Serçe Alkışlandı
Eğt.-Kült. 3.08.2015 09:13:39 0

Serçe Alkışlandı

Her ayın ilk cumartesi günü toplanan Alkış Dergisi Ailesi 1 Ağustos'ta gerçekleştirdikleri toplantıda dergilerinin gelecekleri ve yazarlarının yeni kitap çalışmaları hakkında konuştu.

Toplantıyı yöneten Alkış Dergisi Sahibi Dr. Oğuz Paköz, "Dergimizin ve ülkemizin sorunlarını konuşmak için toplandık. Biliyorsunuz dergimiz 13 yıldır iki ayda bir olmak üzere çıkıyor. 1000 adet basılıyor. Biz burada ülkemizin her türlü sorunlarını konu alıyoruz ama genellikle kültür sanat sorunlarını konu alıyoruz. Burada bildiğiniz gibi büyük şairlerden Abdurrahim Karakoç'un adına, büyük ozan Mahsuni Şerif adına, Türkiye'nin yetiştirdiği en büyük kadın şairlerden olan Gülten Akın adına ve hemşerimiz, Orhan Kemal ve Yaşar Kemal adına özel sayılar da çıkarttık onları sanıyorum hemen herkese ulaşıyor. Bugünkü toplantımızın özel konusu dergimizin öykü yazarı Ercan Kozanoğlu'nun çıkarttığı "Serçe" adlı kitap. Değerli arkadaşlar kendisi kitabı hakkında mutlaka bilgi verecektir. Ben şu kadarını söyleyeyim, Ercan Kozanoğlu, güzel saz çalar, güzel ud çalar, sesi de çok güzeldir. Hikayeleri de türkü tarzında, doğayla ormanla, köylüyle, şehirliyle iç içe hem duygusal hem de hareketli çok güzel hikayeler. Bu hikayeleri deneme olarak da okuyabilirsiniz, şiir olarak da okuyabilirsiniz. Kahramanmaraş'ta matbaa işlerinde biraz zorlanıyoruz ama inşallah diğer yazarlarımız da eser verir." dedi.

"Serçe" adlı öykü kitabının yazarı Emekli Orman Koruma Memuru Ercan Kozanoğlu, "20 yıldır Kahramanmaraş'ta oturuyorum. Orman Bölge Müdürlüğü'nde çalıştım. Oradan emekli oldum. Kitabımda da bahsediyorum, babam memurdu ben memurdum, Türkiye'nin birçok yerini bu sayede gezmiş oldum. Okuma bende bir hastalık derecesinde, yaşamımın bir parçası. Sabahleyin kalktığımda bir saat okurum, akşamları okumadan önce yatmam. Yıllarca okumanın verdiği bu şey, rahmetli Şevket Yücel'in bana söylediği "Evlat sen dolmuşsun, artık yazacaksın" gibi tavsiyelerin bu kitabın yazılmasında payı büyük. Sürekli "kitapsızsın, kitapsızsın" dediler, ben de kitaplı olayım diyerek bu kitap çalışmasını başlattım. Öykülerim yaşanmışlıklara dayanıyor. Bu kitabı yazarak Orman Genel Müdürlüğü'nde bir ilk yaptım. Orman Genel Müdürlüğü tarihinde böyle bir çalışma yok. Kitabı yayınlanacak duruma getirdikten sonra da tüm Orman Genel Müdürlüğü yetkililerine, Sendikalara, Derneklere CD'ler halinde kitabı gönderdim. Hiçbiri destek olmak noktasında geri dönmedi. Paramız yok, matbaamız yok şeklinde dönüşler yapıldı. Sonunda kendi imkanlarımızla kitabımızı çıkardık." dedi.

Toplantıda bulunan Yorum Gazetesi köşe yazarlarında Şaban Sözbilici, "Ercan beyin öykülerini Alkış Dergisi'nden takip ettim. Öykülere baktığımız zaman, anı tarzında yaşanmışlıklardan süzülen öyküler olduklarını söyleyebiliriz. Bu öyküler duygusal ve görsel bakımdan birleştirilerek kaleme alınmış. Aynı zamanda Ercan Kozanoğlu'nun edebiyatçı bir oğul yetiştirmesi var olan bir kültürün devam ettirildiğini gösteriyor. Elbette bu gibi kitap çalışmalarının çok çeşitli sahalardan insanlar tarafından gerçekleştirilmesini destekliyorum. Herkes iş sahası ne olursa olsun edebiyatımıza ve ülkemize neler katabiliriz diye düşünerek çalışmalar yapmalı. Bu toplantıda bulunan herkesin bunu yaptığına inanıyorum." dedi.

Toplantı, diğer katılımcıların kitap hakkında görüşlerinin dinlenilmesiyle devam etti. Toplantı sonunda "Serçe" adlı öykü kitabının yazarı Emekli Orman Koruma Memuru Ercan Kozanoğlu, okurları için kitabını imzaladı. (SAFA GAYRET)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

23.3° / 11.5°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı