Ahmet Davutoğlu; 6 Siyasi Parti Ortak Bir Aday Konusunda Mutabık
Siyasi 9.05.2022 09:24:12 0

Ahmet Davutoğlu; 6 Siyasi Parti Ortak Bir Aday Konusunda Mutabık

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Antalya programı çerçevesinde Gazeteciler Cemiyeti`ni ziyaret etti ve Millet İttifakı`nın Cumhurbaşkanı adayı için ''Cumhurbaşkanlığı seçiminde 6 siyasi partinin genel başkanı ortak bir aday (belirleme) konus

Davutoğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Uluslararası Yörük Türkmen Festivali'nin açılışına katıldı. Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in daveti üzerine geldiğini aktaran Ahmet Davutoğlu, Gelecek Partisi İl Başkanlığındaki görüşme sonrasında Antalya Gazeteciler Cemiyetini (AGC) ziyaret etti. Davutoğlu, burada gündeme dair soruları yanıtladı.

Gündemdeki mülteci konusuna değinen Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin son dönemde ve önümüzdeki günlerdeki en önemli sorunlardan biri olduğunu vurguladı. Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:

''Son olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında yaşanan tartışmada açık bir şekilde ortaya çıktığı gibi mülteciler sorunu Türkiye'de sosyal bir problem, bir gerilim haline dönüştürmek veya var olabilecek bir gerilimin içinde otoriterliği pekiştirmeye yönelik bir yaklaşımda görüyoruz.

Her şeyden önce Süleyman Soylu'nun açıklamalarını siyasi nezaket kuralları açısından, devlet tecrübesi ve açısından da son derece sakıncalı, siyasi ahlakla bağdaşmayan açıklamaları var diye değerlendiriyorum. İçişleri Bakanı'nın televizyon ekranlarında argoya kadar varan ifadelerle gündeme gelmesi doğru değil. Yapması gereken önemli bir suç ithamı olduğu için hukuki bir süreci başlatmasıdır.''

''DİL DOĞRU DEĞİL''

Mülteci sorunun körüklenerek çözülmeyeceğini vurgulayan Davutoğlu, şunları belirtti:

''Kimi zaman sessiz istila diyerek Türkiye'de böyle bir istilanın varlığı üzerinden kitlesel kitleleri karşı karşıya getirebilecek, sosyal gerilimlere sebebiyet verebilecek bir dil de doğru değil. Öncelikle mültecilerin kategorilerinin tasnifini doğru yapmak, her birisi için özel politika geliştirmek lazım.

Suriye'den gelen mültecilerin son yıllarda artmasının temel sebeplerinden birisi özellikle Halep'in düşmesinden sonra İdlib'den gelen göçler birtakım mülteci akınları olduğu gibi Birleşmiş Milletler Genel Konseyi'nin 18 Aralık 2015 yılında karar aldığı çözüm sürecinin işlememesidir.

Yani 7 yıl önce Suriye'de Birleşmiş Milletler Konseyi teminatıyla geçiş hükümeti kurulması karar altına alınmıştı. Bu hayata geçirilerek Türkiye buna öncülük ederek Suriye'de yeni bir dönemin başlamasını öncülük etmeli. Böyle bir dönemle birlikte bir barış ortamı içinde Suriyeliler ancak geri dönebilir. Ayrıca 2016'da Avrupa Birliği ile yaptığımız vize muafiyeti görüşmelerinde 1 milyon mültecinin Avrupa'ya gitmesi taahhüdü vardı. Başbakanlıktan ayrıldıktan sonra bunun gereği yapılmadı.''

''HER OPSİYONA AÇIĞIZ''

''Yeni iktidarın kurulması, hemen seçim olması'' gerektiğini söyleyen Ahmet Davutoğlu, 6 parti genel başkanı olarak iş birliği mutabakatı imzaladıklarını belirterek, 29 Mayıs'ta yapılacak yeni toplantıda ev sahibi olacaklarını belirtti. Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

''Cumhurbaşkanlığı seçiminde 6 siyasi partinin genel başkanı ortak bir aday konusunda mutabık. Günü geldiğinde adaylık konusunda çalışmalarımızı nihayetlendireceğiz. Türkiye Büyük Millet Meclisine girmekle ilgili yeni seçim yasasına göre ittifak içinde olmak ya da ayrı ayrı girmek gibi bir fark kalmadı.

Bu bağlamda kendi logomuz, kendi ismimizle girmeye öncelik veriyoruz. Ancak her opsiyona açığız. Bu bağlamda 6'lı iş birliği masası içerisinde daha farklı opsiyonlar gündeme gelebilir. Önemli olan Türkiye Büyük Millet Meclisine en fazla milletvekilini nasıl çıkaracağız sorusuna birlikte cevap bulmaktır.''


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

17.9° / 6.4°

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Sakarya’da Fetö/Pdy Suçundan Aranan Şahıs Kahramanmaraş’ta yakalandı

Kahramanmaraş'ta 4 dolandırıcılık şüphelisi yakalandı