Basın özgürlüğü, demokratikleşmenin en önemli ayağıdır!
Gündem 3.05.2019 11:01:49 0

Basın özgürlüğü, demokratikleşmenin en önemli ayağıdır!

Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Derneği Başkanı Sermet Çuhadar, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Birleşmiş Milletler'in (BM), 3 Mayıs'ı basın üzerindeki baskıları protesto amacıyla 1993 yılında Dünya Basın Özgürlüğü Günü olarak kabul ettiğine dikkat çeken KGC Başkanı Çuhadar, "Basın ve ifade özgürlüğü mücadelesindeki kararlılığını sürdüren Gazeteci Örgütlerimiz, bu özgürlüklerin önündeki engellerin kaldırılması ve görevini icra eden meslektaşlarımıza kötü muamelelere son verilmesi çağrısında bulunmaktadır" dedi.

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan KGC Başkanı Sermet Çuhadar, çağın en dinamik sektörlerinden biri olan basının insanlara doğru, tarafsız ve objektif bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir kamu görevi üstlendiğini vurgulayarak; basının özgür ve tarafsızlığının bireyin ve toplumun haber alma, bilgi edinme hakkını kullanmasına, kamuoyunun duygu ve düşüncelerini objektif olarak yansıtmasına, bu suretle demokrasinin, insan haklarının, temel hak ve özgürlüklerinin gelişimine katkıda bulunduğuna işaret etti.


Çuhadar, şunları kaydetti:

''Türk basını, geçmişten günümüze çok zor şartlar altında görev yapmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde verilen Kurtuluş Savaşı`mıza verdiği destekle çok önemli görevler ifa eden basınımız, Cumhuriyet`imizin kuruluşundan bugüne kadar da ülkemizin demokratikleşme sürecinde yoğun ve öncü çalışmalar yürütmektedir.


Kahramanmaraş'taki yerel ve yaygın basın kuruluşlarının vatandaşlarımızın haber alma hakkını sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde yerine getirmeleri, toplumumuz tarafından ilgiyle takip edilmektedir. Sürekli güçlenerek büyüyen, özverili çalışmalarıyla hepimizin gurur duyduğu Türk ve dünya basınının her kademesinde görev başında ve sonrasında hayatını kaybederek aramızdan ayrılan merhum meslektaşlarımıza rahmet diliyoruz.


Birleşmiş Milletler (BM), 3 Mayıs'ı basın üzerindeki baskıları protesto amacıyla 1993 yılında Dünya Basın Özgürlüğü Günü olarak kabul etmişti. Ülkelerin basın özgürlüğünü inceleyen "Freedom House" tarafından ülkemizin "basını özgür olmayan ülkeler" arasında sayıldığı koşullarda giriyoruz. Bu demokratikleşme çabası içinde olan ülkeler için kaygı verici bir durumdur.


Daha iyi bir dünya yaratılması amacıyla yürütülmekte olan 2015 sonrası sürdürülebilir kalkınma gündemini belirleme çabalarının başarıya ulaşabilmesi için herkesin fikir ve ifade özgürlüğü gibi temel haklardan yararlanabilmesi gerekir. Ancak bu haklar sayesinde demokrasi, şeffaflık, hesap verebilirlik ve hukukun üstünlüğü ilkeleri yaşama geçebilir.


Tüm meslektaşlarımızın 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nü kutluyorum."



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

30.7° / 18.3°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı