Polis Dergisi Okuyucusuyla Buluştu
Eğt.-Kült. 8.08.2015 11:50:51 0

Polis Dergisi Okuyucusuyla Buluştu

Polis Dergisi İmtiyaz Sahibi ve Yazı İşleri Müdürü İsa Altun, polislerin sesine ses olmasını hedefledikleri Polis Dergisi hakkında gazetemize açıklamalarda bulundu.

Yıllardır Polis Dergisi projesini gerçekleştirmeyi düşündüğünü belirten Polis Dergisi İmtiyaz Sahibi İsa Altun, "Polis teşkilatında 28 yıl görev yaptım. Polisin sesine ses olmak benim için büyük onurdur. Polis yazar ve şair sayısında büyük bir artış var. Bu memnuniyet verici, dileğimiz bu yıl Polis şair ve edebiyatçıları bir araya getirip bir şiir dinletisi düzenlemektir. Yazarlarımızın bir bölümü Hukukçu, Akademisyen ve Polislerden oluşuyor. Dergimizin ismi Polis ama her kesimden insanlar polisimizin olumlu ve güzel yanları hakkında yazılar yazabilirler. 1996 ile 2000 yılları arasında Kahramanmaraş ilinde görev yaptım. Kahramanmaraş ilindeki edebiyat dergileri bir çok ilden fazladır. Halkı da hatır gönül insanlarıdır. Bazı köylerde aile içinde kafiyeli olarak birbirine cevap veren insanlar gördüm. Havasından suyundan diyelim." dedi.

POLİS DERGİSİ'NDE HER KALEME YER VAR

Polis Dergisi'nin polisi seven her yüreğe açık olduğunu ifade eden Altun, "Dergimizde acemi - usta bakış açısı yoktur. Dergimiz bir okuldur. Yeni başlayan yazarların eserleri editörlerimizce düzeltilir. İnternet ortamında sitemiz halkımıza açıktır. Amacımız Polisin de yürek sahibi olduğunu duyurmaktır. Polis de insandır. Polisi sadece suçla mücadele eden değil, aynı zamanda birey olduğudur. Polislerimizin içinde birçok şair ve yazar bulunmaktadır. Amacımız bu şiir yürekli insanları bir araya getirmektir." dedi.

Derginin içeriğine değinen Altun, "Derginin içeriği her kesime hitap ediyor ama ağırlıklı olarak Polislerin eserleri ve yapıtlarına ayrılmıştır. Dergimiz sanat, kültür, haber ve aktüalite dergisidir. Politika ve siyaset bizim yayın anlayışımızda yoktur. İçeriğimizde Polis arkadaşların gönderdikleri şiir, hikâye, anı ve kitap tanıtımı ile ilgilidir. Dileyen diğer edebiyat sevdalısı insanlarımız da katkı sunabilir. Dergimiz iyi ve güzeli kucaklayan bir yayındır. Dergimiz tüm ülkemizi kapsayan bir organdır. Merkezi İstanbul ilidir. Hedefimiz Polisin de duyguları olduğu ve bu duygularını şiirle,hikaye ve romanlarla yansıttığıdır.Dergimizin yazarları her meslek gurubundan olup Polisi seven tüm kesimlere kapımız açıktır." dedi.

Polis Dergisi'nde eserlerine yer verilen Sözün Ustaları Yayın Kurulu Üyesi Vedat Ali Kızıltepe, Polislerin de diğer insanlar gibi insan olduklarını belirterek, "Siz hiçbir konserde çılgınlar gibi eğlenen polis gördünüz mü? Halay çeken, oynayan polis gördünüz mü? Siz hiçbir futbol maçına görev hariç stres atmak için giden, bağıran tezahürat yapan polis gördünüz mü? Siz hiç sevgilisi ile el ele dolaşan polis gördünüz mü? Hatta siz hiçbir polisin kahkahalarla güldüğünü gördünüz mü? Her türlü izinsiz gösteri ve yürüyüşün müdahale unsuru, devletin temsilcisi, dirlik ve birliğinin bekçisi olmak polis olmak. Devlete atılan her kurşunun ilk muhatabı, en büyük hedefi polis olmak. Vatanın bölünmez bütünlüğüne kast edenlere siper olmak, gerekirse can almak can vermek polis olmak. Biz onları hep asık suratları ve daima nizami kıyafetleri ile hatırlarız. Soğuktur yüzleri. Polis Dergimiz'in ana unsuru da bu aslında. Polisin tüm bunların yanında insan olduğunu, onların da anne baba olduklarını, anneleri babalarını olduklarını göstermek. Yaklaşık İki yüz elli bin polis teşkilatı içerisinde var olan sanat ve sanata yatkın kişileri ön plana çıkarmak, düşünebildiklerini, bu ülkenin ve meslektaşlarının sorunlarına kafa yorduklarını göstermek, bu sorunları sesli bir şekilde dillendirmek amacı ile yola çıkmıştır Polis Dergisi. Her ne kadar adı Polis Dergisi olsa da bu teşkilatta olsun olmasın pek çok kişinin kendisinden bir şeyler bulabileceği görsel ve içerik açısından dolu dolu bir dergi çıkardığımıza inanıyoruz." dedi. (SAFA GAYRET)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

17.9° / 6.4°

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Sakarya’da Fetö/Pdy Suçundan Aranan Şahıs Kahramanmaraş’ta yakalandı

Kahramanmaraş'ta 4 dolandırıcılık şüphelisi yakalandı