Yetimler Günü`nde Yetimlerle İftar Buluşması
Gündem 3.07.2015 09:12:29 0

Yetimler Günü`nde Yetimlerle İftar Buluşması

Kahramanmaraş ve Adıyaman`da ``Dünya Yetimler Günü`` dolayısıyla yetim çocuklar ve aileleri için iftar düzenlendi.

Kahramanmaraş Fuar Merkezi`nde (KAFUM), İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı işbirliğinde yetim çocuklar için verilen iftara, şehit yakınları ve gaziler de katıldı. 

İftar programına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, ramazanın bereket ve huzur ayı olduğunu söyledi. Yardımlaşma ve dayanışmanın en üst seviyeye çıktığı ramazanda yetimlerle beraber olmak ve onlarla bir nebze olsa dertleşmek istediklerini anlatan Erkoç, şunları kaydetti:

''Buradaki yavrularımızın aileleri kadar da bizim sorumluluğumuzda olduğunun idraki içerisindeyiz. Bu amaçla da sosyal politikalar geliştirme gayreti içerisindeyiz. Biz `yetimler ümmetime emanetimdir` diyen bir peygamberin ümmetiyiz. Biz böyle bir medeniyetin insanlarıyız. Biz bu emaneti hep yüreğimizde hissediyoruz. Birlik beraberlik içerisinde acılarımızı azaltacağız, inşallah sevinçlerimizi çoğaltacağız. Bu ayda hep beraber dua etmeliyiz.''

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Uğur Dilipak ise ümmetin yetimlerinin gün geçtikçe arttığını, İslam coğrafyasında her gün yüzlerce insanın katledildiğini dile getirerek, ''Evlatlar babasız ve annesiz kalıyor. Bizimde bu coğrafyada yükümlülüklerimiz artıyor. Bunun için biz İslam`ın genel düsturunu anlayarak sevgi medeniyetini oluşturmak için hep birlikte ramazan ayı içerisinde kardeş olduğumuz hatırlayıp, ümmetin yetimleriyle bir arada olmak zorundayız. Bunun için buradayız'' diye konuştu.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İlker Çitil de ramazanın huzur ve bolluk ayı olduğunu fakat içinde bulunan coğrafyanın Türkiye ve İslam ülkeleri açısından sıkıntılı bir süreç yaşadığını kaydetti.

İftar programına, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Kerim Acar, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, AK Parti İl Başkanı Metin Doğan, Suriyeli aileler, yetim çocuklar ve diğer ilgililer katıldı.

- Adıyaman Belediyesi ve İHH`dan yetimlere iftar 

Dünya Yetimler Günü dolayısıyla İHH İnsani Yardım Vakfı ve Adıyaman Belediyesi tarafından bir düğün salonunda verilen iftara 255 yetim çocuk ve aileleri katıldı.

Adıyaman Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu, yetim çocukların Hazreti Muhammed`in emanetleri olduğunu belirterek, yetimlere sahip çıkan herkese teşekkür etti.

İHH Güney Asya Koordinatörü Eyüp Ural ise dünyanın birçok yerinde yetimlere dernek olarak sahip çıkmaya çalıştıklarını ifade etti.

Nepal`de yaptıkları okul ve yurtlarda yetim ve yoksul çocukların ücretsiz bir şekilde eğitim aldığını anlatan Ural, bu çocukların gelecekte Nepal`in yönetiminde önemli yerlere geleceğini belirtti.

İHH Adıyaman Temsilcisi Fadıl Akkuş da Adıyaman`da 407 yetim çocuğa maddi ve manevi olarak yardımcı olmaya çalıştıklarını vurguladı. 

Yetim çocukların rehabilite edilerek topluma kazandırılması için dernek binasında eğitimler verildiğine dikkati çeken Akkuş, ''Özellikle bu çocuklarımıza karakter eğitimleri vermekteyiz. Yine bu çocuklarımıza gıda, eğitim gibi ihtiyaçlarını düzenli olarak karşılamakta ve her çocuğumuza aylık 90 lira maddi destek sağlamaktayız'' dedi.

Programın sonunda yetim çocuklara çeşitli hediyeler dağıtıldı.(AA)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

26.1° / 13.3°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı