Kur`an Kursundan Muhteşem Piknik
Eğt.-Kült. 22.05.2017 09:52:26 0

Kur`an Kursundan Muhteşem Piknik

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Müftülüğüne bağlı olarak Doğukent Mahallesinde Mehmed Zahid Kotku Camii altında hizmet veren Ahmet Köse 4-6 Yaş Kur`an Kursu öğrenci ve velileri düzenlenen piknikte bir araya geldi.

Eğitim Öğretim sezonu boyunca klasik okul öncesi eğitimin yanında değerler eğitimi, temel dini bilgiler ve Kur`an eğitiminden oluşan yoğun bir programa tabi olan 54 kız, 41 erkek olmak üzere toplam 91 öğrenci,  Kur`an Kursunda görevli 6 öğretici ve öğrenci velilerinden oluşan yaklaşık 200 kişilik Ahmet Köse 4-6 Yaş Kur`an Kursu Ailesi yılın yorgunluğunu attı.

Pınarbaşı Çamlık Mesire Alanında düzenlenen yılsonu pikniğine Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç, Dulkadiroğlu Müftüsü Davut Polat, Doğukent Mahalle Muhtarı Ahmet Bayraktar'ın yanı sıra Ahmet Köse 4-6 Yaş Kur`an Kursu Öğreticileri, Kursa ismi verilen Ahmet Köse`nin Annesi Mine Köse ve Babası Mehmet Köse, öğrencileri ve aileleri katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığının gözdesi olarak nitelenirilen 4-6 yaş Kur'an Kursları tüm Türkiye'ye yayılırken, Kahramanmaraş'ta ilk olma özelliğine sahip Ahmet Köse Kur'an Kursu 4-6 yaş öğrencilerinin yılsonu Sosyal ve Kültürel etkinlik çerçevesin de motivasyonunu artırmak, birlikte güzel vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla Pınarbaşı Çamlık Mesire alanında pikniğe ilgi büyük oldu. Ailelerinde katıldığı piknikte minik öğrencilerin sevinci görülmeye değerdi.

 Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Dulkadiroğlu Müftülüğünün katkılarıyla düzenlen yılsonu pikniğinde öğrencilerin gönüllerince eğlenmesi ve hoş vakit geçirmesi için; palyaço gösterisinden şişme oyun grubuna, pamuk şekerinden patlamış mısırına, boyama kitabından çeştli oyuncak hediyelerine, yumurta taşıma yarışından yoğurt yeme yarışına, çuval yarışından çeşitli oyunlara kadar her detayın düşünüldüğü organizasyonda öğrenciler gönüllerince eğlenirken veliler ve Ahmet Köse 4-6 Yaş Kur`an Kur`an Kursu öğreticileri de kaynaşma fırsatı buldu.

Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz, Çocuklarla birlikte buluşmanın mutluluğunu yaşadıklarının altını çizdi gülen yüzleri daim olsun dileklerinde bulundu. Kaymakam Türköz kendi çocukluğu dönemine gittikleri belirterek o dönemin hatıraların bir an gözünde canlandığını söyledi.  Çok güzel bir eğitim yuvası olduğunu da kaydeden Kaymakam Mehmet Türköz birlikteliği yaşatan ve tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

Dulkadirğlu belediye başkanı Necati Okay da konuşmasında Belediye olarak bu tür organizasyonlarda Kur'an Kurslarının yanında oldukları kaydetti.

Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç Diyanet İşleri başkanlığının en önemli faaliyetleri arasında Çocuklara yönelik eğitim faaliyetleri olduğunu söyledi. Müftü Sürgeç konuşmasında; " Bu kapsamda açmış olduğumuz 4-6 yaş Kur'an kurslarımız çok güzel faaliyetlerde bulunuyorlar. Bu gün onların bu güzel etkinliğine iştirak ettik. Gerçekten çok etkilendik, öğrencilerimize yönelik bu faaliyet bizleri son derece mesrur etti. İnşallah bu 4-6 yaş grubu kurslarımızı hem mekânsal hem de eğitim olarak nitelikli bir şekilde çoğaltmak istiyoruz. Temel dini eğitimlerini çocuklarımıza en güzel yerlerde vermek istiyoruz. İlgili kurumlarımız ve hayırsever halkımız mekân konusunda inşallah yardımcı olmalarını istirham ediyorum."şeklinde konuştu.

Ahmet Köse Kur'an Kursunun başarılı ekibinde, Kurs Yöneticisi Sümeyra Akıllı, Selma Özsağır, Maşide Şahin Bal, Leyla Orçan, Ayşe Gündeşli, Sibel Turhan bulunuyor.

4-6 yaş Ahmet Köse Kur'an Kursu yöneticisi Sümeyra Akıllı 8 aylık bir eğitim ardından böyle bir organizasyon düzenlediklerini belirtti. Çocuklara Kur'an bilgisi yanında değerler eğitimi verdiklerinin altını çizen Kurs yöneticisi Akıllı, Çocukları mutlu etmek adına emeği geçenlere teşekkür etti.

Kurs Öğreticisi Selam Özsağır,  Çocukların gönüllerine ruhlarına dokunmak için güzel bir arkadaş ekibiyle farkındalık oluşumunda kendilerine desteğini esirgemeyenlere teşekkür etti.

Program da, Kirazoğlu Et Lokantası çocuklara ve ailelere ekmek arası köfte ikramında bulundu.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

19.1° / 8.7°

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Sakarya’da Fetö/Pdy Suçundan Aranan Şahıs Kahramanmaraş’ta yakalandı

Kahramanmaraş'ta 4 dolandırıcılık şüphelisi yakalandı