Ziyaret Camiinde Görkemli Açılış
Gündem 12.02.2016 15:28:12 0

Ziyaret Camiinde Görkemli Açılış

Kahramanmaraş Onikişubat Müftülüğüne bağlı Önsen Mahallesi Ziyaret camiine yapılan Kur'an Kursu, Cami Lojmanı, Gençlik Merkezi İle Mevcut camiinin restoresinin açılışı görkemli bir tören ile gerçekleştirildi. Cami görevlisine Teşekkür belgesi verildi.

   Önsen Mahallesi Ziyaret Cami İmam hatibi Veli Dinçarslan'ın büyük özverisiyle tamamlanan Kurs, Lojman, Gençlik Merkezi ve Cami restorasyonuna Belediye ve hayır Sahiplerinin katkılarıyla yaklaşık 100 bin liranın harcandığı belirtildi.

Program Onikişubat Müftülüğü personellerinden Hafız Zahit Mehmet Özsağır okuduğu açılış  Kur'an tilavetiyle dinleyenleri mest etti.  Misafirlere yöre halkı tarafından yapılan bazlama ve yemek ikramında bulunuldu. Programda Dulkadiroğlu Müftüsü İsmail Günayın yaptığı güzel duayla eller sema açıldı.

Daha sonra Kur'an Kursu, Gençlik Merkezinin kurdelası Onikişubat Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, Onikişubat belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, İl Müftüsü Muhammet Gevher, Onikişubal Müftüsü Abdullah Demir, Dulkadiroğlu Müftüsü İsmail Günay tarafından kesilerek hizmete açıldı. İl Müftüsü Muhammed Gevher burada yapılan hayırların Ülkemiz üzerindeki terör belasının define inşallah vesile olur şeklinde konuştu.

Onikişubat Müftüsü Abdullah Demir başta Cami Görevlisi olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

Onikişubat belediye başkanı Hanefi Mahçiçek Ülkenin geleceğinde en büyük pay sahibi olacakların hanımların olduğunu belirtti. Başkan Mahçiçek konuşmasında; " Önsen mahallemize yurduyla beraber bir İmam hatip okulu yapacağız. Çocuklarımıza sahip olalım, onları okutalım. Kız oğlan ayrımı yapmadan çocuklarımız okutmalıyız."

Onikişubat Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, yapılan hizmetlerde öncülük yapan din görevlimize ve büyük emeği geçen Belediyemize şükranlarımızı sunuyoruz şeklinde konuştu.

Daha sonra; Onikişubat ilçe kaymakamı Mustafa Anteplioğlu Camii İmam Hatipi Veli Dinçaslan'a yaptığı hizmetlerden ötürü Başarı Belgesi ile Ödüllendirdi. Program Kur'an Kursu, gençlik merkezi ile Cami restorasyonun gezilmesiyle son buldu.

Önsen Yeşilyurt ilköğretim Okulu müdürü Ali Simsar, Yeşilyurt camii kuran kursu öğreticisi Fatma Baltacı, Önsen camii kuran kursu öğreticisi Gülseren Dişçeken ve Müftülük personeli programda Camii İmam Hatibi Veli Dinçarslanı yalnız bırakmadı. Yapılan hizmetlerde Camii kuran kursu öğreticisi Fatma Akgemci'nin yanı sıra Şaban Turunç, Ahmet Kirik, Yaşar Kirik ve mahalle halkının büyük emeği olduğu belirtildi.

Programa; Onikişubat Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, Onikişubat belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, İl Müftüsü Muhammet Gevher, Onikişubat Müftüsü Abdullah Demir, Dulkadiroğlu Müftüsü İsmail Günay, Onikişubat Müftülüğü Şube Müdürü Mahmut Uzun, Din-Bir Sen ile Din Görevlileri Ve Gönüllüleri Derneği Başkanı Şevket Bozdoğan, Diyanet Sen Şube başkanı Ekrem Arslan ile Mahalle halkı katıldı.(Haber Merkezi)

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

17.9° / 6.4°

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Sakarya’da Fetö/Pdy Suçundan Aranan Şahıs Kahramanmaraş’ta yakalandı

Kahramanmaraş'ta 4 dolandırıcılık şüphelisi yakalandı