TÜMSİAD, Fuara Davet Ediyor
Ekonomi 18.10.2016 13:10:31 0

TÜMSİAD, Fuara Davet Ediyor

Ekonomi Bakanlığı Himayelerinde ve TÜMSİAD desteğiyle gerçekleştirilecek İran İhracat Zirvesi ve Fuarı 27-30 Ekim Tarihlerinde Van Ortadoğu Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde Kapılarını Türk ve İran İş Dünyasına Açacak.

BAŞKAN ADNAN TOPRAK: ARTIK SAHADA OLUP; SÖZDEN ÇOK, İŞ ÜRETME ZAMANI. TÜMSİAD BAŞKANLAR TOPLANTISINI, BÖLGEYE DESTEK İÇİN VAN'DA YAPIYORUZ.

Yapılacak olan Zirve ile ilgili konuşan TÜMSİAD Şube Başkanı Adnan Toprak Şunları söyledi;

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin(TÜMSİAD) çalışmalarıyla gerçekleştirilen fuar iki ülke devlet zirvesini ve ekonomi çevrelerini de bir araya getirecek. Uzun zamandır yoğun bir şekilde terörle mücadelenin sürdürüldüğü bölgede bu organizasyonun yapılması  bölge halkının  hem ekonomik olarak hem de pskolojik olarak farklı kazanımlar elde etmesini sağlayacaktır.Biz de TÜMSİAD Kahramanmaraş olarak bu zirvede yerimizi alacağız.Fuara hem ziyaretçi olarak hem de katılımcı olarak üyelerimiz iştirak edecek.Özellikle Tekstil ve Mobilya alanındaki üyelerimizin fuardan oldukça istifade etmesini bekliyoruz.

Ekonomi Bakanlığı Himayelerinde ve TÜMSİAD Desteğiyle Gerçekleştirilecek İran İhracat Zirvesi ve Fuarı 27-30 Ekim Tarihlerinde Van Ortadoğu Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde Kapılarını Türk ve İran İş Dünyasına Açacak.

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin(TÜMSİAD) çalışmalarıyla gerçekleştirilen fuar iki ülke devlet zirvesini ve ekonomi çevrelerini de bir araya getirecek. Ortadoğu Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek ve dört gün sürecek olan ihracat zirvesinde, Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, TÜMSİAD Başkanı Yaşar Doğan, TOBB Başkanı RifatHisarcıklıoğlu ve ilgili İran Bakanları yer alacak.

Ajans Asya Fuarcılık'ın organizasyonunu üstlendiği programda, İran'dan 70 firma temsilcisi ve devlet-özel sektör paydaşını bir araya getiren eş zamanlı fuarlar, B2B görüşmeleri, sunum, çeşitli konferanslar ve sektörelçalıştaylar yapılacak.

AÇILIŞ TÖRENİNDE İKİ ÜLKE BAKANLARI DA YER ALACAK

Ekonomi Bakanlığı ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığı iş birliği ile TÜMSİAD desteğinde düzenlenen İran İhracat Zirvesi'nde, başta bakanlık düzeyinde temsilciler olmak üzere, çok uluslu kalkınma kuruluşları, politika yapıcılar ve özel sektör temsilcileri iki ülke iş dünyasının ticaretini ve ortaklıklarını geliştirecek konuları ele alacak.

‘'TÜMSİAD Başkanlar Toplantısı Da Zirve İle Eş Zamanlı Yapılacak''

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı ‘Doğu ve Güneydoğu Yatırım Teşvik Paketi'nin ardından buradaki şubelerde proje ve yatırım çalışmalarına başlayan TÜMSİAD, bütün şube başkanlarıyla bir araya gelerek yapılacak projelerin detaylarını masaya yatıracak. Tekstil, gıda, kültür turizmi, sağlık,ulaşım, konut, makine teçhizat ve fuarcılık alanlarında yatırımların görüşüleceği toplantıların ilk ayağı Van'da gerçekleştirilirken, bölgedeki teşvik paketlerinin hayata geçirileceği merkezlerden biri de Van olacak.

‘'2023 yılında Doğu ve Güneydoğu ekonomimizin devlerinden birisi olacak''

Doğu ve Güneydoğu'daki yatırımların, bölge kalkınma farklarını büyük oranda ortadan kaldıracağını belirten TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan ‘'Doğu ve Güneydoğu bölgelerimizin üreten ve ekonomiye katkı sağlayan bir güce ulaşması, bizim için büyük önem arz etmektedir. Çünkü uzun zamandır mücadele ettiğimiz terör kargaşadan, gözyaşından, sosyal refah düzeyinin düşüklüğünden güç alıyor ve yatırımların da önünü kesmeye çalışıyor. Bütün bu problemlerin ortadan kaldırılmasında yatırımcılarımıza büyük görev düşmektedir. Doğu ve Güneydoğu, Türkiye`nin geleceğidir. Bugün yapılacak çalışmalarla 2023 yılı geldiğinde Doğu ve Güneydoğu bölgesi ekonomimizin devleriolan kuruluşlara sahip olacaktır.'' dedi.

TÜMSİAD  GENEL BAŞKANI YAŞAR  DOĞAN`DAN `EKONOMİK ACİL EYLEM` VURGUSU

İran İhracat Zirvesi ve Fuarı öncesinde değerlendirmelerde bulunan Doğan, son zamanlarda ülke yatırım ortamıyla ilgili olumsuz bir duruş çizilmeye çalışıldığına dikkat çekerek, istikrarın ve beraberliğin devam etmesinin önemine işaret etti: ‘'Terör olayları ve darbe girişimi ile 13 yıllık kazanımlar silinmeye çalışıldı. Kredi derecelendirme kuruluşlarının değerlendirmeleriyle yabancı yatırımcılar ülkemizden uzak tutulmaya çalışılıyor. Ancak biz daha çok çalışıp yabancı yatırımcılara dirençli ekonomimizi ve güvenli yatırım ortamımızı daha fazla anlatmalıyız. Ekonomi Bakanımız ile de Ekonomik Acil Eylem Planı çerçevesinde yurtdışı çalışmalarımızı hızlandırdık.Bütün şube başkanlarımızla Van'da olacağız ve İran iş dünyasıyla bir araya geleceğiz.'' dedi.

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Doğan, Türkiye`nin siyasi istikrar nedeniyle 13 yıllık bir kazanımı olduğunu kaydederek: ''Bu kazanımın kaybedilmesi durumunda bundan en fazla sanayici ve iş adamları zarar görür.'' dedi.

''TÜMSİAD ÜYE KOBİLERİYLE FUARDA YER ALACAK''

Fuar kapsamında gerçekleştirilecek ikili görüşmelerde iki ülkenin yabancı yatırımcılara sunduğu imkanların ele alınacağını belirten Doğan, bu ölçekteki işletmelerin dış ticarete kazandırılmasının ve yabancı ekonomilerde konsorsiyum kurulmasının önemli olduğunu dile getirdi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

19.1° / 8.7°

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Sakarya’da Fetö/Pdy Suçundan Aranan Şahıs Kahramanmaraş’ta yakalandı

Kahramanmaraş'ta 4 dolandırıcılık şüphelisi yakalandı