Boyalı Güreşleri Nefes Kesti
24.09.2018 10:26:56 0

Boyalı Güreşleri Nefes Kesti

Dulkadiroğlu Belediyesi'nin Bertiz Boyalı mahallesinde düzenlediği geleneksel güreş turnuvasının bu yıl 20'incisi gerçekleştirildi. Kıran kırana geçen mücadeleler adeta nefes kesti.

Kahramanmaraş'ta düzenlenen en köklü kısa şalvar güreş turnuvalarından olan Bertiz Boyalı güreşlerinin bu yıl 20'incisi gerçekleştirildi. Dulkadiroğlu Belediyesi'nin kurulmasıyla adını Türkiye'ye duyuran Bertiz Boyalı güreşleri bu yılda adeta nefes kesti. Geleneksel Spor Dalları Federasyonu iş birliğiyle gerçekleştirilen turnuvaya 6 ilden toplam 500 sporcu katıldı.

Turnuvanın açılış konuşmasını yapan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, atmosferden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bölgesinin zenginliklerini Türkiye'ye ve dünyaya tanıtma adına gerekli çalışmaları yaptığını aktaran Başkan Okay, Bertiz güreşlerinin önemine değindi.
Boyalı'ya yaptıkları güreş tesisini hatırlatan Başkan Okay, yapılan reklamlarla bu yıl güreşlere daha büyük bir ilginin olduğunu kaydetti. Bu ilgi neticesinde tesisin yetersiz kaldığını dile getiren Başkan Okay, gelecek yıl daha geniş ve daha kapsamlı bir tesisi bölgeye kazandıracaklarını anlattı.
Başkan Okay, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Bölgemizde yapılan en kapsamlı güreş turnuvalarından bir tanesi de Bertiz Boyalı güreşleridir. Bu özel turnuvaya gösterilen ilgi bizleri son derece memnun etmektedir. İnşallah bu özel turnuvayı geliştirerek devam ettireceğiz. Kıran kırana geçen bu mücadeleler katılımcıları son derece memnun etmiştir. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha da güzel olacaktır. Ben bu özel ve anlamlı turnuvaya takılan herkese teşekkür ediyorum"  dedi.
Turnuvanın güreş ağalığına TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç seçildi.
Bertiz Boyalı güreş festivaline; TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan, Ak Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Ak Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu, Ak Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Çağlayancerit Belediye Başkanı Üzeyir Kızılseki, Ak Parti Dulkadiroğlu Gençlik Kolları Başkanı Ebu Talip Ceren, Ülkü Ocakları İl Başkanı Hüseyin Kayış, muhtar dernekleri başkanları, mahalle muhtarları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda güreş sever katıldı.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

19.1° / 8.7°

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Sakarya’da Fetö/Pdy Suçundan Aranan Şahıs Kahramanmaraş’ta yakalandı

Kahramanmaraş'ta 4 dolandırıcılık şüphelisi yakalandı