Afşin`de Yetişen Sarımsak Coğrafi İşaret Belgesi Aldı!
Gündem 15.07.2021 17:02:31 0

Afşin`de Yetişen Sarımsak Coğrafi İşaret Belgesi Aldı!

Kahramanmaraş'ın Afşin İlçesine bağlı Koçovası Sarımsağı Coğrafi İşaret Tescili aldı.

Kahramanmaraş'ın Afşin İlçesine bağlı Koçovası mahallesinde yıllardır ekilen Sarımsak Türk Patent Marka Kurumundan Coğrafi İşaret Belgesi aldı.

Afşin İlçe Tarım ve Orman Müdürü İlbey Demir, Afşin'in ilk Coğrafi İşaret Belgesi almış ürün müjdesini Tarlada Hasat yapan çiftçilerle paylaştı.

Coğrafi İşaret Belgesi ile Koçovası mahallesinde ki çiftçileri ziyaret eden Afşin İlçe Tarım ve Orman Müdürü İlbey Demir, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak 2 yıl önce başlatmış olduğumuz çalışmanın meyvesini aldık. Afşin için çok önemli bir değer olan Koçovası Sarımsağının Coğrafi İşaret Tescil Belgesini almış bulunmaktayız. Çok yoğun bir çalışma idi bu çalışma ancak bu belgede gördüğünüz Afşin Koçovası Sarımsağı ibaresi tüm yorgunluğumuzu aldı. Bu marka değerimizin yaşatılması noktasında gerek Basın mensuplarımıza,gerek bize gerekse çiftçilerimize çok büyük görev düşmektedir. Afşin İlçemize,Kahramanmaraş İlimize ve Türkiye'ye hayırlı olmasını diliyorum.Bu belgenin alınması elbette ki bölge çiftçisine ve Sarımsak üreticisine olumlu geri dönüşler sağlayacak ve Sarımsak üretimi her geçen yıl artacaktır dedi.

İlbey Demir ayrıca, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde yapılan tahlil ve analizler sonucunda Koçovası Sarımsağının aroma kalitesinin,içerisinde ki vitaminlerin selenyum miktarının çok yüksek olduğunu belirterek Türk Patent Marka Kurumundan Coğrafi İşaret Belgesi almaya hak kazanmıştır dedi.

Koçovası olarak köyde yaşayan herkesin geçimini Sarımsak üretiminden sağladığını belirten Koçovası mahallesi Muhtarı Ali Kıraç, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Coğrafi işaret Belgesinin alınmış olması bu bölgede Sarımsak üretimini daha da artıracaktır.Koçovası mahallesinde hem Tescil Belgesi almış olmanın hem de hasat döneminin sevincini yaşıyoruz. Koçovası halkının yüzde 90'ı Sarımsak ekmekte ve geçimini Sarımsak üretimi ile sağlamaktadır.Bu ürünü Ülkeye ve Dünyaya tanıtmak adına İlçe Tarım ve Orman Müdürü İlbey Demir ve ekibinin gayreti çok fazladır. Bu Belge sonrasında Sarımsak ekimi daha da artacaktır dedi.

Sarımsak üreticisi Hüseyin Gökdoğan ise, Sarımsak hasadımız başladı. Aroma ve dayanıklılık bakımından kalitesi çok yüksek bir üründür. Tüccarlar gelerek köyümüzden direk alım yapıyor. 3 hafta kadar süren Hasat dönemimiz başladı. Coğrafi İşaret Tescil Belgesi almanın üreticiler olarak büyük heyecanını duyuyoruz dedi.

Koçovası Sarımsağı Koçovası mahallesinde her yıl ciddi oranda ekiliyor ve aromasının yüksek olması sebebiyle firmalar tarafından köyde tarlada alınarak Gıda sektöründe kullanılıyor.

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

17.9° / 6.4°

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Sakarya’da Fetö/Pdy Suçundan Aranan Şahıs Kahramanmaraş’ta yakalandı

Kahramanmaraş'ta 4 dolandırıcılık şüphelisi yakalandı