KMTSO Yeni Meclisi Tanışma Toplantısında Biraraya Geldi
Gündem 26.04.2018 20:39:28 0

KMTSO Yeni Meclisi Tanışma Toplantısında Biraraya Geldi

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO)'nın yeni dönem Meclis üyeleri ve meslek komitesi başkanları tanışma toplantısında bir araya geldi.


14 Nisan'da Meclis ve Meslek komitelerini, 20 Nisan'da Meclis başkanı, Meclis divanı, Yönetim Kurulu Başkan ve üyeleri ile Disiplin Kurulu ve TOBB Genel Kurul delegelerinin seçimi yapılan KMTSO'da, yeni Meclis üyeleri için tanışma toplantısı organize edildi.


 


Toplantıya, Meclis Başkanı M. Hanefi Öksüz ile Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun'un yanı sıra, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkanı M. Fatih Erkoç, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Cafer Öz, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Ak Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı A. Duran Balsuyu, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mustafa Narlı, Kahramanmaraş OSB Başkanı Abdullah Çinkay, Tekstil İhtisas OSB Başkanı Mahmut Arıkan, Türk Parlamenterler Birliği Başkanı Nevzat Pakdil, 22, 23, 24. dönem milletvekilleri ve eski dönem belediye başkanları ile iş dünyasını temsil eden sivil toplum kuruluşlarının başkanları da katıldı.


 


"ÜLKEMİZİN HER ZAMAN BİRLİK VE BERABERLİĞE İHTİYACI VAR"


Toplantının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı M. Hanefi Öksüzson on günde Oda seçimlerinin tamamladığınısöyleyerek, "Ülkemizin her zaman ihtiyacı olduğu en önemli şey, birlik ve beraberlik. Bu seçimlerimizde de biz bunu en iyi şekilde uyguladık. Seçimlere girmeden iki arkadaşımız bu göreve talip oldu yönetim kurulu başkanı olarak. Bende birçok arkadaşımla nabız yoklaması yaptım. İki arkadaşımızda arzu ediliyor. Ayrıca onlar yıllardan beri bu Odaya emek vermiş, yönetimin içinde olmuş arkadaşlarımız. Sonunda kendileri de kabul ettiler sağ olsun.Bir kere önce bu iki arkadaşımızı bu sosyal sorumluluk bilinçlerinden dolayı tebrik ediyorum ve kutluyorum, böyle bir göreve talip oldukları için. Sonra kendileri de bizi kırmadılar, ben demediler biz dediler. Bu Meclisi oluştururken şuna dikkat ettik; her mesleğin, her sektörün duayeni arkadaşları o sektörde en saygın arkadaşlarımızı arzu ettik burada görev alsınlar.


"DEMOKRASİ, BİR KAVGA REJİMİ DEĞİLDİR"


Tabii kulağıma geldi bazı ayrı listeler çıksaydı daha demokratik olmazmıydı? Ama öncelikle şunu söylemek istiyorum, demokrasi bir kavga rejimi değildir. Demokrasi çoğunluğun kararlarına saygı göstermek ve uzlaşmak rejimidir. Zaten bu seçimimiz herkese açıktı, farklı düşünen arkadaşlarımız farklı listelerle seçime girdiler ve neticede Odamız için çok güzel bir seçim oldu. Yeni Meclisimizde burada daha genç arkadaşlara görev vermek istedik. Çünkü yıllar o kadar çabuk geçiyor ki artık buralara yeni arkadaşlar hazırlamak zorundayız. Aynı şeyi işletmelerimizde de yapmak zorundayız. Aşağı yukarı %40 oranında yeni Meclisimizde değişiklik oldu, 4 yaş Meclisimiz gençleşti. Ayrıca, üç bayan üyemiz var. Üçü de konularında iyi tahsil yapmış, iş hayatının içinde olan insanlar. Tecrübeyle dinamizmin, gençler belli bir tecrübeyi kazanana kadar birlikte çalışması çok önemli." şeklinde konuştu.


 


"ŞEMSİYE KURULUŞ OLARAK TİCARET VE SANAYİ ODALARI ÇOK ÖNEMLİ"


Toplantıda konuşan Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, şemsiye kuruluş olarak ticaret ve sanayi odalarının özellikle sanayileşme sürecini hızlı bir şekilde yürüten iller açısından önemine değinerek, kamunun, belediyelerin altyapı iyileştirmelerinin yatırımcılar için öncelikli konu olduğuna dikkat çekti. Özkan şöyle devam etti: "Bu çerçevede de hükümetimizin ulaşım altyapısı hem demir yolları hem hava yolları hem kara yolları, Türkiye'nin dört bir yanı ve Kahramanmaraş'ımızın da iyileştirilmesi bunun yanında yatırımcıların önündeki engelleri kaldırmaya yönelik idari düzenlemelerin yapılması, teşvik mekanizmalarının en etkin bir şekilde düzenlenmesi çok önemli.


"HEPSİNDEN ÖNEMLİSİBİZİM İNANCIMIZ"


Ama hepsinden önemlisi esas itibarıyla bizim inancımız.Bizim her alanda olduğu gibi yatırımda da kendimize olan inancımız, toplumumuza olan inancımız şehrimize olan inancımız çok çok önemli.Bu hasleti Kahramanmaraş'ın tarihinde de görüyoruz. Önümüzde de bunu çok belirgin bir şekilde görmek bizim en büyük zenginlik kaynağımız ve mutluluk kaynağımız. Küresel düzeyde de rekabet gücümüzü artıracak ve marka oluşturabilecek bir inançta olmamız çok önemli.


 


"KAMU KURULUŞLARIMIZ MUTLAKA SİZİNLE İSTİŞARE HALİNDE ÇALIŞACAK"


Kamu hizmetleri bakımından Kahramanmaraş'ın örnek bir noktada bulunduğunun altını çizen Özkan, "Hükümetimizin kalkınma ajansları diğer özellikle iyileştirme araçlarıyla, bölgemizde kurmuş olduğu kurumlarla, görevlendirmiş olduğu uzmanlarla özel sektörümüzün de hizmetinde bunlar zaten bundan ilgili arkadaşlar istifade etmektedir, sadece kamuya bir kompozisyon vermek değil aynı zamanda özel sektörün hem misyonunu belirleme hem bunlara rehberlik yapıp yardımcı olma noktasında kalkınma ajansları olsun tarım noktasında kırsal kalkınma ajansları olsun, üniversitemiz olsun bu noktada sizlerin hizmetinize elbette olacaklardır. Kahramanmaraş bu noktada bir örnektir. Bütün sivil toplum ve meslek kuruluşlarının şemsiye kuruluşu olan Ticaret ve Sanayi Odamızda ilimizin en seçkin arkadaşları buraya seçilmişlerdir, bunlar ilimizin ortak aklıdır. Ortak aklı, ortak fikri olarak istişare etmiş olduğu kararlar mutlaka il için bağlayıcıdır. Hem milletvekillerimiz, siyasilerimiz, parti temsilcilerimiz, üniversitemiz, belediyelerimiz başta olmak üzere kamu kuruluşlarımız mutlaka sizinle istişare halinde ilimizin vizyonunu takip için el birliğiyle çalışacağız." şeklinde konuştu. 


 


"ŞEHRİMİZİ DAHA YAŞANABİLİR HALE GETİRMEK HEPİMİZİN SORUMLULUĞU"


Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı M. Fatih Erkoç, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Meclis ve Yönetiminin hayırlı olmasını dileyerek, "Bu kuruluşlar, belediyeler yerel dinamiklerdir. Hep beraber inşallah bu dönemde omuz omuza çalışarak şehrimizi daha güçlü hale getirmek, daha yaşanabilir hale getirmek hepimizin sorumluluğu. Gerçekten dinamik bir yapı oluştu.Bu sinerjiyle inşallah çok güzel işlere imza atılacağı inancındayız." dedi.


 


Kahramanmaraş'ın müteşebbisleriyle gurur duyduklarının altını çizen Erkoç, verilen imkanları en iyi şekilde değerlendiren insanların övünç kaynağı olduğunu, istiklal mücadelesinde en ön safta duran Kahramanmaraş'ın bugün istikbal mücadelesinde yine en ön safta durduğunu belirtti.


 


"HER TÜRLÜ İMKANLARIYATIRIMCILARIMIZ İÇİN SEFERBER EDECEĞİZ"


Erkoç şöyle devam etti: "Girişimcilerimiz adeta taşın altına ellerini değil gövdelerini koymaktalar. Hamdolsun bugün yoğun yatırımların yapıldığı bir il haline geldik. Önemli bir sanayi şehri haline geldik. İnşallah bizde sizlere yoğunlaşmak için sizlerin daha büyük yatırımlar yapmanız için her türlü çaba ve gayreti göstereceğiz. Her türlü imkanları seferber edeceğiz. Başta organize sanayi bölgemizde arsa tahsisi olmak üzere önemli adımlar atıyoruz. Şehrimiz tarım alanlarıyla çevrili. Son dönemde tarım alanları ova koruma programına girdi, sit alanları oldu. Yatırımcının arsa konusundaki sıkıntılarını biliyoruz bu konudada çok önemli adımlar atıyoruz.Şehirdeki müteşebbis ruhu çok önemli, adeta motor gücü olmaktadır."


 


"KAHRAMANMARAŞ TİCARET VE SANAYİ ODASI, HİÇ DURMADAN ÇALIŞMIŞ, GAYRET SARF ETMİŞTİR"


KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun ise iş dünyasının çatı kuruluşu olarak oda ve borsaların en büyük idealinin şehirlerde yatırımı, üretimi, ihracatı artırarak ekonomik kalkınmaya yön vermek olduğunu belirterek "Geçmişe baktığımızda, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası, bu amaca yönelik olarak hiç durmadan çalışmış, gayret sarf etmiş, ekonominin büyümesi ve küresel rekabette daha güçlü bir aktör olmak adına çok başarılı bir grafiğe sahip olmuştur.


"TÜRKİYE'NİN ENDÜSTRİYEL ALTYAPISININ EN GÜÇLÜ OLDUĞU KENTLERDEN BİRİSİYİZ"


Çok şükür ki, bu çabalarla ve en önemlisi de dürüst ve azimli girişimcileri sayesinde, Kahramanmaraş bugün Türkiye'nin endüstriyel altyapısının en güçlü olduğu kentlerden birisi haline gelmiştir. Kahramanmaraş'ın, çağa uyumlu bir ekonomik yapıyla sürdürülebilir büyümeye ulaşması adına odamızın çalışmaları çok önemlidir. Burada alınan kararlar, yürütülen çalışmalar, geleceğe atılan birer imzadır." dedi.


 


"KAHRAMANMARAŞ TİCARET VE SANAYİ ODASI DİNAMİK YAPI VE ETKİN KADROLARIYLA BÜYÜK BİR FIRSAT OLUŞTURACAK"


Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'nın yakalamış olduğu çıtayı daha yukarı çıkarmak,  Kahramanmaraş'ın yaşanabilirliği yüksek, altyapısı tamamlanmış, rekabet gücü artmış, çağdaş bir kent olması adına, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'nın daha dinamik yapı ve etkin kadrolarıyla, büyük bir fırsat oluşturacağına inancını vurgulayan Zabun, "Bundan yirmi yıl önce, ticaret ve sanayi odaları, evrak tanzim eden kuruluş iken; bugün gerek ülkemizde gerekse dünyada, gelişen demokrasinin de bir sonucu olarak, kentlerin gelişimine yön veren, iş dünyasını ve hatta tüm halkın taleplerini ve sorunlarını dile getiren, çözüm arayan, devlet ile iş dünyası arasında köprü görevini üstlenmiş kurumlar haline gelmiştir.


"ÜLKEMİZ ODALARI ARASINDA EN ETKİN KURUMLAR ARASINDAYIZ"


Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası, bu açıdan, ülkemiz odaları arasında en etkin kurumlar arasında yer alan, çok önemli misyonları üstlenmiş bir kuruluştur. İnanıyorum ki, sizlerle birlikte, Odamızın yeni döneminde, bu görevi layıkıyla yerine getirerek yarınlara çok daha müreffeh bir şehri miras bırakmış oluruz.Ekonominin ve girişimciliğin önünün açılması, şehrimizin tanıtımının güçlendirilmesi, makro hedeflere katkısının artırılması, ihracatın ve ihraç pazarlarımızın geliştirilmesi, şehrimizin marka değerinin artırılması için kurumsal yapımızı, hizmetlerimizi, projelerimizi güçlendirerek geleceğe sağlam adımlarla koşmayı sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.


 


"YENİ BİR KAHRAMANMARAŞ İÇİN HEP BERABER ‘YA BİSMİLLAH' DEMEK İÇİN BAŞLADIK"


KMTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şahin Balcıoğlu ise bugün yeni bir seçimden sonra yeni başlamış bir Meclisin bulunduğunu belirterek her sektörün burada temsil edilmesini istediklerini söyledi. Balcıoğlu, "Şunu unutmamanızı rica ediyorum,Meclise seçilen iki yada üç kişi o gurupta iyi insanlar ondan sonrakiler kötü insanlar değil. Yasa maalesef iki kişi ile sınırlı ve bazen zorlandık bazen sıkıntılandık ama sonuçlandı ve bitti.Bundan sonra seçimi konuşmanın bir anlamı yok.Ben yeni seçilen arkadaşlarımıza ve meslek komitesindeki tüm arkadaşlarımıza isteğim, ricam,tümüyle Meclis toplantılarına katılmaları ve sektörlerini mutlaka burada temsil etmeleri ve sorunları taşımalarıdır.Yeni bir Oda ve iki ay sonra yapılacak yeni bir ulusal seçimle yeni bir Kahramanmaraş için hep beraber ‘ya bismillah' demek için başladık inşallah hayır olur." dedi.


 


Konuşmaların ardından Meclis üyeleri ve konuklar Oda fuayesinde düzenlenen akşama yemeğine katıldı.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

22.5° / 10.7°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı