3 Ülkeden işsiz gençler eylem yaptı
Gündem 3.09.2013 17:50:55 0

3 Ülkeden işsiz gençler eylem yaptı

Grup Genç Kahramanlar, AB projesi kapsamında hazırladıkları ‘Hayatı Dondurma' isimli proleri ile Türkiye'de ve Avrupa'daki genç işsizliğine dikkat çekmek için gösteri yaptı.

Kahramanmaraş İl Özel İdaresi önünde gerçekleştirilen eyleme Türkiye, Portekiz ve Romanya'dan yedişer kişi olmak üzere toplam 21 genç katıldı. ‘İş yok para yok' şeklinde sloganlar atarak genç işsizliğine dikkat çekmek isteyen işsiz gençler basın açıklaması yaptı.

‘Hayatı Dondurma' isimli projeye Portekiz'den katılan Liliana Borges ülkesinde staj yaptığını ancak staj sonunda para alamadığını ve bunun da iş tecrübesi olarak kabul edilmediği için iş bulamadığını anlattı. Romanya'dan Roxana Andrian ise genç işsizliğinin dünyanın bütün ülkelerinde yaşanan bir sorun olduğunu belirterek buna bir çözüm bulunması gerektiğini söyledi.

Grup Genç Kahramanlar Başkanı Hayri Bekereci yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Bu gün burada genç işsizliğine farkındalık oluşturmak için flash mob yapıyoruz. Bu flash mobu hayatı dondurma projemiz kapsamında yapıyoruz. Bu projemiz Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir. Bu gün burada Romanya, Portekiz ve Türkiye'den 21 kişinin katılımıyla bu flas mobu gerçekleştirdik. Genç işsizliğine dikkat çekmek için bu sokak gösterisini gerçekleştirdik. Toplam 21 kişiyle 1-7 Eylül tarihleri arasında projemizi Turizm Uygulama Otelinde gerçekleştiriyoruz."

"STAJ YAPIYORUZ AMA PARA ALAMADIK"

Projeye Portekiz'den katılan Liliana Borges şunları söyledi: " Son zamanlarda Portekiz'de yaşanan krizden dolayı gençler işsiz kaldı, bundan dolayı çok zor günler yaşadık. Staj yapıyoruz ama para alamadık. Ben aynı zamanda gazetecilik yapıyorum, 3 ay staj yaptım ama para alamadım. 6 aydır iş arıyorum fakat iş bulamadım onun için bu projeye katıldım. Benim iş tecrübem var eğer bu olmasa iş bulamam. Yaptığım staj iş tecrübesi olarak kabul edilmiyor bunun için iş bulamıyorum. Bunlara önlem alınması gerekir."

"GENÇLERE FIRSAT VERİLİRSE İŞLERİNİ DAHA İYİ YAPACAKLAR"

Romanya'dan katılan Roxana Andrian şu şekilde konuştu: " Romanya'da gençler işsiz, benimde iş tecrübem olmadığı için iş bulamıyorum. Tüm dünyada genç işsizliği büyük bir sorun, bu sadece Romanya'da yaşanan bir durum değil. Şu anda gördüğünüz gibi Romanya ve Portekiz'de genç işsizliği bulunuyor aynı zamanda genç işsizliği Türkiye'de de var.  Bunun için lütfen çözüm yolu üretilsin, gençlerimize iş verelim, gençler tecrübesi olmadığı için iş bulamıyorlar. Gençlere fırsat verildiği takdirde kesinlikle işlerini daha iyi yapacaklardır ve bu şekilde genç işsizliği engellenmiş olacak." (M. Serhat TOPALCA)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

30.1° / 16.9°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı