Türkiye`ye Bilim Lazım
Gündem 8.10.2015 12:02:31 0

Türkiye`ye Bilim Lazım

Nobel Kimya Ödülü`ne layık görülen Prof. Dr. Aziz Sancar, yıllarca verdiği emeklerin ardından ödüle layık görülmekten büyük memnuniyet duyduğunu söylemiş. Sancar, ''En çok ülkem için sevindim. Türkiye`ye bilim lazım, güç durumdan çıkıp Avrupa düzeyine varılması için bilim gerekli'' demiş.

Gerçekten de Türkiye'ye bilim lazım. Çünkü insanı ilerlemeye mani tüm engellerden kurtaracak olan bilimdir. Çağdaş medeniyet düzeyine çıkabilmek, üreticiliğe ve verimliliğe giden yoldaki engelleri kaldırabilmek için bilim gereklidir.

            Peki, bilimin üretildiği yer neresidir?

  Elbette ki Üniversitedir. Çünkü üniversite yüksek düzeyde bir bilim yuvasıdır. Yüksek değerlerin yani, okumanın, okutmanın akışı içinde en yüksek eğitimin verildiği yer üniversitedir. Aklın ve bilimin egemen olduğu yer burasıdır.   Hem öğrencilerin hem de toplumun fikren gelişmesinde, akılcı düşünce alışkanlığına erişmesine üniversite en önde görev ifa eden kurumdur. Bu kurum insanlık için, bütün bir dünyanın geleceği için bilim adamları yetiştirir. . Her türlü etkinin, biçimin, kültürün ve yanlış bilginin harmanlanabileceği yer olan insan zihnini doğruya, güzele, gerçek bilgiye, ulaştırmada üniversite etkin rol alır. Toplumun çok yönlü düşünme alışkanlığını kazanmasında başı üniversite çeker.

Üniversite, aynı zamanda zihinsel duruluğun, berrak fikirlerin yeşerdiği yerdir. Orada karmaşa, taassup, katılık ve çatışma yaşanmaz, zaten böyle bir ortamda ve mekânda bilim de üremez. Çatışmacı olan kurum hele hele bir bilim yuvası ise orada üretimden ve çağdaş bilimsel verilerden söz etmek mümkün değildir. Böyle bir kurumda "fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür" nesil yetiştirilemez. . Kötü tutkuların, kötü niyetin, cahilliğin, şehvet pereseliğin,  maddeciliğin, kişisel ün ve aç gözlülüğün, kıskançlığın, hırsın, toplumsal bölünmelerin, örgütlenmiş dini gurupların girdabından zihinleri arındırmak için çaba sarf edemez.

 

İşte Nobel Kimya Ödülü`ne layık görülen Prof. Dr. Aziz Sancar Sancar'ı "Türkiye`ye bilim lazım, güç durumdan çıkıp Avrupa düzeyine varılması için bilim gerekli'' sözlerinin içeriği bunlar olsa gerektir. Hz. Peygamber Aleyhisselam'ın: "Bilgi edininiz, bilgi sizi kölelikten kurtaracaktır'' sözünün anlamı da budur. Yani "geri kalmışlıktan, cehaletten kurtulup ileriye gidebilmeniz, dünya ve ahiret saadetine erişe bilmeniz için ilim öğrenin" diyor. Diyor, diyor ama ne üniversitelerimiz çağdaş bilim üreten düzeye çıkabildi ne de Müslümanlar olarak akıl ve bilimi yaşama hakim kılabildik.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

23.3° / 11.5°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı