Yedikuyular Kayak Merkezi Turizmcilere Tanıtıldı
Gündem 2.12.2017 11:28:35 0

Yedikuyular Kayak Merkezi Turizmcilere Tanıtıldı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin vizyon projelerinden birisi olan Yedikuyular Kayak Merkezi ilimizdeki turizm acentaları ve otel temsilcilerine tanıtıldı.


Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakcı, Kahramanmaraş'ta turizm sektöründe faaliyet gösteren acenta ve otel temsilcilerine Yedikuyular Kayak Merkezi'ni gezdirdi.


Burada gezi ile alakalı bir açıklama yapan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi başkanı Cevdet Kabakcı: "Bu tesis büyük bir tesis ve kademe kademe ilerleyecekler. Türkiye'deki en güzel kar tesislerinden biri olacak. Yakınımızda yaklaşık 90 gün karın bulunduğu bir tesis yok. Geçen sene geleneksel kayak federasyonuyla yapmış olduğumuz Türkiye şampiyonasında buraya 12 şehrimizden yarışmacılar geldiler. Kayak federasyonu başkanı 1 hafta önce Uludağ'daydı Kahramanmaraş'taki kar seviyesi Uludağ'dan fazla dedi. Sonra Kastamonu'ndan gelenler oldu, Erciyes'teki kar seviyesinden de fazlaydı. Ve burada geçen sene 4 metrelik bir kar seviyesi tespit edilmişti. Şuanda kışın başındayız kar yağmaya başladı. İnşallah bereketli olur. Kısa süre içerisinde belediyemiz tüm imkanlarını seferber etmiş vaziyette. Hem yolumuz yapılıyor hem tesislerimiz yapılıyor. Biz tüm bölgedeki ve Türkiye'deki insanlarımızı Kahramanmaraş'ımızın Ahirdağı'nın tepesinde Yedikuyu mevkiinde ki bu güzel kayak merkezimize bekliyoruz" dedi.


Gezi sırasında Yedikuyular Kayak Merkezi ile alakalı bilgiler veren Etüd ve Projeler Dairesi Başkanı Mustafa Aksel Abacıoğlu ise: "Kayak merkezimizi bu sezonun sonuna yetiştireceğiz inşallah. Genel olarak burada 6 tane pistimiz var. Bunlar; 3 profesyonel, amatörlerle İlgili kısım ise yine 3'e ayrılıyor. İlk olarak kayak öğrenen kişiler amatör bölümünde çeşitli engebelerle karşılaşacak. Kayak yapmayı iyice öğrendikleri takdirde ise profesyonel bölüme geçecekler. Profesyonel pistlerimizin biri 1.6 km bir tanesi 2.6 km bir tanesi ise1 km civarı. Bu profesyonel kayak sporumuzda kayakla alakalı tüm teknik terimleri kullanılabileceği alanlar mevcut. Bulunduğumuz yerin 1844 rakımındayız. Kayak merkezimizin içerisinde kafeteryamızda bulunuyor. Gelen kişiler halatlı sistemle kayak merkezinin içerisinde tur atabilecek. Kayak sporumuzun dışında paraşütle atlama dediğimiz sporun kalkış pistlerini de yaptık onların. Off road grubu için kayak pistinin arka taraflarında gezim alanlarını oluşturduk. Kayan kişiyi tekrardan yokuş yukarı yorulmaması için yaptığımız üç ayrı halat sistemimiz var. 100-150 metrelik yürüyen bandımız mevcut. Arka taraftaki binalar sosyal tesislerimizin bulunduğu binalar burada kayak kiralama birimi dediğimiz kayak yönetim merkezi binası her türlü donatıların bulunduğu binalar. Kayak merkezimizde Restaurantımız da mevcut. En arka tarafta otoparklarımız var. Yirmi bin metrekare civarı bin araçlık bir otopark.


Kayak sporlarının yapılması için gerekli teknik donatıların hepsi burada tamamlandı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç'un söylediği gibi sezona yetiştiriyoruz. Allah izin verirse 10-15 güne kadar Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç Yedikuyular Kayak Merkezimizi halkımızın hizmetine sunacaktır" diye konuştu.


 



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

17.9° / 6.4°

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Sakarya’da Fetö/Pdy Suçundan Aranan Şahıs Kahramanmaraş’ta yakalandı

Kahramanmaraş'ta 4 dolandırıcılık şüphelisi yakalandı