Balık Festivali Yoğun İlgiyle Gerçekleşti
Gündem 3.09.2021 08:12:13 0

Balık Festivali Yoğun İlgiyle Gerçekleşti

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi`nin katkılarıyla düzenlenen Balık Festivali`nde binlerce balık tutkunu bir araya geldi. Çeşitli etkinliklerle gerçekleşen festivalde 46 metrelik dev ızgarada pişirilen balıklar da vatandaşlara ikram edildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle Kahramanmaraş Balık Festivali düzenlendi. Balıkçılar Derneği organizasyonunda, Milli İrade Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinliğe Vali Ömer Faruk Coşkun, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ali Çam, AK Parti Milletvekilleri Ahmet Özdemir ve İmran Kılıç, ilçe belediye başkanları, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Coşku dolu etkinlikte, yerel halk oyunları ve geleneksel okçuluk gösterisi de gerçekleştirilirken, miniklere ise süs balıkları hediye edildi.

 

Potansiyeli Büyütmeyi Hedefliyoruz

Programın açılış konuşmasını yapan Balıkçılar Derneği Başkanı İbrahim Sarı, "Balık üretimi yapan onlarca esnafımız, hem ülkemizde hem de dünyada önemli bir talebe cevap veriyor. Kamu kurum ve kuruluşlarımızın destekleriyle şehrimizdeki üretim hacmini inşallah daha da artırmış olacağız" cümlelerini kullandı. Ardından sahneye çıkan İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Bozkurt, Kahramanmaraş'ın balıkçılık sektöründe önemli bir konumda olduğunu, verilen desteklerle de üretim hacminin daha da artacağına inandığını belirtti.

 

Balıkçılık Sektöründe de Öncüyüz

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ali Çam ise gerçekleştirilen etkinliğin esnaf adına önemli geri dönüşler sağlayacağına inandıklarını belirterek, "Şehrimiz birçok sektörde öncü. Sahip olduğumuz coğrafya ve su kaynaklarıyla da Balıkçılık sektörünün de lokomotif şehriyiz. Bugün gerçekleştirdiğimiz etkinlik inşallah sahip olduğumuz bu potansiyele daha da dikkat çekecektir. Büyükşehir Belediyesi olarak bu etkinliğe katkı sağlayan tüm kuruluşlarımıza teşekkür ediyoruz. Balık Festivalimizin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı. Ardından Balıkçılar Derneği Başkanı İbrahim Sarı, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ali Çam'a plaket takdim etti.

 

Tüketimi Teşvik Ediliyor

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir ise konuşmasında, "Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemiz ev sahipliğinde güzel bir organizasyonda bir aradayız. Balık Festivali'ni özellikle şehrin tanıtımı açısından da kıymetli buluyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör'e çok teşekkür ediyoruz. Şehrimizde balık tüketiminin farkındalığı bu tip etkinliklerle oluşuyor. Kahramanmaraş'ta da tıpkı ülkemizde olduğu gibi tüketim ortalaması, dünya ortalamasının biraz altında. İnşallah bu ortalamayı yükseltmemiz vatandaşlarımızın sağlığını da olumlu yönde etkileyecektir" diye konuştu. Programın devamında Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, etkinliğe katkı sağlayan ilçe belediye başkanlarına plaket takdim etti. Programın devamında Maraş Ok Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından gerçekleştirilen ok atışları ilgiyle izlendi. Heyet daha sonra alandaki balıkçı stantlarını ziyaret ederek faaliyetler hakkında bilgiler aldı. Kahramanmaraş Balık Festivali kapsamında 46 metrelik ızgarada pişirilen balıklar vatandaşlara ikram edildi. Aynı zamanda çocuklara da günün anısına süs balıkları 

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

19.1° / 8.7°

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Sakarya’da Fetö/Pdy Suçundan Aranan Şahıs Kahramanmaraş’ta yakalandı

Kahramanmaraş'ta 4 dolandırıcılık şüphelisi yakalandı