Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri, Sorunları Çözüyor
Gündem 19.06.2019 09:11:27 0

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri, Sorunları Çözüyor

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri, Kahramanmaraş için önemli ve öncelikli olan konu ile ilgili bakanlıklar nezdinde yaptıkları girişimler ve alınan neticeleri kamuoyu ile paylaştı.

300 yataklı kadın doğum hastanesi, 300 yataklı bir hastane Yörük Selim Ek Hizmet Binası

Necip Fazıl Şehir Hastanesinin bulunduğu yerleşkede bulunan ana binaya entegre 300 yataklı kadın doğum hastanesi  yapılması talebimiz  sağlık bakanımız tarafından önemli bulunmuş ve ihalesinin yapılması talimatı verilmiştir.


Necip Fazıl Hastanemizin ek hizmet binası olarak hizmet veren Yörük Selim Ek Hizmet Binasının 300 yataklı bir hastane olarak planlanması ve ihale edilmesi içn daha önce yaptığımız görüşmede Yörük Selim Ek Hizmet Binasının alanının yetersiz (alan 23 dönümdü )olması nedeniyle yatırıma  alınamamıştı. Bu defa Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemizin hastane alanı olarak İl Sağlık Müdürlüğümüze tahsis ettiği Kuzey Çevre Yolu bitişiğinde 43,422 metrekare üzerine Yörükselim Ek Hizmet Binası yapılması talebimiz uygun görülmüş ve bakanımız tarafından hastanenin yapılabilmesi için teknik ekiplere talimat verilmiştir


        


Hanefi Mahçiçek Stadyumunun yerine yeni bir stadyum yapılması


Kahramanmaraşlı sporseverlerin ve kamuoyunun  beklentisi olan yeni stadyum konusu  görüşülmüştür. Malum olduğu üzere 1982 yılında faaliyete geçen 12 Şubat Stadyumu  2.000 kapalı, 2.500 maraton, 6.500 kale arkası olmak üzere toplam 11.000 seyirci kapasitelidir. Kahramanmaraşspor TFF 2. Ligi, 1920 Maraşspor ise Bölgesel Amatör Ligde mücadele etmektedir.Mevcut stadyumumuz 34000 metrekare alanda ve şehir merkezinde kalmıştır . Gençlik ve Spor Bakanımız ve ardından Yatırımlar Genel Müdürümüzle yaptığımız görüşmeler sonucunda, 12 Şubat Stadyumunun ekonomik ömrünü tamamlamasından dolayı, burasının yeni yapılacak stadyuma finansman sağlaması yönüyle çalışma başlatılması kararı alınmıştır. Bu kapsamada 43000 metrekare alana sahip Hanefi Mahçiçek Stadyumunun yerine yeni bir stadyum yapılması ve bu stadyumun  kendi kendini  finanse edebilecek bir şekilde tasarlanması kararı alınmıştır.


 


Kahramanmaraş Kalesi halka açılacak


Germenika Mozaiklerinin bulunduğu Merkez Dulkadiroğlu ilçesi Şeyhadil, Bağlarbaşı, Namık Kemal ve Dulkadiroğlu Mahallelerini kapsayan yaklaşık 140 hektarlık alan 2010 yılında III. derece arkeolojik sit alanı olarak tescil edilmiştir. Bu tescil ile 3660 sayıda parsel ve 3750 sayıda bir veya iki katlı konut üzerinde yeni bina tadilat ve imar uygulaması izne tabi hale geldiği ve bu durumun vatandaşın mağduriyetine sebep olduğu tarafımızdan izah edilmiş. Sayın bakanımızca da bu talebimiz uygun bulunmuş ve bu 140 hektarlık alanda çalışma yapılarak alanın daraltılması talimatı vermiştir. Sayın Bakanımız bu talimatını bir süre ile de sınırlamış ve 15 gün içinde çalışmanın yapılması kendisine rapor verilmesine dair teknik ekiplere talimat vermiştir.


Yine ayrıca Kahramanmaraş Kalesinin restorasyon çalışmasının tamamlanmış olmasına rağmen turizme açılmamış olmasına dair talebimizin de gereği konusunda talimat vermiş ve derhal açılmasının sağlanacağı bildirilmiştir.


 


Hal kavşağı ve tren istasyonu mevkiindeki yol çalışmasının tamamlanması


Ayrıca Karayolları Genel Müdürlüğümüz ile yapılan görüşmeler sonucunda hal kavşağı ve tren istasyonu mevkiindeki yol çalışmasının tamamlanması için gerekli ödeneğin gönderilmesi talebimiz karşılanmış ve her iki çalışmanın da tamamlanmasına dair Karayolları Bölge Müdürlüğüne bilgi verilmiştir.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

11° / 5.6°

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Sakarya’da Fetö/Pdy Suçundan Aranan Şahıs Kahramanmaraş’ta yakalandı

Kahramanmaraş'ta 4 dolandırıcılık şüphelisi yakalandı