Postalcı; Çok farklı çalışmalarımız olacak
Siyasi 10.04.2015 15:07:19 0

Postalcı; Çok farklı çalışmalarımız olacak

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Nilden Bayazıt Postalcı basın toplantısıyla kendini tanıttı.

İstanbul'dan geldiğini dile getiren CHP Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Nilden Bayazıt Postalcı, "6 yıldır partiliyim fakat,  partide yaşadığım en heyecanlı, en gururlu günüm bugün çünkü ailemin topraklarına geri döndüm. Partimin beni ailemin ait olduğu topraklarda Milletvekili adayı göstermesinden dolayı çok mutluyum. Babamın görevi dolayısıyla çok farklı illerde büyüdüm. İlkokul bizim dönemimizde 5 yıldı, ilkokulu 5 ayrı ilde okudum. Daha sonra Boğaziçi Üniversitesi'ni bitirdim ve Amerika'da Siyaset İletişimi üzerine yüksek lisansımı tamamladım. Orada bir sürü siyasi kampanyalarda görev aldım. Ve daha sonra Türkiye'de çeşitli üniversitelerde, son olarak da Boğaziçi Üniversitesi'nde Siyaset İletişimi dersi verdim. Benim siyasete girişim 6 yıl öncesine dayanıyor. İşim İstanbul'da olduğu için İstanbul'da siyaset yaptım. Geçen seçimlerde İstanbul İl Başkan Yardımcısıydım, dış ilişkiler ve basından sorumluydum. Basındaki arkadaşlarla da çok yakın çalıştık o dönem daha sonra İstanbul'un bir ilçesinde Belediye Başkan Aday Adayıydım." dedi.

2014 yılı kurultayında, kültür platformundan parti meclisine girdiğini söyleyen Postalcı, "Parti içerisinde daha çok kadınla ilgili çalışmalarım oldu. Kadının toplumsal konumu, cinsiyet eşitliği çizgisinde bazı çalışmalar yaptım. Bu yüzden bu seçim kampanyası özellikle kadınlara ilişkin çok farklı çalışmalarımız olacak. Bunu Kahramanmaraş'ta belki de ilk kez yaşayacağız. Maraşlı olmak bana gelecek sorulardan biridir. Bu çok farklı tezahür eden bir şey, her ne kadar biz Kahramanmaraş'ta yaşamasak da evde hep Maraşlı olduk. Hep bize Maraş kültürü öğretildi. Örneğin ben Amerika'da okuduğum sürece her ay bana torba torba Maraş Tarhanası gönderilirdi. Ailemden gelen ve bize sürekli anlatılan bazı değerler var. Ailene sahip çık, vatanına sahip çık, yalan söyleme, hırsızlık yapma, vicdanlı ol." dedi.

Parti olarak muhteşem bir aile olduklarını ifade eden Postalcı, "Muhteşem bir enerjiyle karşılaştım, bunun oylara yansıyacağını biliyorum. Partimin verdiği bu onurlu görevi layıkıyla başarmak için elimden geleni yapacağım. 8 Haziran'da Genel Başkanımızı iktidara taşıyacağız. Kahramanmaraş'ın çok farklı bir coğrafi yapısı olmasından ötürü çeşitli sorunları var. Ancak aday adayı arkadaşlarımız çok muhteşem, büyük bir kısmıyla tanıştım ve beraber çalışma imkanımız oldu. Bundan sonraki süreçte kendi planlarımızı, seçim stratejimizi paylaşacağız. Yolumuz açık olsun. Çok güzel şeyler başaracağız." dedi.

CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül: Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen ön seçimler hakkında, "Seçimden ziyade demokrasi şöleni tadında geçen bu halk yoklamasıyla ilgili genel merkezimizin yürütmüş olduğu bu çalışmalar neticesinde, kontenjanlarla belirlenen isimler kurula verildi."dedi.

Şengül: "Tabiatıyla Kahramanmaraş 2. sırada kontenjan olarak belirlenmişti aday adaylarımız bunu bilerek başvuruların yapmışlardı dolayısıyla biz daha önce de ifade ettik. Arkadaşlarımız çok büyük emekler verdiler 10.000 üyemizi birebir ziyaret etmek neticesiyle Kahramanmaraş'ta tabir yerindeyse bir uyuyan devi uyandırdılar bu anlamda aday adayı olan tüm arkadaşlarımıza tekrar tekrar teşekkür ediyorum." dedi.

POSTALCI'NIN KENDİ AĞZINDAN ÖZGEÇMİŞİ İSE ŞÖYLE:

Kadıköy Anadolu Lisesi'nden sonra Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı'na girdim. İlk tercihine girebilen çok az şanslı insandan biri olarak dopdolu bir 4 sene geçirdim Boğaziçi Üniversitesi'nde. Tomris Uyar'dan yaratıcı yazarlık, rahmetli Yavuzer Çetinkaya'dan sinematografi , çok değerli hocam Prof. Oya Başak'dan drama ve kurgu dersleri almış olmak büyük ayrıcalıktı; önlerinde saygıyla eğiliyorum. Bugün karşılaştığım her olaya farklı pencereden bakabilmeyi becerebiliyorsam çokça bu muhteşem insanların çabaları sayesindedir. Şimdi siyasette çok ihtiyaç duyulan bir noktayı bu güzel insanlar pek güzel anlattılar bize: hayata değişik açılardan bakmayı başarabilmek.

Yazımdan da anlaşılır; üniversite yaşantım süresince farklı algılama yöntemleri, kişilerarası iletişim hep ilgimi çekti. Henüz iletişim Türkiye'de fazla bilinmiyorken A.B.D ‘de iletişim alanında yüksek lisans yaptım. Ne olacağımı çok da bilmeyerek " iletişim bilimi" konusunda başladığım yüksek lisans programım, tesadüfen aldığım politik iletişim dersiyle farklı bir alana kaydı: siyaset iletişimi.

Uzun süre yayıncılık yaptım, diğer taraftan da öğretim görevliliği. Ancak siyaset ve iletişim hayatımın her döneminde oldu. Yeditepe Üniversitesi, Kültür Üniversitesi ve sonrasında Boğaziçi Üniversitesi'nde siyaset iletişimi dersleri vermeye hep devam ettim.

Siyaset 2008 senesinde "tam gün" olarak hayatıma girdi. Edindiğim birikimi "aşkla bağlı olduğum" partimle bütünleştirmek, değişime katkıda bulunmak, daha da önemlisi çocuklarıma yaşanabilecek bir yarın bırakabilmek sorumluluğuyla kayıt oldum partime.

CHP İstanbul İl yöneticiliği görevinde bulundum.

Op. Dr Ziya Postalcı ile evliyim. On üç ve beş yaşlarında muhteşem iki çocuğum var; Zeynep ve Tuna.

Başka bir tutkum; Edebiyat. Basılıp yayınlanmış çeviri romanlarım bulunmakta.

Üniversite ve Parti çalışmalarımın dışında Sarıyer'de kurucusu olduğum M.E.B'e bağlı bir anaokulum var. Bilirsiniz; en büyük mutluluk çocuk yetiştirmektir.

Siyaset çalışmalarım CHP dışında da devam etmekte. Bir düşünce platformu olarak kurulan Toplumcu Düşünce Enstitüsü'nün yönetim kurulu üyesiyim. Aynı zamanda KA-DER (Kadın Adayları Destekleme Derneği) üyesiyim.  (SAFA GAYRET)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

19.1° / 8.7°

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Sakarya’da Fetö/Pdy Suçundan Aranan Şahıs Kahramanmaraş’ta yakalandı

Kahramanmaraş'ta 4 dolandırıcılık şüphelisi yakalandı