Şişme havuzlar yok satıyor
Gündem 24.08.2015 08:52:27 0

Şişme havuzlar yok satıyor

Oyuncak Mağazası İşletmecisi Ali Avcı, şişme havuz ve sağlık açısından tehlikeli oyuncaklar hakkında gazetemize bilgi verdi.

Şişme havuzların bu yaz boyunca aşırı miktarda talep edildiğini belirten Oyuncak Mağazası İşletmecisi Ali Avcı, "Geçtiğimiz 2 yıl boyunca şişme havuzlar ithal eden ithalatçının elinde kalıyordu. Ama bu yaz boyunca şişme havuzlar yok sattı. İstanbul dahil hiçbir yerde kalmadı. Özellikle bazı boyutlar o kadar çok satıldı ki bir oyuncak mağazası işleticisi olarak artık ben bile bulamıyorum. Şişme havuzun yanında şişme kolluk, pompa ve benzeri ürünler kapış kapış satıldı. Genellikle gelir düzeyi düşük kesimler bu şişme havuzları tercih ediyorlar. Gelir düzeyi orta ve üzerinde olan kesimler aqua parklar veya deniz tatilleri tercih ediyorlar." dedi.

Şişme havuzların delinmesinin veya yırtılmasının genellikle kullanıcı hatasına bağlı olduğunu ifade eden Ali Avcı, "Çocuklar şişme havuzlarına ellerinde sert oyuncaklarla girdiklerinde havuzun zeminini ya da çerçevesini delebiliyorlar. Şişme havuzu kurulan zemin çok önemli. Mümkünse dümdüz bir zemine kurulmalı ve kurulacak alana yumuşak bir örtü serilmeli. Bu havuzlar 1 ton ve üzeri su aldıkları için içerilerindeki basınç zemindeki parazitlerin havuz tabanını delmesine neden olabiliyor. Dikkatli kullanıldığı takdirde 2-3 yıl boyunca delinmeden kullanılabiliyor. Küçük delikler olduğu takdirde ise 2 liraya satılan yapıştırıcılarla onarılabiliyor." dedi.

Oyuncak ve aksesuar satın alırken onay belgesine dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Avcı, "CE Onay Belgesi olmayan, kaçak olarak ülkemize sokulan oyuncaklar çocuklarımızın ve bizlerin sağlığı için tehlikeli. Fiyatları ucuz olduğu için tercih ediliyor ve yaygın olarak satılıyor ama bu tehlikeli oyuncaklar yapılırken kullanılan ham maddeler uygunsuz geri dönüşümlerden elde ediliyorlar. Kaçak oyuncaklar dış boyalarından da fark edilebilir. Genellikle soluk olurlar ve elde bir süre tutulduğunda boya ele çıkacaktır. Sadece oyuncak yapımında değil saç tokası, kolye, küpe gibi aksesuarlarda da onay belgesi olup olmadığı kontrol edilmeli. Onay belgesi olmayan ürünler denetlenmedikleri için içerisinde ne olduğu, nasıl bir ortamda imal edildiği bilinmiyor. Bir oyuncak satıcısı olarak vatandaşların satın aldıkları oyuncakların onay belgeli olup olmadığına dikkat etmelerini öneririm." dedi.

Her oyuncağın her yaş grubuna hitap etmeyeceğini ifade eden Avcı, "Onay belgesi dışında oyuncak satın alırken dikkat edilmesi gereken bir husus da oyuncağın hitap ettiği yaş grubu, oyuncak satın alınırken satış temsilcisine oynayacak çocuğun yaş bilgisi verildiğinde satış temsilcisi o yaş grubuna uygun oyuncaklar önerecektir ama satış temsilcisi olmayan mağazalarda veya satış temsilcisinin dikkatinden kaçacağı durumlarda oyuncak paketinin genellikle sol üst köşesinde yer alan "6+" veya "14+" ibareleri kontrol edilmeli. "14+" ibaresi bulunan bir oyuncak 14 yaşından küçükler için tehdit oluşturabilir." dedi. (SAFA GAYRET)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

30.7° / 18.3°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı