Başbakan Yardımcısı Babacan; Kahramanmaraş ihracatını 8 kat arttırdı
16.05.2015 09:25:04 0

Başbakan Yardımcısı Babacan; Kahramanmaraş ihracatını 8 kat arttırdı

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Kahramanmaraş'ın son 12 yılda ihracatını 8 kattan daha fazla arttırdığını söyledi. Babacan ‘'Yıl 2002 Kahramanmaraş'ın toplam ihracatı 110 milyon Dolar, yıl 2014 Kahramanmaraş'ın ihracatı 906 milyon Dolar yani 12 yılda 8 k

Bir dizi ziyaretler için Kahramanmaraş'a gelen Ali Babacan, kentin önde gelen isimleri ile kahvaltıda bir araya geldi. Pograma Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Ak Parti Gurup Başkan Vekili Mahir Ünal, Büyük Şehir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Erkoç, Ak Parti Milletvekili adayları, ilçe belediye başkanları ile çok satıda iş adamı ve STK temsilcisi katıldı. Burada bir konuşma yapan Babacan, Türkiye ekonomisi ve Kahramanmaraş ekonomisi hakkında bilgi verdi. Resmi rakamlarla Kahramanmaraş'ın geliştiğini anlatan Babacan ‘' Kahramanmaraş'ta, bakıyoruz çalışan sayılarımıza 2002 yılında 114 bin 2014 yılında 203 bin sigortalı çalışanımız var. Valimiz 2023 yılında herşyiyle 2'ye katlayacak bir Kahramanmaraş umut ettiğini söyledi. Bende gönderme yapıyorum ama 12 yılda 9 kat ihracatını arttıran ilimizin inşaallah 2023'e kadar 2 kat değil belki 3 kat 4 kat bir ekonomik büyüklüğe, istihdama ulaşacak bir potansiyele sahip bir ilimizdir. 2002 yılında Kahramanmaraş'ta emar cihazı hemen hemen yoktu. Şuanda 13 tane emar cihazı gelmiş hastanelerimizin sayılarına baktığımızda. Ultrason cihazı sadece 4 taneymiş şuanda 81 tane cihaz var. Bu rakamlar küçük gib görünsede gelişmenin sinyallerini gösteren gelişmeler. Eğitime çok büyük öenm verdik, Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Kahramanmaraş'ta da öenm verdik. Toplam öğretmen sayımız 2002'de 8 bin 500 müş şuanda 15 binin üzerinde öğretmenimiz görev yapıyor. Bakın yıl 2005 hava alanına inip kalkan uçak sayısı yılda bir yılda toplam 177, geçen yıl bin 787 uçak inip kalkmış hava alanında. 6 bin uçak yolcusu varmış şimdi ise 187 bin yolcu uçakta yolcu Kahramanmaraş'a gelmiş gitmiş. Kahramanmaraş sanayisi çok ön plana çıkmış bir ilimiz ama tarımında çok çok kuvvetli olduğu bir şehrimiz. Yine devlet olarak kredi desteklerini tarım desteklerini vermeye devam ediyoruz.  Kahramanmaraş'ta hane halkının yüzde 65'inin doğalgaz kullanıyor olması modern imkanlardan şehrimizin faydalandığını görüyoruz. Sosyal desteklerde de önemli bütçe ayırdı devletimiz. Bu bahsettiğim rakamlar Kahramanmaraş'ın nereden nereye geldiğini gösteren rakamlardır. ‘'dedi.

Kahramanmaraş'ın  potansiyelinin çok büyük bir il olduğunu ifade eden Babacan, Kahramanlığı sadece isminde tecelli etmiş değil aynı zamanda bir gönül şehri bir kültür şehri olduğunu dile getirdi.  Kahramanmaraş tarihinin pekçok döneminde elde ettiği pekçok başarı ile özel bir şehir olduğuna dikkat çeken Başbakan Yardımcısı Babacan ‘'Bakın yıl 2002 Kahramanmaraş'ın toplam ihracatı 110 milyon Dolar, yıl 2014 Kahramanmaraş'ın ihracatı 906 milyon Dolar yani 12 yılda 8 kattan fazla bir ihracat artışı var. Gerçekten her açıdan özel sektörümüzde aktif rol oynuyor Kahramanmaraş. Biz Kahramanmaraş'a hükumet olarak elimizden gelen hertürlü desteği vermeye çalışıyoruz. Bakanlarımız, ilçe belediyelerimiz pekçok alanda güzel işler başarıyor. Kahramanmaraş'ta sağlık hizmetlerinde de önemli çalışmalar yapılıyor. Sadece hastane sayımız, yatak sayımız değil, nitelikli teknolojiye Kahramanmaraş ulaşmış durumda. ‘'ifadelerini kullandı.

 13 YILDIR BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİ VERİYORUZ

Pogramda konuşan  Ak Parti Gurup Başkan Vekili Mahir Ünal ise 13 yıldır bağımsızlık mücadelesi verdiklerini dile getirdi. Ünal ‘' Her anlamda Türkiye'nin bağımsızlaşması, dış politikada bağımsızlaşması, ekonomide bağımsızlaşması, dış politikada kendi kararlarını oluşturulması için mücadele veriyoruz. 13 yıldan beri verdiğimiz mücadele demokrasi açısından verdiğimiz mücadele yeniden devlet ile millet arasında yeniden yapılmış bir sözleşme ile akde bağlanması gerekiyor buna anayasa diyoruz. ‘'dedi. İlk defa millet devleti ile olan açık arasını kapattığını ve artık devletin memur devlet konumuna gelmesi ile birlikte devletin asli görevine kavuştuğunun atını çizen Mahir Ünal ‘'Bugün burada bizlerle birlikte olması bizim için çok önemli çok değerli. İş dünyamıza sayın bakanımızın vereceği bilgiler mesajlar çok önemli, biz ekip olarak 13 yıldır bir mücadele veriyoruz.  Çünkü demokrasi açığımızı kapatmamız aynı zamanda ekonomik anlamda gelişmemiz ile doğru orantılıdır. İleri demokrasilerle gelişmiş ekonomiler paralel olarak büyümekte ve yürümektedir. İlk defa millet devleti ile olan açık arasını kapatmış ve artık devletin memur devlet konumuna gelmesi ile birlikte devlet asli görevine kavuşmuştur. Artık amir devlet yerini memur devlete bırakmıştır. Artık devlet kendi vatandaşına yönelik inanç, düşünce ve yaşam tarzı dayatmamakta devlet asli görevi olan hizmet, emniyet, sağlık, eğitim alanlarında çalışmalar yürütmektedir. İnşaallah bizler 7 Haziran günü bizler sivil anayasa yapılması için milletimizden aldığımız onayla, iradeyle yeni anayasamıza, yeni toplumsal sözleşmemize kavuşacağız. ‘'diye konuştu.

KAHRAMANMARAŞ OLMASI GEREKEN YERDE DEĞİL

Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer ise Kahramanmaraş'ın olması gereken yerde olmadığını ifade ederek ‘'Kahramanmaraş geri kalmış bir vilayet değil, ihmal edilmiş bir vilayet değil, Kahramanmaraş daha iyi anlaşılmak, ve daha çok sevilmek istiyor. Bize kulak verenlere değil gönül verenlere ihtiyacımız var. Kahramanmaraş'ın gerçek kapasitesi ve potansiyeline bakıldığı zaman evet Kahramanmaraş olması gereken yerde değil. ‘' dedi. Vali Güvençer, en kısa zamanda çok daha iyi bir yere geleceğin ve  Kahramanmaraş'ın önümüzdeki 10 yıl içerisinde kendini en az ikiye katlayacağını kaydetti. (ÖMER KEBELİ)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

23.3° / 11.5°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı