Tarih: 01.09.2013 21:05

Ak Parti ağustos ayı danışma meclisi toplantısını yapıldı

Facebook Twitter Linked-in

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı M. Fatih Erkoç toplantıda yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: "2023 hedefine ulaştığımızda Türkiye dünyanın ilk 10 ekonomilerinden biri haline gelecek. Türkiye yıllık 500 milyar dolar ihracatıyla artık geçmişteki makûs talihini yenmiş olacak. Bunları başarırken bizim zengin doğal gaz yataklarımız petrol kaynaklarımız yok, bu ülkenin en büyük sermayesi sosyal sermayesi yani insanı. Artık şu anlayış var Türkiye'de; geçmişte insan gücü dendiği zaman beden gücü anlaşılırdı, tabi bedenlerimiz terleyecek ama artık bu ülkenin beyin gücü de aktif bir şekilde devreye sokulmuş. Bu ülkede artık vesayetin sona ermesiyle beraber ideolojik çatışmalar çekişmeler bitmiş herkes hep beraber omuz omuza vererek bu ülkenin geleceğini inşa etmek için artık beyinlerin terletmekteler. Artık beyin gücü bu ülkenin dünya arenası da rekabetini zayıflatan tabii doğal kaynaklarının yerine geçmekte, yeni kurulan üniversitelerimiz büyüyen eğitim sistemimizle beraber Türkiye'miz 2023 hedeflerini belki de daha önce yakalayacak."

Eğitim alanında gerçekleştirilen gelişmelere değinen Erkoç şunları söyledi. "10 yılda 180 bin derslik inşa edildi Türkiye genelinde, her ile bir üniversite açıldı. Artık dünyadaki en yeni tıbbi gelişmeler, rektörü de Kahramanmaraşlı olan Akdeniz üniversitesinde organ nakillerinde en ileri seviyeye gelinmiş, yüz nakli başta olmak üzere birçok organ nakilleriyle bu yakalanmıştır. Savunma sanayimiz yerli hale geldi Türkiye büyük oranda dışarıya bağımlıydı ama şu anda eğitime teknolojiye yapımı olduğumuz yani beyine yapmış olduğumuz yatırımlardan dolayı Türk mühendisleri, mucitleri çok önemli buluşlar yapmakta."

"KALKINMA YERELDE BAŞLAR"

Belediye Başkanlığına seçildikten sonra bu güne kadar yapılan çalışmaların kayıt altında alındığını ifade eden Poyraz bu çalışmalarla ilgili olarak 4 ciltlik bir kitap hazırladıklarını söyledi.

"Bizler yola çıkarken kalkınmanın yerelde başladığını hep ifade ettik çünkü yerelde olmayan bir kalkınma merkezdeki kalkınmayı tam göstermez. Dolayısıyla bizler sizlerle beraber çıktığımız bu yolda 11 yılı geride bıraktık." şeklinde konuşan Poyraz sözlerine şu şekilde devam etti: "Hiç unutmuyorum Ali Sezal Abi döneminde Belediye Meclis üyesiydim bütçemiz 1 milyon olmuştu, o günün parasıyla 1 trilyon, o gün bir milyon olan para bizim Hanifi beyden devraldığımız zaman 30 milyon olmuştu. Allah'a hamdolsun bu gün 250'yi geçtik 300'e doğru gidiyoruz.  O gün nüfusu 230 bin olan Kahramanmaraş'ımız bu gün 450 bine ulaştı. O gün 30-35 tane belki 40 tane olan mahallemiz bu gün 90 tane merkez mahallesi var. Bu gün haydar bey mahallesinin nüfusu 70-80 bin oldu. Eğer zamanında buraların imarının yapmasaydık, buralarda revize yapmasaydık burada şunu anlatmaya çalışıyorum. Kente yaşayan organizmalar var, bizler gibi diridirler, bu diri olan kentin eğer önünde gitmezsek geçmişte öyle maalesef diyorum, imkânsızlıklar nedeniyle, bu kentte bir sürü gece kondu türerdi. Bu gün önde gittiğimiz içindir ki bu yeni Maraş'ta, yeni imar planı olan Maraş'ta gece kondular yok. Biz de onu yapmaya çalışıyoruz. Şimdi 20 sene 15 sene sonra ilerisinin alt yapısı bitmiş bir şehir var elimizin altında, suyuyla, kanalizasyonuyla, yağmurlamasıyla."  (M. Serhat TOPALCA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —