Rektör Adayı Prof. Dr. Özgül Açıklamalarda Bulundu
Gündem 22.10.2014 23:14:23 0

Rektör Adayı Prof. Dr. Özgül Açıklamalarda Bulundu

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde 30 Ekim'de yapılacak rektör seçimleri için aday olan Prof. Dr. Sami Özgül, Yeni Türkiye yolunda herkesin sorumlulukları olduğunu belirterek, "Ben de ülkeme ve memleketime duyduğum sorumlulukla bu göreve talip oldu

Prof. Dr. Sami Özgül, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nin şu an gelişmiş üniversitelere kıyasla geride kalmış olmasından üzüntü duyduğunu belirtti. Özgül, rektör seçilmesi halinde KSÜ'yü eğitim, bilim ve teknolojide "Dünya markası bir üniversite yapacağı" iddiasını tekrarladı.
Prof.Dr. Sami Özgül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sık sık "Yeni Türkiye'nin güçlü üniversitelere ihtiyacı bulunduğunu vurguladığını" hatırlatarak şöyle devam etti:
"Dünya ile rekabetin yolu üniversitelerden geçiyor. Üniversitelerin bilimsel niteliklerinden, kalitelerinden asla ödün verilmemesi ve daha da yükseltilmesi gerekir. Adaylığımın nedenlerinden birisi de Yeni Türkiye yolunda sosyal sorumluluk almanın önemli bir borç olduğunu düşünmemdir."
Prof.Dr. Sami Özgül, "Üniversite bünyesindeki akademik huzur, kadroların zamanında temini, öğretim üyelerinin bilimsel çalışmalarının önündeki engellerin kaldırılması önceliklerim olacaktır. Saygın, nitelikli ve özgür bir üniversite için adayım. Sahip olduğum birikimim ve projelerimle geliyorum. Ancak ilk önceliğim, güler yüzlü bir yönetim sağlamak olacak. Öğrencisinden öğretim üyesine, vatandaştan personele kadar, rektörlük görevimi güler yüzle icra etmek için adayım" diye konuştu.
Bilimin iktisadi kalkınmayı temin edecek bilgileri üretmenin yanında bir milletin ve toplumun hür ve bağımsız kalmasının imkanlarını da ortaya koyduğunu anlatan Prof. Dr. Özgül, şöyle devam etti;
"Milletin bozulmamış kültürünü, üniversitenin tanımı gereği, önce kendisi özümlemek, sonra içinde bulunduğu toplumuna, geleneksel özlü değerlerin yeni nesillere itina ile aktarılmasını temin etmek yine üniversitelerin görevidir. Çünkü o değerler, toplumun kendisine varlık verdiği üniversitenin de yüzyılların birikimiyle zenginleşmiş olan millî kültürün de temelini teşkil etmektedir."
Kreatif düşünceye sahip, disiplinli ve sağlam muhakemeli, tutarlı ve geniş ufuklu, yüksek nitelikli kişileri yetiştirmenin üniversitelerin görevi olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Özgül, "Bilim ve tekniğin gelişmesine katkı sağlamak, ülke ve dünya meselelerine çözümler getirmek, temel bilimlerin ülkemizde gelişmesine katkı sağlamak, uygulamalı araştırmalar yapmak; mevcut bilgi ve fikirleri yenileyip zenginleştirilerek korumak, meslek dallarının ihtiyacı olan elemanları yetiştirmek ancak güçlü üniversitelerle mümkün olur. Sütçü İmam Üniversitemizde bunu gerçekleştireceğimize inanıyorum."İHA

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

19.1° / 8.7°

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Sakarya’da Fetö/Pdy Suçundan Aranan Şahıs Kahramanmaraş’ta yakalandı

Kahramanmaraş'ta 4 dolandırıcılık şüphelisi yakalandı