin altını çiziyor.

Bir Gün Anlarsın isimli albümünden "Ağlarım"  isimli parçaya klip çeken Kaya ilerleyen günlerde yeni klip hazırlıklarına başlayacağını söyledi. İlk albümünde yer alan bütün parçaların söz ve müzikleri kendisine ait olan Kaya Kamil Kaya farklı sanatçıların eserlerini de seslendirmeyi düşündüğünü ifade etti. Müzisyen Kaya, Müzik konusunda hiçbir eğitim ve yardım almadan kendisini yetiştirdiğini ve müzik tarzının da Pop Fantezi türü olduğunu belirtti. Kaya şu anda kendisini sanatçı olarak değil müzisyen kabul ettiğini söyleyerek gerçek bir sanatçı olmak için azimle çalışmalarına devam edeceğini sözlerine ekledi.

Kahramanmaraşlı Kaya Kamil Kaya ile yaptığımız röportaj ise şöyle:

KAYA KAMİL KAYA KİMDİR?

Kaya: Ben Kahramanmaraşlıyım, ailemde burada yaşıyor, ben 1999 yılında buradan ayrıldım. 5 yıl Kıbrıs geçmişim var, Antalya'da yaşadım sonraki yıllarda İstanbul, Antalya git gel yapıyorum.

ŞU ANDA KAHRAMANMARAŞ'TA YAŞAMIYOR MUSUNUZ?

Kahramanmaraş'ta yaşamıyorum ama ailem burada olduğu için devamlı burdayım, gelip gidiyorum.

ŞU ANDA İSTANBUL-ANTALYA ARASI GİDİP GELMENİZ MÜZİK ÇALIŞMALARINIZLA MI İLGİLİ?

Evet, zaten 14 gün oldu albüm çıkalı, klibim şu anda tv'de yayınlanıyor.

MÜZİKLE KAÇ YILDIR UĞRAŞIYORSUNUZ?

11-12 yıldır uğraşıyorum, çocukluğumdan beri hevesim var ama sonradan başladım. Kendi imkânlarımla başladım öncülük falan eden olmamıştı. O yıllarda Maraş'ta biraz daha sade bir ortam olduğu için kendi imkânlarımla müziğe başladım.

ÇEVRENİZDE ETKİLENDİĞİNİZ BİRİLERİ VAR MI? AİLENİZDEN OLSUN, SEVDİĞİNİZ İNSANLARDAN VEYA ÜNLÜ SANATÇILARDAN?

Hiçbir eğitimim yok, müzikle ilgili, kendi imkânlarımla çok istediğim için başladım. Şu anda da birçok enstrüman çalabiliyorum yani. Gitar çalışıyorum, bateri çalabiliyorum biraz, bunları tamamen kendi çabalarımla öğrendim. Aynı zamanda Sezen Aksu dinliyorum, Sezen'i çok seviyorum, gitarı çok sevmiştim ama o yıllarda bir gitarım bile yoktu. Emanet bir gitarla başlamıştım, sonradan kendi gitarıma sahip oldum. Ondan sonra kıymetini bildim, sonra programlar yapmaya başladım. Bu albümü de maddi manevi kendi imkânlarımla yaptım, çok uğraştım, çok emek verdim kimseden bir şey almadım. Yapımcım Mustafa Yıldızdoğan, albümü Mustafa Yıldızdoğan'ın şirketinden çıkarttık. Allah razı olsun Mustafa Abi destekledi beni. 

NERELERDE PROGRAM YAPMAYA BAŞLADINIZ?

O zaman Kahramanmaraş'ta cafelerde falan çalışmıştım. Bu çalışmalarımız amatördü tabi.

SİZ HANGİ TÜR MÜZİK YAPIYORSUNUZ?

Pop Fantezi müzik yapıyorum. Ama kendi programlarımda her tür müzik okuyorum, sanat müziği olsun, türkü olsun okuyorum. Seslendirmediğim tarz yok hepsini.

ŞU ANDA BİR ALBÜM ÇIKARDINIZ BU İLK ALBÜMÜNÜZ MÜ?

Evet, ilk albümüm, ‘Bir Gün Anlarsın' isimli bu albümü çıkaralı 14 gün oldu. Burada sekiz parça yer alıyor ve bunların hepsinin sözü müziği bana ait.

PEKİ, İLK ALBÜMÜNÜZE İLGİ NASIL?

Fena değil, fena değil, albüm çıktığından beri çok şükür Kral TV'de her gün iki kere klibim yayınlanıyor.

Şu anda gelen tepkiler nasıl, bir hayran kitleniz oluşmaya başladı mı, size buna dair bir şeyler geliyor mu?

Evet, şu anda gelen begeniler var, dj arkadaşlarım bile işlerinden ziyade kendileri sevdikleri için de yayınlıyorlar.

ALBÜMDE EN İDDİALI OLDUĞUN PARÇA HANGİSİ?

Albümdeki şarkıların hepsi de güzel yani, şu şarkı iyi bu şarkı kötü diye ayırt etmeyeyim ben. Çünkü sözü müziği bana ait olan şarkılar, benim şarkılarım yani. Ve bütün şarkılarımda bir yaşanmışlık vardır, yaşanmışlık olmayan hiçbir şarkım yoktur benim.

KLİBİ HANGİ PARÇAYA ÇEKMİŞTİNİZ?

Ağlarım'a çektik

BAŞKA KLİP ÇEKECEK MİSİNİZ VE BU HANGİ PARÇA OLACAK?

Çekeceğiz inşallah, tam belli değil ama ‘Âlem Bana Hasta' ile ‘Allah'ından Bulasın' arasındayız şu anda, tam karar vermedik. Aynı zamanda benim albüm çalışmam yaklaşık 2 yıl sürdü ben bütün çalışmalarımı İstanbul'da yaptım. Ben Maraşlıyım ama Maraş'ta hiçbir çalışma yapmadım.

KAHRAMANMARAŞ AŞIĞI BİR İNSAN İKİNCİ KLİP İÇİN KAHRAMANMARAŞ'TA BİR ÇALIŞMA YAPMAYI DÜŞÜNÜYOR MUSUN?

Şimdi memleketimde bir şey yapmam gerekiyorsa onu her türlü seve seve yapmaya hazırım zaten. Yani memleketimin ismini her zaman elimden geldiği kadar duyururum. Ne yapmam gerekiyorsa yapacağım, çünkü ben Maraş aşığı bir insanım, memleketimi çok seviyorum. Ama şu anda ikinci klibi burada çekmek gibi bir şey yok, muhtemelen İstanbul'da çekeceğiz.

HEDEFLERİNİZ NELER PEKİ?

Hedefim başarı. Şu anda ilk albümü çıkardık bunu ne kadar çok insana dinletebilirsek o kadar iyi olacak. Zaten bunun için çalışmalarımız devam ediyor. Sinema ve dizi müziği alt yapılarım var, inşallah ilerde sinema ve dizi müzikleri yapmak istiyorum.

ÜMİTLİMİSİNİZ GELECEKTE?

Ümitsiz başarı olmaz zaten. Bu albümde bir şeyler olmasa bile ümitsizliğe kapılmamak lazım tabi.

Albümünüzde yer alan bütün parçaların söz ve müziğinin kendinize ait olduğunu söylediniz biraz da bundan bahsedelim.

Şimdi zaten kendi sahnelerimde gitar çalarak söylüyorum, orkestrayla beraber. Besteciliğim de ön planda. Albümde 8 tane şarkım var ama çok daha fazla bestem var. Şu anda 30-40 tane bestem var, söz yazarken her şeyden etkinebilirim. Yolda giderken yaşlı bir insandan etkilenip bir şeyler yazabilirim. Tabi her şey aşk temalıdır ama ben sadece aşk'a bağlı kalmayacağımı her şeyle ilgili olarak da müzik yapabileceğimi ifade ediyorum

DAHA ÖNCE KONSER VERDİNİZ Mİ YA DA BUNDAN SONRA OLACAK MI?

Bundan sonra olacak, daha önce konserlerimiz oldu ama grup halinde yaptık. Kendi şarkılarımla, kendi kişiliğimle yani şöyle söyleyeyim daha önce albüm olmadığı için kendime ait bir konser olmamıştı. Artık bu şekilde bir konserimiz olacak.

SANATÇI BİR KİŞİLİĞE SAHİP OLMAK NASIL BİR ŞEY, NE KAZANDIRIYOR İNSANA?

Valla onu daha yeni yeni hissetmeye çalışıyorum, hissedemiyorum da yani. Sanatçı değil de ben kendimi her zaman müzisyen olarak görüyorum. Sanatçılık başka bir olay, ben kendimi sanatçı olarak görmüyorum yani.

SANATÇIYLA MÜZİSYEN ARASINDAKİ FARK NEDİR? 

Çok büyük fark var, sanatçı başka bir şey, ben kendimi bile sanatçı olarak şey yapmıyorum. Ben kendimi müzisyen olarak görüyorum. İlerde olabilirsek ne mutlu.

SANATÇILARDA GENELLİKLE AYRI BİR HAVA OLUR, ŞÖHRETİN GETİRDİĞİ BİR ŞEYDİR BELKİ. YARIN BİR GÜN SEN DE ÜNLÜ OLURSAN AYNI ŞEYLER SENDE DE OLACAK MI?

Ben geçen günlerde İstanbul piyasasından çok önemli biriyle karşılaştım, ismini vermeyeyim, önemli bir insanla bir ortamımız oldu, bana iki kelime bir şey dedi, "Sanatçı insan halkın içinde herkes gibi günü birlik yaşamayacak. Ama o halkın içinden geldiğini asla unutmayacak." dedi.

 PİAZZA AVM'DE BİR PROGRAMIN OLACAKMIŞ BİRAZ DA BUNUN HAKKINDA BİLGİ VERİR MİSİN?

Albüm tanıtımı gibi bir şey olacak, albümdeki yer alan şarkılarımı okuyacağım. Güzel bir organizasyon olacak, program 15 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

Kaya Kamil Kaya: "İnsanlar şarkılarımı dinlesinler istiyorum, şarkılarımı severek birkaç defalarca dinliyorlarsa güzel bir şey mutlu oluyorum. İnşallah güzel şeyler olur, kendi şarkılarımla ismimi duyurmak istiyorum. Ben de bu memleketin çocuğuyum, yarın bir gün İstanbul'da ne yapabiliyorsam yaparım." diyerek sözlerini bitirdi.  

(M. Serhat TOPALCA)

İşte Kaya Kamil Kaya'nın ‘Bir Gün Anlarsın' isimli albümünde klip çektiği ‘Ağlarım' isimli parça


   

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

23.3° / 11.5°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı