40 Milyon Liralık Yeni Yatırım Hamlesi
Ekonomi 27.02.2018 21:42:38 0

40 Milyon Liralık Yeni Yatırım Hamlesi

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kahramanmaraş İl Koordinatörlüğü, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Nihat Pakdil'in teşrif ettiği, 40 Milyon Li


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Pakdil, TKDK'nın yüz ağartan bir kurum olduğunu vurgulayarak, "42 ilimizde faaliyet gösteren TKDK'nın Kahramanmaraş'ta olması bir pozitif ayrımcılık sonucu değil, geçmişte sicili çok iyi olan bir ilimiz olmasının sonucudur" dedi. Başarı açısından programın uygulandığı iller arasında üst sıralarda yer aldığı için İl Koordinatörlüğü'nü tebrik ettiğini ifade eden Pakdil, bugün sözleşme imzalayan yatırımcıların il ekonomisine daha fazla katkı sağlayacağını, istihdam sağlayacaklarını ve örnek olacaklarını belirterek kendileriyle gurur duyduğunu söyledi.


Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise bu programda bulunmanın kendisini ziyadesiyle memnun ettiğini söyleyerek, TKDK'nın kentte faaliyet gösteren en başarılı kurumlar arasında olduğunu ifade etti. Erkoç, " Hemşerilerimiz bu kurumun verdiği desteklerden en doğru şekilde yararlandığı için onlara teşekkürlerimi sunuyorum. Kahramanmaraş ekonomisinin güçlenmesi, gelir dağılımının daha adaletli olması açısından TKDK'yı çok önemsiyoruz. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.TKDK'nın bazı işletmelerin kurulmasına destek vererek belediyenin yükünü de aldığını belirten Başkan Erkoç, özellikle mezbahanelerin bu desteklerle özel müteşebbisler aracılığıyla kurulmasının kendilerini sevindirdiği söyledi.


Törende konuşan İl Koordinatörü Ahmet Cemil Ceyhan ise "Yaklaşık 40 Milyon Lira toplam yatırım bedeli olan bu 10 projenin hayata geçmesiyle birlikte 16 Milyon Lira civarında bir hibeyi kurum olarak bu kıymetli kardeşlerimize ödemiş olacağız. Bu tesislerin faaliyete girmesiyle inşallah Kahramanmaraş ekonomisi, 6 adet süt işleme tesisi, 3 adet soğuk hava deposu ve 1 adet kesimhane ve parçalama tesisi kazanmış olacaktır." dedi. Bugüne kadar 250 yatırım sözleşmesi imzalayarak yaklaşık 240 Milyon Liralık yatırımı kent ekonomisine kazandırdıklarını ve 100 Milyon Liranın üzerinde hibe ödemesi yaptıklarını ifade eden Ceyhan, Sayın Bakanımızın destekleri, Sayın Valimizin her alanda yanımızda olması, keza Büyükşehir Belediye Başkanımızın kıymetli katkıları ve tabii ki kamu kurum ve kuruluşlarıyla yürüttüğümüz koordineli çalışmalar sayesinde bu yatırımların gerçekleştiğini söyledi.


Program, destek almaya hak kazanan yatırımcılara temsili çek takdiminin ve fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

23.3° / 11.5°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı