Şairler bu şölende boy gösterdi
Eğt.-Kült. 15.06.2015 09:15:32 0

Şairler bu şölende boy gösterdi

Sözün Ustaları Dergisi ile Gemciler Kültür Dayanışma Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği Şiir Şöleni'nde Kahramanmaraş'tan ve çevre illerden çok sayıda şair ve müzisyen Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde sevenleriyle buluştu.

Sanata yapılan desteğin en değerli destek olduğunu ifade eden Gemciler Kültür Dayanışma Derneği Başkanı Hakan Gemci, "Sözün Ustaları Dergisi ekibinin heyecanı ve gayreti takdire şayan. İlimize sanatsal faaliyet anlamında bir değer daha katabilir miyiz diye canla başla çalışıyorlar, derneğimiz olarak bu faaliyetlere destek olmaktan onur ve gurur duyuyoruz." dedi.

Bu gibi şiir etkinliklerini her fırsatta yenileyeceklerini belirten Sözün Ustaları Dergisi İmtiyaz Sahibi Cuma Ali Çetin, "Sözün Ustaları Şiir Edebiyat Kültür ve Sanat Dergisi olarak Gemciler Kültür Dayanışma Derneği ile düzenlediğimiz bu şölende siz sanatseverleri şiire doyurmayı hedefliyoruz. İlk şiir şölenimizi gerçekleştirmenin gurur ve onurunu yaşıyoruz. Çoğunluğu Kahramanmaraşlı şair ve yazarların bir araya gelerek ve masraflarını üstlenerek aylık olarak çıkardığımız Sözün Ustaları Dergimiz vasıtasıyla İlimiz ve Ülkemizin edebiyatına, kültürüne yeni şair ve eserler kazandırmaktan çok büyük bir haz alıyoruz. Bir dergi olarak bu gibi etkinliklere imza atmamız dergimizin sevgi ve kardeşlik ve sanatseverlik temelli olduğunun göstergesidir." dedi.

Sözün Ustaları Dergisi'nin mutfağında dört Kültür Bakanlığı Onaylı Halk Şairi olduğunu belirten Çetin, "Bugüne dek hiçbir yerde eserlerini yayınlatamamış kalemi güçlü şair ve yazar kardeşlerimizi kucaklayıp eserlerini ve kendilerini edebiyat dünyamıza kazandırmayı amaçlayarak bu dergiyi inşa ettik. Dördüncü sayımızda 40 yazarımız oldu ve bu kadro her sayımızda biraz daha genişliyor dergimiz 15 il ve 3 ülkeden yazar kardeşlerimize ev sahipliği yapmaktadır. Bu şölenimizin ilk olması sebebiyle bir takım tedirginliklerimiz vardı. Acaba kim gelir kim gelmez düşüncesi beynimizi kemiriyordu şölen saatinin gelmesi ile bu duygular yerini tatlı bir heyecana bıraktı. Gönül ister ki, salonu tamamen dolduralım, kısmetse ikinci şölenimize artık. Her fırsatta şiirin başkentiyiz diye övünen yerel yöneticilerimizin bizi bu güzel günde yalnız bırakması da kültürümüze verdikleri değeri gösteriyor. Biz istiyoruz ki bu yolda olmasın gönüllerimizde zerre kadar kir. Tüm toplum sanata değer vererek bir olalım bir. Katıldığınız için çok teşekkür ediyorum, iyi eğlenceler diliyorum." dedi.

"Bu şölen dergimizdeki eser sahiplerinin sanata ne denli değer verdiğinin göstergesidir" diyen Sözün Ustaları Dergisi'nin Yazı İşleri Müdürü Ahmet Çetin, "Dergimizdeki samimi ve edebiyat sevdalısı şair ve yazar kardeşlerimin bu dergiyi ve güzel etkinlikleri ileriki zamanlarda çok daha yükseklere zirvelere taşıyacağı düşüncesindeyim. Şölenimize olan ilgiden planladığımız etkinliklerin hayalde kalmayacağını kanaatine vardım. Bu derginin bir ferdi olmaktan son derece gurur duyuyor dergimize emeği geçen herekse teşekkür ederek iyi eğlenceler diliyorum." dedi.

Etkinlikte, anons edilen Sözün Ustaları Dergisi şair ve yazarları sahnede yerlerini alıp kısa kısa şiirler okudular. Şiir aralarında Grup Visal İlahi Grubu sahne alarak izleyicilere manevi dakikalar yaşattı. Etkinlik sonunda, salon çıkışına kurulan stantta şair ve yazarlar okuyucularının kitaplarını imzaladı. (SAFA GAYRET)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

30.1° / 16.9°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı